Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 01 вересня 2023, 12:13
1371
1

Тарас СТЕПАНЕНКО: «Ми можемо боротися за вихід з групи»

Капітан «Шахтаря» – про жеребкування Ліги чемпіонів

| Оновлено 01 вересня 2023, 12:13
1371
1
Тарас СТЕПАНЕНКО: «Ми можемо боротися за вихід з групи»
Getty Images/Global Images Ukraine. Тарас Степаненко

Півзахисник донецького «Шахтаря» та капітан команди Тарас Степаненко поділився враженнями від жеребкування груп Ліги чемпіонів, де «гірникам» дісталися у суперники «Барселона», «Порту» та «Антверпен».

– Тарасе, «Шахтар» дізнався суперників на груповому етапі. Які враження від складу групи Н?
– Дуже задоволений! Є команда з Іспанії – «Барселона», і це супер. Що буде «Порту» – це я вгадав. Й «Антверпен» – команда, з якою можна грати та здобувати результат. Тому, в принципі, можна сказати, що жереб добрий, і тільки від нас залежить, як ми виступимо. Адже, я вважаю, є всі шанси поборотися та вийти з групи, аби в української команди, в «Шахтаря», була євровесна. Проте сказати – одне, а зробити – трохи інше. Тому нам слід дуже добре попрацювати.

– Перед жеребкуванням ти сказав, що «Шахтарю» моментами дуже легко грати з португальцями. Як думаєш, якими будуть матчі з «Порту»?
– Якщо чесно, я давно не дивився матчі «Порту». Знаю, що вони мали певні проблеми минулого сезону: тривалий час боролися за чемпіонство, а потім вибули з перегонів. Вважаю, це не надто стабільна команда, і тому з ними можна грати. Як ми бачимо, зараз і «Бенфіка» періодами грає. А загалом португальські команди й увесь португальський футбол такий, що там зібрано технічних хлопців, які люблять грати з м’ячем. І з ними можна здобути результат, адже скільки ми грали з командами із Португалії – «Порту», «Бенфікою», «Брагою», – завжди здобували результат.

– Колись «Шахтар» також грав і з «Барселоною», але ти тоді не брав участі в матчах...
– Так, це був мій перший чи другий рік у «Шахтарі», і в матчі на «Камп Ноу» я сидів на лаві запасних, коли ми програли, а другий поєдинок пропустив через травму. Хоча Луческу якраз дав у тому матчі зіграти хлопцям, які менше виходили в Лізі чемпіонів, і я дуже хотів зіграти, але не зміг, – це коли Мессі нам забив. Щоправда, наскільки я знаю, зараз вони вже грають не на «Камп Ноу», що перебуває на реконструкції. І дуже шкода, бо хотілося зіграти на цьому легендарному стадіоні. Та однаково «Барселона» є «Барселона». І це дуже круто!

– Як оцінюєш шанси «Шахтаря» в цій Лізі чемпіонів?
– Минулоріч нам взагалі не давали жодних шансів, натомість ми добре зіграли і вийшли з групи, а могли і взагалі вийти в плей-оф Ліги чемпіонів – там в останньому матчі все вирішувалось. Тому сказати зараз, що ми обов’язково вийдемо з групи – неповага до суперників. Маємо розуміти, що зараз усі команди є дуже сильними, усі укріплюються. А в нас триває війна в країні, тому в команді багато молодих хлопців, і не кожен має досвід гри в Лізі чемпіонів. Та я вважаю, що ми маємо дуже гарний колектив, гарну команду, хлопці прогресують. І як мінімум ми повинні зробити все, аби подарувати людям і собі свято та вийти у євровесну. Важко сказати, чи вдасться вийти в плей-оф Ліги чемпіонів або Ліги Європи, але завжди треба ставити перед собою великі мрії та цілі. Тож ми можемо боротися за вихід з групи.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kadaad
Что он курил!?