Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 25 серпня 2023, 17:57
1442
1

Канада – Франція. Прогноз і анонс на матч Кубка світу

Два фаворити відкриють турнір матчем один проти одного

| Оновлено 25 серпня 2023, 17:57
1442
1
Канада – Франція. Прогноз і анонс на матч Кубка світу
Getty Images/Global Images Ukraine

Поєдинок Канада – Франція відбудеться в п’ятницю, 25 серпня, в Індонезії. Початок зустрічі о 16.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Xsport».

Вже у стартовий день планетарної першості в матчі групи Н віч-на-віч зійдуться дві збірні, яких відносять до числа основних претендентів на медалі. І збірна Франції, і збірна Канади привезли на турнір дуже серйозні склади та небезпідставно розраховують на вдалий виступ на майданчиках Азії.

Канада

У представників Північної Америки останнім часом сформувалася дуже сильна за своїм потенціалом команда і від «кленових» вже давно чекають прориву на великому турнірі. Однак поки що з результатами не густо. На Кубку світу-2019 Канада не вийшла навіть із першої групи, а потім не змогла класифікуватися на Олімпіаду в Токіо. І ось, нова спроба.

Лідером команди в Азії має стати Шей Гілджес-Александер. Минулого сезону захисник зробив вражаючий ривок у своїй кар'єрі і за його підсумками вперше потрапив на Матч Всіх Зірок та посів місце у першій символічній збірній НБА.

У «кленових» взагалі могла б бути найсильніша стартова пара захисників на всьому планетарному форумі, але чемпіон НБА у складі Денвера Джамал Мюррей все ж таки не візьме участі в турнірі. Сам гравець дуже хотів поїхати до Азії разом із командою, але не зміг цього зробити за своїми ігровими та медичними показниками.

Без нього основним помічником Шея в задній лінії стане захисник Ар Джей Барретт, який минулого сезону набирав майже двадцять очок (19,6 якщо бути точним) у регулярному сезоні НБА і додав до них 19,3 набраних пунктів у матчах плей-оф. У передній лінії стримати габаритних французів спробують тридцятидворічні бігмени з НБА Келлі Олінік («Юта Джаз») і Дуайт Пауелл («Даллас Маверікс»). Але, скажемо прямо, зробити це їм буде дуже важко.

Франція

Як і на торішньому Євробаскеті, «триколірних» поведе за собою Руді Гобер. Для бігмена попередній сезон став першим у майці клубу НБА «Міннесота Тімбервулвз» і він трохи здав оберти (13,4 очок + 11,6 підбирань) порівняно з останніми роками виступів за Юту. Однак у нинішній збірній Франції Руді є беззаперечним лідером.

Загалом французам цілком під силу задавити канадців своїми габаритами у трисекундній зоні. Наставник команди Венсан Колле має можливість вміло тасувати більш ніж високорослих Гобера (216 см) та Мустафу Фалля (218 см) із відносно нижчими, але дуже фізично міцними та атлетичними Гершоном Ябуселе (201 см) та Матіасом Лессором (206 см). Тут у головного тренера просто шикарний вибір.

З погляду тактики та командної гри, варто подивитися, як інтегрувалися до нинішньої збірної та яка роль на паркеті буде у ветеранів Нандо де Коло (36 років) та Ніколя Батюма (34 роки). Обидва гравці мають величезний досвід і не раз приводили Францію до перемог, але роки беруть своє і зараз для них більш логічна гра на обмежених хвилинах. Втім, цікаво побачити, що із цього приводу думає тренерський штаб «триколірних».

***

Сьогоднішній поєдинок очікується з величезним інтересом. У програмі першого ігрового дня він однозначно буде центральним. Претенденти на медалі одразу і без розгойдування перевірять свої сили на такому ж міцному опоненті. Звичайно, до вирішальних матчів ще дуже далеко, але вдалий старт важливий у будь-якій справі. Перемогти у сьогоднішній зустрічі можуть обидві команди, проте за передстартовими розкладами невелику перевагу має європейська збірна.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Франції

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Swed
Хорошо хоть  это покажут нам на Xsport.    Хотя сейчас идёт Финляндия - Австралия и там очень плотно.