Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 28 серпня 2023, 14:28
18876
29

Усик фінішував Дюбуа, хоча команда Даніеля впевнена, що переміг британець

Як таке можливо?

| Оновлено 28 серпня 2023, 14:28
18876
29
Усик фінішував Дюбуа, хоча команда Даніеля впевнена, що переміг британець
Getty Images/Global Images Ukraine

У ніч з 26 на 27 серпня Олександр Усик (21-0, 14 КО) захистив свої титули чемпіона світу у суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF, IBO та The Ring у протистоянні проти «регулярного» чемпіона WBA Даніеля Дюбуа.

Як це було, чому у фанатів стільки питань та як справи з ударом нижче поясу?

Усик розбивав Дюбуа, а потім отримав нижче поясу

Олександр Усик від початку був фаворитом протистояння проти Даніеля Дюбуа. Британцю залишали менше шансів навіть, ніж Дереку Чісорі у поєдинку проти українця.

Казали, що у Дюбуа не вистачає досвіду. Що він виглядає занадто топорно. Занадто важкий, довго стоїть і повільно б’є. І це ж, на диво, все правда. Буквально кожне слово – в точку. Але треба було враховувати, що хлопець молодий, навчається, має хорошу базу і потенційно може змінювати стиль боксу. Тому що молодий і все ще розвивається.

Дюбуа обіцяв жорсткість. Але не тільки. Взагалі, попередні обіцянки Даніеля виглядали дивно. Тут він каже, що піде ламати Усика, відривати йому руки та ноги. А тут згадує, що у нього є база і взагалі він буде відштовхуватись від неї. У ефективність другого плану вірилось не дуже. Все ж, перебоксувати Усика непросто. А от розчавити можна було б спробувати.

Дюбуа все ж зробив ставку на друге. Ніякої навали з перших секунд не було. І з других також. Даніель намагався боксувати з суперником, працювати джебом, підключати праву руку. Схоже було на Ентоні Джошуа у виконанні іншого боксера – дещо інший аперкот, важка і трохи повільніша права пряма рука.

Перші декілька раундів не подарували Дюбуа нічого, окрім пропущених ударів. Прилітала ліва пряма, прилітав джеб. На диво, навіть передньою рукою Усик влучав так, що суперника хитало. Не сильно, але помітно.

А потім Дюбуа вирішив вдарити Усика нижче поясу. Звісно, Даніель кудись туди цілився і раніше, але у п’ятому раунді прилетіло точно в ціль, але не в ту, куди хотілось. Хіба тільки йому так і хотілось.

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Усик

Удар прийшовся і нижче поясу, і, можливо, зачепив захист, так ще й влучив в ногу. А кулаки у Дюбуа важкі – Усик упав одразу. Вже після поєдинку Олександр сказав, що віддавало навіть в спину. Тому він не міг піднятись понад хвилину, а потім ще довго відновлювався.

Взагалі, удар без ризиків. Ну, звісно, можна влучити так, що відбудеться дискваліфікація. Але якщо ні, які мінуси? Влучив, і швидкий суперник сповільнився – супер. Знімуть бал - і так програєш, але можеш забрати решту поєдинку. Не знімуть – взагалі супер. Цього разу не зняли, а просто поговорили.

Але план спрацював. Усик дійсно почав сповільнюватись, змінювати стиль, застоюватись. Це не зробило його простою мішенню, але зробило більш легкою. Плюс додало роботи українцю, якому тепер треба було робити більше роботи – атакувати з важкою ногою, контратакувати без попередньої мобільності.

Видно, Усик зрозумів, що возитись з цим суперником не варто. Це просто небезпечно. Тому що те, що Дюбуа взявся з усієї сили бити по тулубу, стало очевидно всім. Він хотів таки добити українця. Ще декілька разів влучив нижче, але вже не так суттєво, як раніше. При цьому права рука працювала постійно, шукаючи корпус суперника і змушуючи того триматись обережно і бути обачним.

У восьмому раунді акценти Усика таки спрацювали. Влупив правою, суперника повело. Дістався на дистанцію, влучив ще декілька разів. Хороший нокдаун вийшов. Як і нокаут. Взагалі, дивно Дюбуа впав. Усик влучив джебом. Сильним звісно, але так, щоб прямо впасти і не вставати до кінця відрахунку?

