Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 25 серпня 2023, 02:06
14010
7

Україна поступилася Польщі у заключному матчі групового етапу

Тепер українські волейболістки продовжать виступ на чемпіонаті Європи в 1/8 фіналу

| Оновлено 25 серпня 2023, 02:06
14010
7
Україна поступилася Польщі у заключному матчі групового етапу
CEV

Сьогодні жіноча національна збірна України провела свій заключний поєдинок у групі А на чемпіонаті Європи з волейболу. Підопічні Івана Пєткова зустрічалися із командою Польщі. Ще перед грою було зрозуміло, що обидві збірні виконали завдання на першому етапі турніру і вийшли до плей-оф. У цій грі вони лише з'ясовували, хто посяде друге місце у групі, а хто третє.

Слід зазначити, що наставник нашої команди дав можливість відпочити перед грою 1/8 фіналу кільком провідним волейболісткам. А ще через травму, отриману в матчі зі Словенією, не було нашої основної діагональної Анастасії Крайдуби. Тож стартова партія пройшла за помітної переваги збірної Польщі. Вона постійно лідирувала у рахунку, а ближче до кінцівки відірвалася на 8 очок – 25:17.

А ось другу партію наша команда провела чудово. Тепер вже українки диктували свої умови та постійно перебували попереду. І як не намагалися польські волейболістки наздогнати збірну України, цього не вийшло – 25:22 на користь жовто-синіх і загальний рахунок у матчі зрівнявся 1:1.

У цей момент навіть промайнула думка, а раптом вдасться виграти ще дві партії та вийти у плей-оф із другого місця у групі? Але ні. У третьому та четвертому сетах знову домінували наші суперниці, які виграли з однаковим рахунком 25:17.

Українки виступали у такому складі: Світлана Дорсман (набрала 7 очок), Дар’я Шаргородська (0), Олександра Міленко (16), Анастасія Маєвська (3), Вікторія Данчак (15), Євгенія Хобер (10), Христина Нємцева (ліберо) – стартовий. На заміну виходили Діана Мелюшкіна (1), Юлія Димар (0), Надія Кодола (0).

Чемпіонат Європи з волейболу. Жінки
Група А. Гент (Бельгія). 24 серпня
Польща – Україна

3:1 (25:17, 22:25, 25:17, 25:17)

ПОЛЬЩА - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Заключний матч у групі А Сербія – Бельгія пройде сьогодні трохи згодом, але вже його результат жодним чином не вплине на розподіл місць. Ось становище команд на даний момент: Сербія (4 матчі, 4 перемоги, 12 очок), Польща (5, 4, 12), Україна (5, 3, 9), Бельгія (4, 2, 6), Словенія (5, 1, 3), Угорщина (5, 0, 0).

Хто стане суперником збірної України в 1/8 фіналу, ми дізнаємося незабаром. Додамо лише, що матч пройде там же у Бельгії, але вже у Брюсселі 27 або 28 серпня.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЖІНОЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ

Оцініть матеріал
(70)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей
В 1/8 украинки сыграют против чешек, будет непросто, но соперник по силам, главная задача удержать Орвошову, если пройдём чешек, то дальше конечная остановка в 1/4 против Сербии, в то что шведки обыграют в 1/8 сербок не верю 
Stanislav Matusevych
Цікаво, що великого турнірного значення матч насправді не мав. Адже було незрозуміло, на кого з групи С вдасться потрапити. Головне, що не на туркень. дівчата молодці, що змогли взяти один сет, коли полячки після першої партії трохи розслабилися.
Найкраща новина - що Крайдуба має шанси зіграти у плей-оф. А ось із ким - питання відкрите. Німкені до турніру були головними претендентками на друге місце, але програли і чешкам, і шведкам. І ввечері їм потрібно буде перемагати туркень з будь-яким рахунком, щоб вийти на українок, а не на польок. Туркеням вже нічого не потрібно, групу вони виграли, тому можуть зіграти і другим складом. Тому можливі варіанти. Поки другі чешки.
slavarost
Вухаста у полячок зробила всю гру