Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Туреччина
| Оновлено 31 серпня 2023, 09:04
2945
1

Клуб другого шансу: як Галатасарай допомагає відродити кар'єру

Розповідаємо про турецький клуб із хорошими можливостями

| Оновлено 31 серпня 2023, 09:04
2945
1
Клуб другого шансу: як Галатасарай допомагає відродити кар'єру
Getty Images/Global Images Ukraine. Мауро Ікарді

Одним із головних героїв літнього трансферного вікна стала Саудівська Аравія. Місцеві клуби пачками підписують відомих гравців, які встигли заявити про себе у Європі. Однак на тлі цього галасу можна втратити з виду кілька хороших клубів, наприклад, Галатасарай.

Турецький клуб зібрав хорошу команду, яка має великий потенціал. Цікаво, що багатьох гравців у складі "левів" було списано європейськими клубами з тієї чи іншої причини, але у Суперлізі вони знову отримують можливості. Така співпраця вийшла взаємовигідною. Далі розглянемо докладніше тих, хто отримав і використав другий шанс у Галатасараї.

Анхеліньо

Будучи гравцем Манчестер Сіті, Анхеліньо отримував не так багато можливостей. Але навіть у ті рідкісні моменти було помітно, що хлопець має великий потенціал. Час показав, що це справді так. Іспанець встиг пограти у різних клубах, лігах та країнах, і скрізь показував хорошу результативність як для флангового захисника. Головна проблема Анхеліньо полягає у відсутності стабільності.

Getty Images/Global Images Ukraine

Взимку 2020 року футболіст перейшов до РБ Лейпциг, де, здавалося б, знайшов собі притулок на довгий час. Але через 2 роки він перейшов до Хоффенхайма на правах оренди, а тепер – до Галатасараю. У 26 років Анхеліньо змінив багато клубів, але, можливо, в Туреччині він затримається. "Леви" мають опцію викупу гравця, а тренер Окан Бурук йому довіряє. Іспанцеві пора вже набути стабільності – як у грі, так і в житті.

Лукас Торрейра

Перехід Торрейри на топ-рівень вийшов тривалим та тернистим. Влітку 2018 року Лукас перейшов до Арсенала із Сампдорії за 29 млн євро. На гравця покладали великі надії, але він протримався у лондонському клубі лише 2 роки. Далі були оренди в Атлетіко та Фіорентину. У Мадриді все було погано щодо адаптації та ігрового часу. У Флоренції уругвайцю сподобалося більше, але "фіалки" не змогли його викупити.

Влітку 2022 року Галатасарай ризикнув і підписав Торрейру, причому повноцінним трансфером, а не орендою. Сума угоди склала 6 млн євро. У Стамбулі Лукас став гравцем стартового складу. Минулого сезону Суперліги 27-річний хавбек зіграв 31 матч і лише 3 рази виходив на поле з лави запасних. Схоже на те, що поневіряння уругвайця Європою закінчилися. Зрештою, він знайшов клуб, який повірив у нього і дав йому повноцінний контракт.

Хакім Зієш

Зієш – найсвіжіший трансфер Галатасараю. "Леви" підписали гравця з Челсі лише кілька днів тому. "Сині" настільки сильно хотіли позбутися футболіста, що нічого не вимагали від турецького клубу, укладаючи орендну угоду. Більше того, Галатасарай навіть зможе безкоштовно залишити марокканця у себе на постійній основі, якщо захоче підписати з ним повноцінну угоду. Такі умови – подарунок для турецького клубу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Зієш провів хороший період в Аяксі, де показав, що може бути топ-гравцем. Зрештою, Челсі викупив футболіста влітку 2020 року. Сума угоди склала 40 млн євро. Проте марокканець провів не дуже успішні 3 роки в Лондоні – як щодо ігрового часу, так і за результативністю. Взимку зірвався його перехід до ПСЖ, влітку – до Аль-Насра. Так 28-річний вінгер опинився у Галатасараї. Сама доля підштовхує Хакіма до перезапуску кар'єри у турецькій лізі.

Вільфрід Заа

В останні кілька років Заа постійно пов'язували з топ-клубами, але він завжди залишався в Крістал Пелас. То обставини заважали трансферу, то керівництво, то гравець продовжував контракт. Футболіст, який забивав понад 10 м'ячів за сезон в АПЛ і багато асистував, не міг бути поза увагою топ-клубів. Але в Англії Заа так і залишився вічно перспективним. Далі Крістал Пелас йому не вдалося просунутися, якщо не рахувати чотирьох матчів у складі МЮ.

Наразі Вільфріду вже 30 років. Топ-клуб його так і не покликав, але з'явилася хороша альтернатива – Галатасарай. Як і Зієш, Заа зможе довести, що справді є топ-гравцем, нехай уже й у іншій лізі. Івуарієць перейшов до турецького клубу цього літа на правах вільного агента, хоча здавалося, що він ніколи не покине Крістал Пелас. Поки що футболіст грає не так багато, як на "Селхерст Парк", але все залежить від нього. Час та ресурси у Вільфріда є.

Мауро Ікарді

Для Ікарді перехід у Галатасарай став ковтком свіжого повітря. Довгий час Мауро виступав у складі Інтера і багато забивав, але все рівно не влаштував Антоніо Конте. 2019-го року він вирушив до ПСЖ на правах оренди, де забив 12 м'ячів у Лізі 1. Парижан це влаштувало, і вони викупили форварда за 50 млн євро. Однак наступні 2 роки у Парижі були не дуже вдалими для футболіста – ігровий час скорочувався так само, як і показники результативності.

Минулого літа Ікарді перейшов у Галатасарай, де без перебільшення запалив. Мауро зіграв 24 матчі у Суперлізі й забив 22 голи, одразу ставши найкращим бомбардиром команди. Звичайно, "леви" не могли втратити такого гравця, тим більше, що він сам хотів залишитися. Цього літа турецький клуб викупив 30-річного нападника у ПСЖ за 10 млн євро. Угодою залишилися задоволені всі, особливо Ікарді, який знову може робити те, що в нього добре виходило в Італії.

Ніколо Дзаньоло

Взимку Дзаньоло посварився з Ромою. Римляни не поспішали пропонувати гравцеві новий контракт, що його не влаштовувало. Ситуація дійшла до такої стадії, що Ніколо треба було одразу міняти клуб, оскільки у Ромі він не грав би. Трансферне вікно у більшості країн на той момент було закрите, але не в Туреччині. Так і з'явився варіант із Галатасараєм. Турецький клуб викупив гравця у "вовків" за 15 млн євро, що в тій ситуації можна було вважати вдалою угодою.

Getty Images/Global Images Ukraine

Дзаньоло часу в Стамбулі не гаяв. Адаптація у новому клубі пройшла максимально швидко. За півсезону 24-річний хавбек зіграв 10 матчів у Суперлізі та забив 5 голів. Сторони підписали довгостроковий контракт, але цього літа футболіст перейшов до Астон Вілли на правах оренди з опцією викупу. Італійцю знадобилося всього півсезону для того, щоб показати свій рівень та піти у міцну команду АПЛ. Ось так і потрібно використовувати шанси.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Кривошейкин
Оце "двіжуха" у Галатасарая.В ЛЧ можуть себе проявити.Принаймі всі передумови є.