Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 серпня 2023, 21:48
5377
1

Берінчик побив Їгіта. Треба йти за чемпіонським титулом

Шанс зробити це точно є

| Оновлено 27 серпня 2023, 21:48
5377
1
Берінчик побив Їгіта. Треба йти за чемпіонським титулом
Piotr Duszczyk / boxingphotos.pl. Денис Берінчик і Ентоні Їгіт

Ввечері 26 серпня у Вроцлаві, Польща, український боксер Денис Берінчик (18-0, 9 КО) переміг представника Швеції Ентоні Їгіта (27-4-1. 10 КО). Це була перша поразка Їгіта не нокаутом, але поєдинок все одно видався веселим.

Хоч і не настільки, наскільки ми всі розраховували.

Їгіт – хороший суперник для Берінчика. Але Денис розбив його доволі просто

Взагалі-то Ентоні Їгіт – цікавий суперник для Дениса Берінчика і точно не ноунейм. У них є історія. Вперше хлопці боксували у 2012 році на Олімпіаді у першому колі. Тоді перемогу здобув Берінчик, але всього в один бал і у дуже близькому протистоянні.

Далі шведський боксер перейшов у профі, багато боксував у Данії, тому що у рідній Швеції донедавна ще не можна було проводити довгі боксерські поєдинки. І подорожував. Як боксер, звичайно.

Боксував у Великій Британії, у 2017 році до нього на батьківщину прилітав Сандор Мартін, з яким Теофімо Лопес свого часу мав купу проблем. Їгіт перемагав його рішенням суддів, що точно не є найпростішою задачею.

Ентоні боксував з Іваном Баранчиком, літав до США для поєдинку проти Роландо Ромеро та Кейшона Девіса. Всі ці бої Їгіт програв, але загалом досвід отримав величезний. Не порівняти із суперниками Берінчика у професійному боксі. Саме тому Ентоні вважався серйозним опонентом для Дениса.

Ще одна причина – габарити. Шведський боксер не вищий, але фізично більший за українця. Без значних перегинів, але все ж достатньо міцний хлопець. Любить побоксувати другим номером. Але може вв'язатись у бійку. Цікавий опонент, як не подивись.

Водночас із цим не було зрозуміло, яка форма буде у Берінчика. Поєдинок Дениса підлаштовувався під бій Олександра Усика. Відповідно, він і був перенесений через те, що Усик та Ф’юрі не домовились. Окрім цього, Берінчик регулярно допомагає військовим на фронті, тож не було зрозуміло, чи підлаштує він правильно графік для підготовки.

Тому інтриги вистачало. А ще вистачало очікування шоу. І тому, що вони минулого разу видали чудовий поєдинок. І тому, що боксери стилістично створені один для одного. Агресор проти контрпанчера. Агресор, який атакує багато та з усіх боків проти контрпанчера, який доволі легко спокушається на бійку.

У підсумку фани отримали навіть більше, ніж очікувалось. Або хоча б стільки ж, скільки очікувалось, але у кожному з можливих елементів. Комусь хотілося розумного боксу – він був. Комусь – бійки. Вона була тут також.

Берінчик розпочав поєдинок обережно, стримано, чітко. Середня дистанція, джеб, намагання насипати силовими. Їгіту не допомагав його нахил у контрпанчерство. Він просто не встигав за українцем.

Piotr Duszczyk / boxingphotos.pl

Денис – не найбільш швидкий боксер. Але його таймінг, звісно, вирішував усе. Поки суперник спробує зупинити джебом – вже отримує через руку. Поки намагається упіймати на контратаці, Денис вже дає промахнутись і контратакує сам.

Особливо варто відзначити роботу Берінчика на ближній дистанції. Те саме місце, де була очевидна різниця у швидкості корпусу та думок обох боксерів. Їгіт справді намагався, цілився, атакував. Жодного сенсу, тому що Берінчик встигав і захиститись, і контратакувати.

Після середини бою заморились обидва. Їгіт так і не перейшов у режим бійки, але все одно отримав розбите обличчя, важкі руки і бокс на характері. Денис Берінчик так само втратив добру частину сил. З його енергозатратним стилем то й не дивно. Саме Берінчик створював основну загрозу під час поєдинку.

Дванадцятий раунд видався шедевром. Берінчик пішов битися, Їгіт не мав сил боротися з цим. Вони встали в центрі рингу і влаштували серію розмінів, які майже не зупинялись аж до кінця раунду.

Насправді крутий поєдинок. Багатоемоційинй, чудовий стилістично та з таким красивим завершенням. Судді побачили одноголосну перемогу Берінчика: 117-111, 115-113, 116-112.

«Це все для того, щоб вшанувати пам’ять тих героїв, які пішли. На нашій землі проливається кров. Російська Федерація на даний час - агресор. Слава Україні», – сказав Денис Берінчик після перемоги.

Що тепер?

Берінчик може претендувати на чемпіонство. Він вкотре захистив титул чемпіона WBO International, має високі сходинки у рейтингу. Коли, як не зараз.

Інше питання – проти кого. Хейні то переходить в іншу вагу, то ні. Якщо пояс залишиться вакантним, то найближчий суперник – Василь Ломаченко. І теоретично цей бій має сенс. Незрозуміло, в якій країні його проводити, але це вже далі.

Не варто забувати і про Шакура Стівенсона. Малоймовірний бій, але Боб Арум наглядає за Берінчиком. Вже говорив про можливість такого поєдинку та шукає Шакуру більш іменитих опонентів у легкій вазі.

Інше питання, що бій зі Стівенсоном зараз – страшно ризикований. Тому що це одразу елітний рівень. Але вік Дениса підтискає, і якщо буде хороший гонорар, чому б і ні?

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sean Paul
Нащо битися з Шакуром. При всій повазі до Дениса, там буде декламування. І всі це розуміють. Денис своєю кар'єрою і ставленням до ЗСУ заслужив на чемпіонський пояс. Але для цього потрібен правильний суперник.