Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 29 серпня 2023, 14:57
549
0

Австралія – Японія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату світу

Лобовий матч за місце у другому етапі

| Оновлено 29 серпня 2023, 14:57
549
0
Австралія – Японія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату світу
Getty Images/Global Images Ukraine

Поєдинок Австралія – Японія відбудеться у вівторок, 29 серпня, в Японії. Початок зустрічі о 14.10 за київським часом.

Група F виправдала передстартові прогнози. Боротьба в ній виявилася дуже цікавою та захоплюючою. І перед фінальним туром усі шанувальники помаранчевого м'яча можуть спостерігати наступний розклад: Німеччина вже забезпечила собі перше місце у групі та до другого етапу увійде з однією заліковою перемогою, збірна Фінляндії з Лаурі Маркканеном на чолі вирушає у втішний турнір за 17-32 місця, а от друга прохідна позиція буде розіграна в особистій зустрічі між австралійцями та японцями, які на даний момент мають по одній перемозі та по одній поразці.

Австралія

Після впевненої перемоги над фінами представники Зеленого континенту програли дуже важливий поєдинок німецькій збірній. Гра вийшла дуже рівною. Лише раз по її ходу (та й це було ще в першій чверті) одному з суперників вдавалося відірватися в рахунку на двозначну різницю. У четверту десятихвилинку команди заходили з незначною перевагою Бумерс – 66:62, але більшу частину вирішального відрізку саме Австралія провела в ролі наздоганяючих.

Ключові події розігралися за п'ятдесят секунд до закінчення часу, відведеного на матч. Спочатку Денніс Шрьодер при рівному рахунку закинув два в проході, після цього в атаці у відповідь австралійці реалізували всього лише один штрафний. Далі німці втратили м'яч, і Австралія отримала чудовий шанс, але Бумерс відповіли тим же самим. Бундестім розіграв чудову комбінацію і Маодо Ло закинув з-під кільця, залишивши австралійцям лише 1,7 секунди. І ось тут трапився достатньо спірний момент. Джош Гідді, рятуючи гру, кидав на удачу зі своєї половини майданчика і було дуже схоже, що німці сфолили в захисті, але свисток промовчав. Суперечки австралійців ні до чого не призвели. Дуже важкий для всіх учасників матч закінчився поразкою Бумерс – 82:85.

Найкраще у складі Австралії вдруге поспіль виглядав Патті Міллз. Проти німців він видав дуже хорошу лінійку 21 набраний пункт + 5 підбирань + 6 передач. Усього на рахунку захисника Атланти після двох турів 46 очок та місце серед найкращих бомбардирів Кубка світу.

Японія

Коли стало відомо, що на домашньому Чемпіонаті світу не зіграє представник НБА Руї Хачімура, збірна Японії автоматично суттєво просіла у своїй силі. Не те щоб самураї достроково втратили всі шанси на вихід із групи, все ж таки у них міцна збірна, та й фактор домашнього майданчика ніхто не скасовував, але дивлячись на їхніх суперників, перспективи Японії бачилися не дуже райдужними.

У першому турі японці нічого не змогли протиставити збірній Німеччини – 63:81, але у другому турі несподівано обіграли дуже непростих фінів. Матч проти Суомі розвивався як на гойдалках. Перша чверть завершилася з семиочковою перевагою Японії – 22:15, але у другій десятихвилинці європейці наздогнали та оформили непоганий заділ перед перервою – 36:46 на їхню користь. Третя чверть пройшла в рівній боротьбі та завершилася внічию. А ось в останній десятихвилинці японці просто зім'яли свого суперника. Її окремо взятий рахунок склав – 35:15, а за підсумками всього протистояння самураї перемогли – 98:88.

Варто зазначити, що ця вікторія стала першою для японців у протистояннях з європейськими збірними за сім Чемпіонатів світу, в яких азіати брали участь. Після фінального свистка деякі японські баскетболісти просто плакали, а відео з цими кадрами облетіли весь баскетбольний світ.

Із персоналій у збірній Японії варто відзначити Джошуа Хоукінса. Натуралізований американець, який закінчив коледж у 2017 році і з тих пір без перерви виступає в Країні сонця, що сходить, проти німців провів просто фантастичний поєдинок (28 очок + 19 підбирань). Зі свого боку Юта Ватанабе, який став єдиним представником НБА в нинішній збірній Японії, проти Суомі зіграв скромно (чотири очки), а ось у грі проти Німеччини виділявся на майданчику (20 очок + 6 підбирань).

***

Прийдешня дуель обіцяє стати дуже цікавою. Переможець у цьому матчі отримує все (на даний момент – це вихід до другого етапу), що ще до початку гри дуже підвищує градус протистояння. Австралія в ньому явний фаворит, але й збірна Японії, натхненна перемогою над фінами і підтримувана тисячами своїх уболівальників, спробує стати головною позитивною сенсацією першого етапу Кубка світу.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Австралії

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою
Футбол | 01 травня 2024, 22:46 10
ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса
Футбол | 01 травня 2024, 08:01 2
Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.