Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 серпня 2023, 17:00
1990
1

Олександрія – Полісся. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Перший серйозний рубіж двох амбітних проєктів

| Оновлено 26 серпня 2023, 17:00
1990
1
Олександрія – Полісся. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олександрія

У суботу, 26 серпня, в Олександрії на стадіоні «Ніка» відбудеться матч п'ятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють «Олександрія» і житомирське «Полісся». Стартовий свисток рефері Максима Козиряцького із Запоріжжя пролунає о 17:00 за київським часом.

Олександрія


Український фахівець Руслан Ротань розпочав 2023 рік у досить експериментальній ролі. Поєднання роботи на постах головних тренерів на клубному, національному та молодіжному рівні – таке з українським футболом трапилось уперше, і залишив цей досвід після себе двояке враження. Усі пам'ятають період на початку року, коли «Олександрія» мало не кожен матч на тривалій дистанції завершувала нічийним результатом, завдяки чому стала однією з найбільш миролюбних команд країни за минулий футбольний рік.

Напевно, добре, що цей експеримент тоді доволі швидко добіг кінця, бо «поліграфи» залишилися без єврокубків, національна збірна важко ввійшла до відбіркового циклу до Євро-2024, а от молодь порадувала на чемпіонаті Європи цього літа. Після успішних виступів «синьо-жовтих» Ротань повернувся до своїх клубних справ і почався дуже цікавий період в історії «Олександрії».

Річ у тім, що фактично нікуди від молоді керманич не подівся – «поліграфи» відпустили ключових вікових футболістів по різних клубах, а самі лишились зі значною кількістю орендованих у «Динамо» та «Шахтаря» виконавців. Далося взнаки це в нещодавній грі проти «жовто-чорних», коли заборону на вихід на поле отримали захисник Роман Савченко та півзахисник Кирило Сігеєв, і в підсумку команда програла (1:2). Повернутись до переможної ходи «Олександрія» хотіла в дуелі проти «Зорі», але натомість ми побачили чи не найнудніший матч нової кампанії станом на сьогодні (0:0). Як підсумок, успіхи проти «Кривбаса» і «Металіста 1925» (двічі по 1:0) у вже культовому «Ротань-стайлі» так і залишаються єдиними.

Полісся


Проєкт житомирського «Полісся» – це про безмежні амбіції власника, тоді як команда намагається не відставати від темпів розвитку інфраструктури власного клубу. Результати цього процесу може спостерігати вся країна в режимі реального часу – «вовки» вже увірвались до УПЛ зі швидкими заявками на користь участі в єврокубках, але початок сезону поступово повертає їх із небес на землю.

У першому матчі проти «Вереса» «Полісся» показало досить впевнений футбол і, як наслідок, перемогло з рахунком 2:0. А ось потім довелося доводити обґрунтованість своїх бажань боротись за передові місця в турнірній таблиці проти «Дніпра-1» та «Руха», під час протистоянь проти яких справи йшли не найкращим чином – поразки 1:2 та 0:1 відповідно.

Реабілітуватись колектив Юрія Калитвинцева спробував у грі проти ЛНЗ, із яким ще нещодавно боровся за право грати в УПЛ, і в досить важкій грі все-таки відсвяткував другу перемогу в «еліті». А далі була 1/16 фіналу Кубка України проти «Агробізнеса» посеред поточного тижня (2:0), що забрало чимало сил, але й зіграли представники Житомира змішаним складом. Очевидно, що деякі їхні лідери можуть отримати відпочинок із перших хвилин у майбутній зустрічі. А з іншого боку – якщо не вдасться побороти проблеми з дисципліною, то з воронки ротації можна вчасно і не вискочити. Три вилучення в чотирьох матчах УПЛ – це вже не жарти. Захисник Шаповал пропускатиме найближчий матч.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Олександрії» та «Полісся» раніше перетиналися 16 разів у рамках Першої ліги. Спостерігається невелика перевага за кількістю перемог із боку «Олександрії» – шість успішних матчів проти чотирьох перемог «Полісся» і чотирьох нічийних результатів. Команди востаннє грали між собою в березні 2000 року, коли на житомирському «Центральному» було зафіксовано нічию (1:1).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 42-річний Максим Козиряцький із Запоріжжя, який на своєму рахунку має вже 55 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Руслан Єрмоленко та Денис Марченко, а резервним арбітром відпрацює Сергій Задиран. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Андрієм Коваленком, якому допомагатиме Сергій Приступа. У Козиряцького є досвід проведення матчів за участю «Олександрії» – 7 перемог, 4 нічиїх і 5 поразок, тоді як із «Поліссям» він перетинався двічі – дві поразки.

Орієнтовні склади


«Олександрія»: Шевченко – Копина, Логінов, Бабогло, Савченко – Сігеєв, Смирний – Шулянський, Ковалець, Калитвинцев – Кулаков.

«Полісся»: Бойко – Кравченко, Чоботенко, Шабанов, Смоляков – Огіря, Кушніренко – Макуана, Мустафаєв, Козак – Будківський.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в прийдешній грі значної кількості голів не побачимо. Нашою ставкою буде позиція – ТМ 2.5.

26 серпня, субота

«Олександрія» – «Полісся»
Олександрія. КСК «Ніка». 17:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ОЛЕКСАНДРІЯ – ПОЛІССЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Прогноз Sport.ua – 1:0
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі
Хокей | 03 травня 2024, 21:47 39
ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Олександр БАБИЧ: «Довбик може замінити Холанда в Ман Сіті»
Футбол | 04 травня 2024, 13:57 1
Олександр БАБИЧ: «Довбик може замінити Холанда в Ман Сіті»

Український тренер поділився думкою щодо майбутнього двох гравців «Жирони»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Господин UAF
1-2😉