Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 24 серпня 2023, 09:58
5109
16

Мірча ЛУЧЕСКУ про гру з Бешикташем: «Боятися нема кого»

Головний тренер «Динамо» відповів на запитання журналістів перед матчем з «Бешикташем»

| Оновлено 24 серпня 2023, 09:58
5109
16
Мірча ЛУЧЕСКУ про гру з Бешикташем: «Боятися нема кого»
ФК Динамо Киев. Мірча Луческу

Головний тренер «Динамо» Київ Мірча Луческу дав пресс-конференцію перед матчем кваліфікації Ліги конференцій проти «Бешикташа».

– Ми зробили правильний вибір із Бухарестом. Глядачі приходять на стадіон та вболівають за нас. Це дуже добре, тому що ми давно граємо на порожніх стадіонах і це складно. Зрештою, футболісти грають для вболівальників. Те, що вони приходять – це допомога нашим гравцям.

– Матч із «Бешикташем» буде для вас особливим?

– У мене було два незабутні роки в «Бешикташі». Перший рік був чудовим. Повне захоплення всім, що ми робили. Виграли чемпіонат із відривом на першому місці. Перемагали і вдома, і на виїзді. Це було велике свято для всіх. У другому році було повне розчарування. Ми лідирували з відривом у десять очок, багато коментаторів говорили, що чемпіонат уже нецікавий, він уже закінчений. І в наступному турі ми програли 0:3 і закінчували матч вшістьох через вилучення. Зрештою ми програли у чемпіонаті, відстаючи від першого місця на два очки. Це було велике розчарування для всіх. З «Бешикташем» мене ще пов'язує те, що частина моєї зарплати пішла на будівництво нового стадіону. Про «Галатасарай» у мене теж залишилися приємні спогади. Про уболівальників «Бешикташа» також можу сказати, що вони особливі. Не тільки в Туреччині, а й у Європі до мене підходять, цілують і тиснуть руку. У них так заведено. Незалежно від того, хто за кого вболіває. Через рік ти пам'ятаєш тільки добре, що в тебе було. Все інше забувається.

Продовжуючи тему вболівальників – вони в міру агресивні. Усі свої дії вони спрямовують на підтримку своєї улюбленої команди. Пам'ятаю, коли був матч проти «Лейпцигу», своїм свистом та криками вони змусили гравця команди суперника піти з поля. Він просто не зміг витримати цей шумовий ефект. Хочу побажати нашим фанатам, щоби завтра вони перекрикували вболівальників «Бешикташа». Потрібно, щоб було чути лише їх. Українські діти з їхніми мамами не зможуть перекричати турків. Тож нам потрібна організована підтримка. Чекаю, щоб уболівальники поводилися, як фанати клубу, що грає в Європі.

– Чи не боїтеся «Бешикташа», який вже давно не програє?

– Боятися нема кого. Але «Бешикташ» має досвідченого тренера, якого я добре знаю. У них постійно оновлюється склад за рахунок хороших гравців з великих клубів. Окслейд-Чемберлен та Ребіч ще могли б грати у своїх чемпіонатах, але у них закінчується контракт, тому вони обирають гроші та гарний рівень чемпіонату. Цей момент робить чемпіонат привабливим. Для Туреччини беруть гравців з ім'ям і цим закликають уболівальників на трибуни. Тому ми потребуємо підтримки. У нас молоді гравці, інших ми не можемо собі дозволити через ряд обставин. Нині такий період, коли у них йде виховання та зростання. Вони потребують підтримки, щоб показати свої особисті якості.

Оцініть матеріал
(60)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
d1927k
Боятись немає кого, окрім перельотів, переїздів, недосипу і втоми, забув сказати
BekXan
Справа не в цьому ,а в якості гри.Звісно як кажуть м'яч круглий.
PUMA
Можете минусовать,ваше право.Но почему то я уверен что Динамо не проиграет завтра как минимум
roman75zpr
Хорошо бы, чтобы и после игры были такие бравые комментарии у Луческу
Reineke
Дід впав в маразм
nicksaf
А я считаю, что не надо сейчас ДК этих евроигр. Надо сосредоточиться на внутреннем календаре. Да и зачем зарабатывать евроочки (швейцарские франки) для ШД в групповой этап ЛЧ. Пусть ШД там играет, 7-1 от него никуда не уйдёт.