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Усик і Даніель Дюбуа

Здається, що команда Дюбуа за всім вереском після бою по тому, як вони переживають за справедливість і не вважають удар занадто низьким, заховали ще один факт. Дюбуа знову пішов з бою раніше. Джойс зламав орбітальну кістку, добре. Що сталось тут?

Що тепер?

Команда Дюбуа каже, що справедливо буде провести реванш. Для кого справедливо? Для боксера, який програвав чотири раунди, а потім пішов рятуватись ударом нижче поясу?

Даніель до цього епізоду не показав нічого особливого. Френк Воррен каже, що їхній боксер весь табір тренував саме цей удар. Він спрацював, а йому його не зарахували. Скоріш за все, мався на увазі аперкот по тулубу, а не удар в пах, але вже вийшло, як вийшло.

Усик пожартував. Каже, готовий битись з Дюбуа наступного дня на голих кулаках. Смішна відповідь на смішну пропозицію. Даніель заслужив реванш тільки через те, що частина його рукавички влучила у верхню частину шортів чемпіона? Логіка цікава, але не має нічого спільного з реальністю.

Олександру треба готуватись до Ф’юрі. Хочеться на це сподіватись. Після такого поєдинку Усика, може, британець і захоче битись. Бій-то все одно видався складним, без жартів. Дюбуа боровся, як міг, але проблеми створив. Міг навіть перемогти за певних умов.

Ф’юрі таке може і не пробачити. Та й габаритно умов для аналогічних влучань у Тайсона більше. Тому тут є, до чого підготуватись і над чим подумати.

Лев КРАВЦІВ

Оцініть матеріал
(174)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Лютый Кандибобер
если бы это был один удар ниже, можно было бы говорить о случайности, но он со второго раунда начал бить усику по ногам, о чем усик сигналил рефу, так что умысел 99%
Michael Savchyn
неадеквати якісь, бо продивився 5 останніх раундів і в них перемагав саме Усик
Віталій Яценко
Дюбуа нічого не показав. 1 влучний удар за всю зустріч. І той по фаберже. Усик додавав по ходу. Виграв він всі раунди. І було видно, що Дюбуа з кожним раундом все більше пливе. Кров йшла з роту і носу. Тому впав він від накопичених влучань. Їх було не так і багато, але вони були регулярними і 8 - був пік по ударам. Тому шанси на реванш нульові. Коли британець знову підійметься до зони претендента на емпіонство, а це мінімум 3-4 бої, то Усик вже закінчить кар'єру.
Nostradamus
Братья Кличко ложили в глубокий нокаут таких мешков, до 6 раунда
Дані Рохас
Дюбуа чёрт
GloryUkraine
В правилах боксу все чітко прописано і графічно відображено.
Як би не скуліла команда Дюбуа, але удар був нанесений в заборонену зону тіла. Крапка.
Ні один суддя не сумнівався і ні один не винесе іншого рішення.
andre_lui
Почитал прессу по поводу 5-го раунда. Прискорбно, но большинство тех же боксеров (не говоря уже о фанатах) просто элементарно не знают правил бокса. Очень хорош комментарий Беллью - все, что ниже пупка согласно правил считается ниже пояса!
Игорь Городищев
Перемога Усика законна - питань нема .. Але все ж, тепер суперники будуть знать куди бить Сашку, навіть на пару дюймів вище ....
GloryUkraine
 Всі хто має відношення до боксу чи ММА чудово розуміють, що цей удар був по бандажу, а коли дістаєш такий удар, знизу вверх, то хочеш чи ні, але бандаж рухається в гору і б'є по-яйцям дуже сильно.
PUMA
А вообще как то много шума по этому одностороннему бою.В одну калитку перебитый,пробитый,мешок что то там гавкает 
PUMA
Уже некоторых забанили,но всё же.Почти все кто сегодня говорил что тот удар был по правилам.В тоже время говорили что ватноченко ограбили   .Почему же ?
PUMA
Сильная сторона Дюбуа это его промоутер.После поражение от Джойса,каким то чудом Дубуа в след бою вышел сразу за звание претендента за временный пояс WBA.И тянули его к этому титульнику дай боже.А по факту посредственный боксёр.Кроме удара ничего нету.Ни техники,держалки нету.Только колотуха которая и проходила против откровенных мешков 
SandroKing
Не знаю нижче пояса чи вище це  рахується, але по-моєму удар в район селезінки прийшовся. Не відомо чим би закінчився цей момент, Усик можливо і продовжив бій  з біллю якби відраховували нокдаун.Тому можна забути і не гадати. Є результат, це головне.
batters
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил