Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 серпня 2023, 15:04
21501
13

Збірна України вийшла до 1/8 фіналу чемпіонату Європи з волейболу

В чотирьох партіях підопічні Івана Пєткова перемогли команду Словенії

| Оновлено 24 серпня 2023, 15:04
21501
13
Збірна України вийшла до 1/8 фіналу чемпіонату Європи з волейболу
CEV

На чемпіонаті Європи з волейболу серед жінок сьогодні відбувся один із ключових поєдинків для національної збірної України. Адже у разі перемоги над Словенією і навіть за поразки з рахунком 2:3 підопічні Івана Пєткова забезпечували собі вихід до плей-оф, а ось програш з іншим результатом був абсолютно небажаним, оскільки у заключному поєдинку групи А українкам доведеться зіграти з однією з найсильніших збірних світу - збірною Польщі.

Чи то через сильне хвилювання, чи то через страх помилитися, але наші волейболістки почали гру з 0:4 і 1:6. Далі довелося наздоганяти суперниць, але розрив у рахунку особливо не скорочувався. Більше того, ближче до кінця першої партії він взагалі став непристойним як для рівня чемпіонату Європи 9:20. Щоправда, потім збірна України трохи наблизилася до Словенії, але сет був програний, можна сказати, начисто 19:25.

Друга партія проходила вже з перемінним успіхом, то одна команда виходила вперед, то інша. Але більше, ніж на 1-2 очки суперниці не відпускали одна одну. Приблизно в середині сета словенки трохи додали і повели з різницею в три очки 13:16, хоча українки їх тут же наздогнали 16:16. Далі довгий час зберігалася рівновага – 19:19, 23:23 і першими сетбол заробили наші волейболістки 24:23. А у наступному розіграші Олександра Міленко принесла переможне очко збірної України 25:23.

Тепер залишалося взяти ще одну партію, щоб виконати завдання-мінімум – забезпечити собі вихід до 1/8 фіналу. На жаль, на старті третього сету українки знову далеко відпустили Словенію 3:6, 5:10, 7:12. Довелося наздоганяти. І таки наздогнали, взявши п'ять очок поспіль – 12:12! Потім вже наші стали частіше виходити вперед, а Словенія була в ролі наздоганяючих. Проте несподівано ушкодження отримала Анастасія Крайдуба. Поки їй надавали допомогу, словенки кілька розіграшів були попереду. І все ж таки наша команда змогла витримати і в цей момент. Саме українки першими заробили сетбол й з другої спроби його реалізували 26:24.

Зробивши одну справу, тепер можна було й подумати про те, щоб посісти щонайменше третє місце в групі. А для цього треба було здобути загальну перемогу в матчі. Щодо словенок, то вони явно поникли, розуміючи, що у цьому турнірі вони більше не зіграють. Тому четверта партія пройшла за переваги збірної України, яка виграла сет 25:19 і разом з ним матч 3:1.

Збірна України вийшла на гру у такому складі: Олександра Міленко (набрала 18 очок), Діана Мелюшкіна (8), Анастасія Крайдуба (10), Надія Кодола (1), Світлана Дорсман (14), Дар'я Шаргородська (6), Христина Нємцева (ліберо). На заміну виходили – Анастасія Маєвська (1), Юлія Димар (1), Вікторія Даньчак (7), Євгенія Хобер (7).

Чемпіонат Європи з волейболу. Жінки
Група А. Гент (Бельгія). 23 серпня
Україна – Словенія

3:1 (19:25, 25:23, 26:24, 25:19)

Таким чином. нижче третього місця у групі Україна вже не опуститься і може уже готуватись до матчів плей-оф. А свій заключний поєдинок у групі А наші волейболістки проведуть 24 серпня зі збірною Польщі.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЖІНОЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин
Футбол | 02 травня 2024, 23:36 8
АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин

Команда Почеттіно перемогла в дербі

Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби
Футбол | 03 травня 2024, 18:04 1
Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби

«Атлетіко» та «Челсі» – одні з фаворитів на трансфер нападника

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Summertime
Спасибо, красавицы!  Хоть вы порадовали  болельщиков страны.
Александр Ад
по-перше дівчата молодці!По-друге Крайдуба отримала травму за рахунку 15-14 в 3 сеті,і втретє на майданчик вийшла Кобер і набрала пару важливих очок
roman75zpr
Умницы! Суметь переломить не лучшем образом складывающуюся игру, а тем более на таких форумах - это показатель командного духа и класса! В ютубе в первом сете такое было недоумение и недовольство в комментариях, будто девчонки должны были выносить Словению на ЧЕ с закрытыми глазами. Странный народ, конечно... На зло всем пессимистам и т.п. победили и вышли в 1/8, и это очень серьёзное достижение, особенно сейчас!  
Vitason
Молодці,показали характер,це дуже обнадіює,може спробуємо за друге місце поборотися!!
antt
Включив був коли рахунок в третьому сеті був 6:10 на користь словенок, а по партіям 1:1. Тому трохи навіть несподівано. А на самому початку було також 0:4. В першому сеті. Ну тоді програли.  Добре що інші партії виграли.
Stanislav Matusevych
Мені важко зрозуміти велику радість у коментах. Мало того, що грали відверто паршиво, як і з угорками, так ще й втратили через травму Крайдубу - людину, яка майже завжди набирає найбільше очок у команді. Тепер нижче третього місця ми, звичайно, не опустимося, але без однєї з лідерок збірної пройти 1/8 буде вкрай важко. Про боротьбу з полячками за другу позицію у групі я навіть не кажу.