Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 31 серпня 2023, 15:45
2032
2

Угіс КРАСТІНЬШ: «Сподіваюся, у наступних матчах Плотницький гратиме»

Наставник збірної України з волейболу прокоментував стартовий матч на чемпіонаті Європи

| Оновлено 31 серпня 2023, 15:45
2032
2
Угіс КРАСТІНЬШ: «Сподіваюся, у наступних матчах Плотницький гратиме»
CEV. Угіс Крастіньш (в центрі)

В дебютному поєдинку на першості континенту «синьо-жовті» поступилися збірній Словенії. Головний тренер збірної України дав оцінку цьому поєдинку, а також поділився останніми новинами за табору команди

Про матч проти Словенії: «Не треба забувати, що це сильний суперник. Вони вміють створювати тиск, змінювати ритм гри. Що вони дуже добре зробили – починаючи з третьої партії – сильна скидка. До стилю гри дуже важко підлаштуватися, вони це роблять на дуже високому рівні. Ми готувалися, знали їх, і теж так вміємо грати. Але це складно».

Про те, чому не вийшов у старті Олег Плотницький: «На це були свої причини, чому він не виступив. Але я сподіваюся, що у подальшому він гратиме. Наскільки ефективними були його виходи? Передусім, він виходив на прийом, на задню лінію. І в ті моменти ми, в першу чергу, витримали все. Це було головним завданням. Там тільки, здається, була одна ситуація, коли суперник заробив два очки. І навіть на його подачі ми прихитрилися заробити додаткове очко. Тому, я думаю, що ця заміна була вдалою».

Про дебютантів команди: «Дуже гарно витримали. Вже десь говорив, що після цієї гри, незважаючи на те, що ми програли, позитивних моментів більше, ніж негативних. Тому, що дійсно: кілька гравців грали вперше - Бойко, Щуров, Мазенко, Кучер. Уперше виходять і грають, в них немає такого мандражу, вони зі своїм завданням впоралися. Є помилки, але без них ніхто ще грати не навчився».

Про наступного суперника: «У Хорватії, у порівнянні з Золотою Євролігою, є зміни в системі. Вони прихитрилися підсилитися. Тому очікується дуже цікава гра. Чи встигнемо підготуватися? У нас буде на три години більше підготуватися, ніж у них. Будемо не лише дивитися матч – зараз використовуємо відео. Хоча у нас вже багато матеріалу заготовано».

Наступний поєдинок збірна України з волейболу проведе на Євро у четвер, 31 серпня, проти Хорватії.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Orion-V
Три останні бали в четвертій партії програли внаслідок помилок на подачі. Чи варто було настільки ризикувати в самий відповідальний момент?