Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 25 серпня 2023, 20:30
1860
2

Прикарпаття звинуватили у фіктивному зарахуванні на військову службу

ДБР спільно з Нацполіцією провело близько 30 обшуків у ТЦК та СП області

| Оновлено 25 серпня 2023, 20:30
1860
2
Прикарпаття звинуватили у фіктивному зарахуванні на військову службу
ФК Прикарпаття

Державне бюро розслідувань (ДБР) викрило в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу родичів очільників міста та футболістів місцевого професійного клубу, мова йде про «Прикарпаття».

Повідомлення ДБР

Працівники ДБР викрили в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу до підрозділів охорони Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки родичів керівництва міста. «Недоторканими» стали навіть футболісти місцевого професійного клубу з Прикарпаття.

Бюро встановило особи деяких керівників складу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які налагодили цю протиправну схему.

«Новобранці» отримували можливість фактично не проходити військову службу та отримувати від держави грошове та матеріальне забезпечення. Деякі з них спокійно брали участь у матчах в складі футбольного клубу з Прикарпаття.

Спільно з Нацполіцією ДБР провело близько 30 обшуків у ТЦК та СП Івано-Франківської області, обласній військово-лікарській комісії, а також за місцями проживання фігурантів. Розслідування триває.

Відповідь клубу Прикарпаття

У «Прикарпатті» відреагували на повідомлення ДБР щодо фіктивного зарахування на військову службу до роти охорони територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки спортсменів місцевого професійного клубу з Івано-Франківщини.

Офіційна заява клубу на Facebook-сторінці: «Так, служили й служать: ходять в наряди як футболісти, так і тренери. Ініціатива була ТЦК та СП спільно з МФК Прикарпаття. І про це публічно було заявлено у квітні 2022 року.

Із квітня 2022 року частина спортсменів демобілізувалися і припинили співпрацю з клубом. Інші продовжують проходити службу й беруть участь в роботі команди Прикарпаття-ЗСУ».

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Воно скрізь таке. Хто має гроші, той і відмазується.
turist86
Ходили в наряди у Франику? А біля Куп'янська чи Авдіївки слабо?