Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 серпня 2023, 08:19
2968
1

Руденко їде тестувати Джареда Андерсона. Шансів мало, але дати бій може

Американець – один з головних проспектів суперважкої ваги

| Оновлено 27 серпня 2023, 08:19
2968
1
Руденко їде тестувати Джареда Андерсона. Шансів мало, але дати бій може
Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Руденко (праворуч)

26 серпня у Талсі, США, український супертяж Андрій Руденко (35-6, 21 КО) зустрінеться з американським проспектом Джаредом Андерсоном (15-0, 14 КО). Для українця цей бій – великий, хоч і шансів на перемогу у нього не так багато. А для Андерсона це друге протистояння проти українця в кар’єрі. Попереднє він закінчив страшенно успішно.

Андерсон – один з тих, кого називають майбутнім суперважкої ваги. Руденко – чергове ім’я, яке йому треба записати у рекорд.

Про майбутнє у боксі завжди говорять з обережністю. Тому що тут важко хоч щось прогнозувати. Ну от, скільки було «нових Мейвезерів»? Десятки. Той же Едріен Броунер – яскравий приклад. Хлопець навіть постійно знаходився біля Флойда якусь частину кар’єри, а у підсумку славиться не чемпіонствами у чотирьох дивізіонах, а тим, як витратив весь свій потенціал ні на що.

З надважкою вагою так само. Взагалі, очікувати хоч чогось від боксера будь-якої категорії складно. Тому що у професійному спорті багато що вирішує не тільки рівень підготовки, а й випадок. Травма може зруйнувати потенційно неймовірну кар’єру. Зіркова хвороба зруйнувала сотні таких кар’єр.

Тож до чергового «майбутнього» дивізіону завжди ставляться з обережністю. Джаред Андерсон – саме серед таких у надважкій вазі. Американець боксує з 2019 року, має за спиною Боба Арума та його Top Rank Promotions, п’ятнадцять разів переміг, чотирнадцять з них – нокаутом. І жодної поразки.

Ви скажете, що це круто. Або не скажете, тому що важливо, не скільки і як перемагали суперників, а хто це такі були. І будете праві. От над питанням, хто ж це такі, Андерсон та його команда почали працювати не так давно. У 2021 році американець прибив на той момент непереможного росіянина Владіміра Терешкіна – вже у другому раунді.

Після того був українець – Олександр Тесленко. В українця теж геть не склалось. Андерсон нокаутував його у другому раунді в одній з перших акцентованих атак. Наступного, 2022-го, року, Джаред зустрівся з доволі хорошим Джеррі Фостером. Для розуміння, ця людина боксувала внічию з Чжаном Чжилеєм та Майклом Хантером. Андерсон нокаутував його так само – за два раунди.

Але головна на цей момент перевірка сталась у 2023 році. Джаред зустрівся з Чарльзом Мартіном. Колись страшенно перспективний, але досі і досвідчений, і незручний 37-річний американець був призваний показати усім, хто такий зараз цей Андерсон. Показав. Зараз він 23-річний проспект, якому ще багато чому треба навчитись, але який вже зараз готовий перемагати і таких опонентів.

Мартін не злякався ударної сили молодого суперника. Влаштовував тому проблеми у розмінах і взагалі змушував працювати та думати. Так, Джаред переміг рішенням суддів, до якого не може бути запитань. Але нарешті був протестований краще, ніж раніше.

Звісно, такі легкі перемоги перед цим – не проблема суперників. Той же Тесленко міг би протестувати американця сильніше, якби Андерсон не виявився настільки потужним. Просто він дійсно має силу, розум та доволі хорошу американську базу. І його дуже розумно ведуть.

От зараз Джаред отримує суперника, який гірший за попереднього. Щоб знову показати свою силу та крутість. Але і не геть ноунейма, адже при хорошій підготовці, Руденко може спробувати нав’язати фавориту хороший бій своїм терпінням та вмінням.

Хто фаворит?

Безумовно американець і з запасом. Було б дивно, якби букмекери бачили шанси хоча б приблизно рівними.

Давайте про українця. Він – невеликий супертяж. Можливо, раніше це звучало б і смішно, але зараз його 184 см зросту нікого не чарують. Особливо на фоні 193 см в Андерсона.

При цьому, Руденко – типово міцний віковий боксер. В 39 у нього всього одна дострокова поразка з п’яти – у 2021 році він натерпівся від Владислава Сіренка на вечорі боксу у Броварах і рефері зупинив протистояння.

Що вміє Андрій? Непогано боксує від джебу, комбінує. Нічого особливого, але упевнено та добре. Того ж Констянтина Довбищенка перебоксував. А з Чжаном Чжилеєм протримався весь бій, програвши одноголосним рішенням суддів. Джозеф Джойс не протримався, а він – так.

Ще Руденко програвав Х’юї Ф’юрі, Лукасу Брауну та Агіту Кабаєлу. А нокаутував, і то умовно, його лише Сіренко, так. Так що з трималкою в українця все добре. Ймовірно, це був один з головних показників для вибору суперника для Андерсона. Міцний, досвідчений і з хорошою головою. Щоб не валився з першого ж удару.

Проте, чи звалиться Андрій, ми побачимо вже у ринзі. У 39 років після такої кількості поєдинків проти справжнього молодого нокаутера – може бути занадто важко одразу.

Можна бути певним – Андерсон часу не гаятиме. Він, як завжди, спробує вимкнути опонента, а там, як вийде. Його можна зупинити. Чітка робота назустріч, міцна голова, точність, агресивність. Все це може стати стопом для американця.

Так що на цікавість протистояння напряму вплине форма українця. Якщо триматиме і контратакуватиме, буде цікаво усім. Якщо ні, ризикує додатись до хайлайту падінь суперників Андерсона. Другого точно не хотілось би.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сміх
Тесленка можна було не згадувати, типовий продавець нолика. І то не зміг донести його до нормального боксера.
Бій проти Мартіна (який повільний, стоїть на місці, все приймав на себе навіть в кращі часи) більше питань поставив ніж відповідей.
Руденка може і пройде - але більш серйозні суперники Андерсона приземлять.