Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 серпня 2023, 18:27
6438
0

Польща – Україна. Прогноз та анонс на матч жіночого чемпіонату Європи

Переможець цього поєдинку посяде друге місце у групі А, той, хто програє, фінішує третім

| Оновлено 24 серпня 2023, 18:27
6438
0
Польща – Україна. Прогноз та анонс на матч жіночого чемпіонату Європи
CEV

На жіночому чемпіонаті Європи з волейболу сьогодні завершуються матчі групового етапу. Збірна України у бельгійському місті Гент зустрінеться із польськими волейболістками. Обидві команди вже забезпечили собі вихід до плей-оф, але від результату очного протистояння залежить, хто зрештою посяде друге місце в групі А, а хто третє.

Польща

Збірна Польщі в поточному європейському рейтингу посідає високе 5 місце, тому ще до початку чемпіонату фахівці визначили її серед фаворитів. І загалом польська команда поки що виправдовує таку думку. Три матчі у групі наші географічні сусідки виграли (у Словенії та Бельгії по 3:0, а в Угорщини 3:1). І лише у зустрічі з чинними чемпіонками світу волейболістками Сербії програли у чотирьох партіях.

Якщо говорити про історію, то польська жіноча збірна двічі вигравала золоті медалі на чемпіонатах Європи у 2003 та 2005 роках. Також ставала призером Олімпійських ігор і чемпіонату світу, щоправда, це було давно ще минулого століття. Натомість цього року виборола бронзу у найпрестижнішому комерційному турнірі світу Лізі націй.

Лідером атак на цьому чемпіонаті Європи у Польщі є молода догравальниця Магдалена Стисяк. Їй 22 роки, але вона вже досить відома у волейбольному світі. При зрості 202 см Магдалена постійно показує стабільні результати. Ось і тут Стисяк в матчі із командою Словенії набрала 13 очок, з Угорщиною – 18, із Сербією – 20 та зі збірною Бельгії 17 очок. Тож і нашим тренерам, і самим гравцям треба обов'язково подумати, як діяти проти цієї волейболістки.

Україна

Досягнувши напередодні успіху у найважливішому матчі проти Словенії 3:1, підопічні Івана Петкова виконали одразу два завдання. По-перше, вони достроково забезпечили собі вихід до 1/8 фіналу, а по-друге, у групі вже не опустяться нижче третього місця. Тепер є можливість поборотись і за друге місце, але, відверто кажучи, зробити це буде надзвичайно складно.

Тим більше, що у грі зі словенками зазнала травми наша основна діагональна Анастасія Крайдуба. Якщо її пошкодження виявиться серйозним і вона не зможе допомогти своїм партнерам, це, природно, буде втрата для збірної України. На цій позиції її може замінити або Вікторія Даньчак, або хтось із догравальниць. Але наскільки вони діятимуть сильно та стабільно, поки що питання.

А ще паралельно у групі С визначатимуться суперниці українок по 1/8 фіналу. Варіантів тут три: Німеччина, Швеція чи Чехія. З усіма ними наші волейболістки добре знайомі, бо зустрічалися з ними якщо не цього року, то минулого. Усі вони команди сильні та вмілі, тож особливо вибирати не доводиться.

Статистика матчів

На минулому чемпіонаті Європи у 2021 році Україна та Польща грали у матчі 1/8 фіналу і тоді польські волейболістки перемогли з рахунком 3:1. До речі, у тій зустрічі, вже згадувана Стисяк набрала 14 очок. У нашій збірній з того складу залишилися лише Надія Кодола, Діана Мелюшкіна, Дар'я Шаргородська та Христина Нємцева. А на Євро у 2019 році обидві збірні на першому етапі опинилися у групі В. І тут Польща була сильнішою 3:1.

Прогноз на протистояння:

Звичайно ж, нашим волейболісткам обов'язково треба думати про перемогу та прагнути до неї. Але все ж таки, треба розуміти, що за рівнем майстерності ми поки що відстаємо від майбутніх суперниць. Плюс травма Крайдуби може негативно вплинути на гру збірної України. Тому поставимо 3:1 на користь Польщі. Якщо помилимось і наші зуміють виграти, то будемо тільки раді такому успіху.

24 серпня, четвер

Польща – Україна
Гент (Бельгія). Спорткомплекс «Sport Hall». 18:00
ТБ-трансляція на Youtube каналі DIVISPORT
ПОЛЬЩА УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 3:1

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЖІНОЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі
Футбол | 03 травня 2024, 07:01 3
Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання-мінімум

ЧС з хокею. Форвард збірної України став найкращим бомбардиром турніру
Хокей | 03 травня 2024, 22:08 3
ЧС з хокею. Форвард збірної України став найкращим бомбардиром турніру

Олександр Пересунько набрав 11 очок

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.