Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Літній чемпіонат світу
| Оновлено 28 серпня 2023, 08:58
2288
0

Українець Тарас Лесюк став переможцем мас-старту на ЛЧС-2023

Біатлоніст із України видав приголомшливий результат

| Оновлено 28 серпня 2023, 08:58
2288
0
Українець Тарас Лесюк став переможцем мас-старту на ЛЧС-2023
Український біатлон. Тарас Лесюк

Останньою для чоловіків гонкою Чемпіонату світу з літнього біатлону, який проходить у Брезно-Осрблі, став мас-старт. Україна мала в ньому максимальне представництво – шість спортсменів.

Уже з перших метрів дистанції лідерство захопив бронзовий призер учорашнього спринту Єспер Нелін. На підході до першого вогневого рубежу троє українців відставали усього на 5-6 секунд – мова про Богдана Цимбала, Артема Тищенка та Антона Дудченка. Але вже після першої стрільби ситуація змінилася. Цимбал та Дудченко, як і трішки повільніший сьогодні Артем Прима, двічі не влучили й відкотилися у третій десяток проміжного протоколу. Тим часом Руслан Ткаленко і Тарас Лесюк за рахунок чистої стрільби піднялися вище – поближче до Артема Тищенка.

Після другої стрільби, на екваторі гонки, українські вболівальники отримали надію на медаль. Завдяки закритим п’яти мішеням Тарас Лесюк піднявся на другу сходинку, уступаючи Андрейсу Расторґуєвсу лише 8 секунд. Вдалося без помилок пройти рубіж і Артему Примі. Тищенко, Цимбал і Дудченко пішли на одне штрафне коло, а Ткаленко, на жаль, схибив одразу тричі.

Перед третьою стрільбою Тарас Лесюк помітно відстав від швидконогого Расторґуєвса, ще й пропустив попереду себе двох суперників. Але ненадовго. Чергова влучна стрільба Тараса вивела його в одноосібні лідери мас-старту! Тепер уже латвієць відставав від нього на чверть хвилини. Артем Тищенко також з чистою стрільбою перебував на межах топ-десятки. Інші ж наші хлопці продовжували помилятися на рубежах, не претендуючи більше на високі місця.

Головна розв’язка очікувала на нас на заключній стійці. Тарас та Андрейс прийшли туди одночасно. Але в той час, як Лесюк оформив черговий нуль, Расторґуєвс пішов на два кола. Інші переслідувачі також не були безгрішними на стрільбищі. Як наслідок – Тарас Лесюк на останнє коло побіг із запасом у 19 секунд по відношенню до румуна Дмитра Шамаєва, який відправився слідом за ним. Утримати цю перевагу до фінішної риски не вдалося, але фінішував Лесюк усе ж з комфортною перевагою.

Чемпіонату світу 2023 з літнього біатлону

Брезно-Осрблі (Словаччина), 27 серпня

Мас-старт. Чоловіки

  • 1. Тарас Лесюк (Україна) – 32:34,3 (0+0+0+0)
  • 2. Дмитро Шамаєв (Румунія)+8,6 (0+1+1+0)
  • 3. Вітаутас Строля (Литва) +16,7 (1+1+0+1)
  • 9. Артем Тищенко (Україна) +1:05,2 (0+1+0+0)
  • 16. Богдан Цимбал (Україна) +1:58,9 (2+1+1+0)
  • 22. Руслан Ткаленко (Україна)+2:29,0 (0+3+2+2)
  • 23. Антон Дудченко (Україна)+2:41,8 (2+1+1+1)
  • –. Артем Прима (Україна) – DNF (2+0+3+2)
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.