Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 28 серпня 2023, 21:01
12698
1

Чехія – Україна. Прогноз та анонс на матч жіночого чемпіонату Європи

Жіноча збірна України спробує пробитися до чвертьфіналу Євро вперше з 2001 року

| Оновлено 28 серпня 2023, 21:01
12698
1
Чехія – Україна. Прогноз та анонс на матч жіночого чемпіонату Європи
CEV

У понеділок 28 серпня на чемпіонаті Європи з волейболу серед жінок відбудуться два заключні поєдинки 1/8 фіналу. В одному з них у Брюсселі зустрінуться збірні Чехії та України.

Чехія

На нинішньому Євро на першому етапі чеські волейболістки грали у групі С в німецькому Дюссельдорфі. Почали турнір вони з несподіваної поразки від Азербайджану 0:3. Потім у трьох партіях виграли у Греції і зазнали ще однієї поразки, тепер вже від Туреччини 1:3. Ситуація з виходом до 1/8 фіналу стала для Чехії критичною, тому в двох матчах, що залишилися, їх влаштовували тільки перемоги.

Дуже важким вийшов поєдинок проти господарок майданчика збірної Німеччини. По ходу гри гості поступалися 0:2, але змогли спершу вирівняти становище, а на тай-брейку з рахунком 18:16 все ж таки досягли успіху. А потім був матч проти Швеції, причому у разі поразки чеська команда взагалі могла залишитись без плей-оф. Але зібралася та перемогла 3:0. Хоча в кожній партії все вирішувалося в кінцівках і шальки терезів могли схилитися як в один, так і в інший бік.

Ось таким був шлях збірної Чехії до другого місця у групі С, і вона вийшла до 1/8 фіналу на Україну. Тож суперниці дісталися підопічним Івана Пєткова непрості, які з характером і вміють тримати удари.

Україна

Якщо порівнювати з попереднім чемпіонатом Європи, то жіноча збірна України вже повторила свій результат, зумівши пробитися до 1/8 фіналу. На цій стадії два роки тому наші волейболістки поступилися Польщі 1:3 і вибули з турніру. Тепер, щоб покращити той результат, українкам треба постаратися перемогти Чехію, яка в європейському рейтингу знаходиться на кілька сходинок нижче за них.

А ось у чвертьфіналі українських волейболісток не було вже 22 роки. Востаннє так високо вони піднімалися у 2001 році в Болгарії, коли в підсумку посіли 4 місце. Втім, як такі чвертьфінали тоді не проводилися, адже у турнірі брали участь лише 12 збірних. І на першому етапі вони грали у двох групах. Україна посіла друге місце і одразу вийшла до півфіналу.

І ще. Дуже важливо, щоб усі наші волейболістки були в строю. Насамперед це стосується основної діагональної Анастасії Крайдуби, яка у грі проти Словенії отримала травму і пропустила поєдинок зі збірною Польщі. У тих матчах, коли з нею було все гаразд, Анастасія набирала найбільше очок в команді. Побажаємо їй здоров'я та повернення на майданчик.

Статистика матчів

Якщо говорити про історію протистояння України та Чехії, то одразу згадуються їхні матчі у групі А Золотої Євроліги в 2019 році. У першому матчі у Брно перемогла Чехія 3:1, а у Запоріжжі українки взяли реванш 3:0. Але в підсумковій таблиці чеська збірна набрала на одне очко більше і вийшла до «Фіналу чотирьох», де згодом стала переможцем турніру. Ще раз ці команди перетиналися в одній групі у кваліфікації до чемпіонату Європи 2007 року. Тоді двічі з однаковим рахунком 3:0 перемагала Чехія.

Прогноз на протистояння:

На даний момент збірна України за багатьма показниками виглядає нітрохи не гірше за своїх майбутніх суперниць, а отже шанси вийти до чвертьфіналу у наших гравців цілком пристойні. Головне, показати свою гру і робити якнайменше власних помилок. Ставимо на перемогу України 3:1.

28 серпня, понеділок

Чехія – Україна
Брюссель (Бельгія). Спорткомплекс «Palais 12». 21:00
ТБ-трансляція на Youtube каналі DIVISPORT
ЧЕХІЯ УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 1:3

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЖІНОЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ

Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби
Футбол | 03 травня 2024, 18:04 1
Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби

«Атлетіко» та «Челсі» – одні з фаворитів на трансфер нападника

Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»
Футбол | 03 травня 2024, 11:30 10
Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Якщо у нашої збірної всі будуть в строю, то десь шанси 60:40 на нашу користь. Якщо без Крайдуби, то 40:60. Багато буде від настрою нашої збірної залежати, бо проти слабших за себе команд поки грали слабенько, а ось із бельгійками зібралися і видали крутий матч. От і побачимо роботу Петкова на найвищому рівні: чи кращий він психолог, ніж Крастіньш у чоловіків.