Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 серпня 2023, 18:14
1397
1

Данило СІКАН: «У ван Леувена дуже специфічні тренування»

Форвард донецького «Шахтаря» – про старт сезону у виконанні «гірників»

| Оновлено 25 серпня 2023, 18:14
1397
1
Данило СІКАН: «У ван Леувена дуже специфічні тренування»
ФК Шахтар Донецьк. Данило Сікан

Нападник донецького «Шахтаря» Данило Сікан висловив думку про перші ігри команди в новій кампанії і розповів про роботу під керівництвом нового головного тренера Патріка ван Леувена.

«Старт важкий. До команди прийшов новий тренер Патрік ван Леувен, і поки ми намагаємося зрозуміти його філософію. Наш стиль гри змінився. Тепер ми не контролюємо м’яч подовгу із намаганням створити простір для себе, а одразу йдемо вперед та атакуємо.

Можливо, ми дуже багато віддаємо у першому таймі, тому на другі 45 хвилин нас не вистачає фізично та емоційно. До того ж, у нашого нового наставника дуже специфічні тренування. Ми багато бігаємо та отримуємо важкі фізичні навантаження. Можливо, так свої команди колись тренував Валерій Лобановський. «Динамо» із ним, наскільки я знаю, також важко входило у сезон, проте після перших п’яти турів підлаштовувалося та було на піку форми. Сподіваюся, у нас буде так само (сміється). Побачимо.

Наскільки легко взагалі команда звикає до нового коуча? Як і до будь-якого іншого тренера. Все відбувається поступово. Це наш новий наставник, і ми повинні його прийняти. Впевнений, що разом на нас чекають перемоги.

Зараз нас налаштовують грати у швидкий футбол. Ми не цураємося довгих діагональних передач, хочемо постійно атакувати глибину та використовувати простір між лініями суперника. Півзахисники налаштовані виводити вінгерів та форварда одразу на ударну позицію. Це нідерландський стиль. Щось подібне я бачив у виконанні «Феєнорда», коли ми грали проти них в минулому сезоні в Лізі Європи», – розповів Данило Сікан.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Скільки ще фраз з інтервью винесете в заголовок, щоб постити одне й те саме?