Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 23 серпня 2023, 12:47
9074
1

Драма на тлі щастя. Від героїні фіналу жіночого ЧС приховали смерть батька

Ольга Кармона Гарсія минулої неділі пережила найкращий та найгірший день у житті…

| Оновлено 23 серпня 2023, 12:47
9074
1
Драма на тлі щастя. Від героїні фіналу жіночого ЧС приховали смерть батька
Getty Images/Global Images Ukraine. Ольга Кармона Гарсія

20 серпня в австралійському Сіднеї відбувся фінальний поєдинок дев'ятого в історії розіграшу чемпіонату світу з футболу серед жінок. У вирішальному поєдинку команда Іспанії виявилася сильнішою та більш удачливою за англійок (1:0), і вперше виграла «золото» мундіалей (до цього чотири рази кращою командою світу ставали представниці США, двічі – Німеччини, по разу вигравали турнір японки та норвежки).

Головною героїнею збірної Іспанії у вирішальних матчах стала 23-річна Ольга Кармона Гарсія, яка діє на позиції лівого фулбека. Саме вона на 89-й хвилині забила переможний гол «Червоної фурії» у півфінальному поєдинку проти Швеції (2:1), а також стала автором єдиного забитого м'яча у фіналі проти англійок.

Однак цей день, 20 серпня, став для Ольги Кармони, як згодом зізналася сама дівчина, найкращим та найгіршим у житті одночасно. Справа в тому, що вже після перемоги над англійками Кармона дізналася про смерть батька. Причому той помер за день до фінального матчу, проте Ользі ніхто з близьких вирішив не повідомляти сумну новину напередодні важливого футбольного матчу.

Коли на 29-й хвилині Кармона забила у ворота збірної Англії та побігла святкувати, задерши футболку, то всі побачили таємничий напис «Merchi», який широкому загалу сама героїня фіналу розтлумачила вже після гри.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ольга Кармона Гарсія

Виявляється, що Ольга Кармона таким чином підтримала свою найкращу подругу, в якої незадовго до цього померла мати.

«Я присвячую свій гол та цю перемогу моїй найкращій подрузі, яка нещодавно втратила матір», – сказала журналістам 23-річна футболістка збірної Іспанії.

Яке ж було горе дівчини, коли їй самій повідомили трагічну звістку про смерть батька – Хосе Вердаско. Відомо, що чоловік упродовж останнього року боровся з раком, через що не зміг бути присутнім в Австралії, але стежив за матчами збірної Іспанії із його дочкою у складі по телевізору.

Дізнавшись, що її батько помер, Кармона на своїй сторінці в соцмережі написала наступне: «І сама того не знаючи, я отримала свою зірку ще до початку гри. Я знаю, що ти дав мені сили для чогось унікального. Я знаю, що ти спостерігав за мною сьогодні ввечері і пишаєшся мною. Спочивай із миром, тату».

Підтримали дівчину її клуб – мадридський «Реал», – а також Королівська іспанська футбольна федерація. Перший про смерть близького родича своєї футболістки повідомив на своєму офіційному сайті, а друга написала про це у твіттері.

«Футбольний клуб «Реал» Мадрид, його президент та рада директорів глибоко шкодують за смерть батька нашої футболістки Ольги Кармони. «Реал» Мадрид хотів би висловити свої співчуття та прихильність до Ольги, її родини та усіх її близьких. Спочивай із миром», - говорить офіційне комюніке «бланкос».

«Ми із глибоким жалем повідомляємо про смерть батька Ольги Кармони. Сумну новину футболістка дізналася після фіналу чемпіонату світу. Ми любимо тебе, Ольга, ти є частиною історії іспанського футболу», – написали в Королівській іспанській футбольній федерації.

***

Ольга Кармона є єдиною дочкою від шлюбу Хосе Вердаско із Ольгарсією Гальвес. Також у цієї пари є двоє синів, котрі є рідними братами новоспеченої чемпіонки світу – Фран та Томас.

Фран Кармона також професійно грає у футбол. Йому 24 роки, кар'єру він починав в академії «Севільї», дебютувати за першу команду якої хлопцеві так і не пощастило. У вересні 2020 року центральний захисник на правах вільного агента перейшов до «Лас-Пальмаса», де також виступав за юнацьку команду, а влітку минулого року підписав повноцінний контракт із клубом «Теруель», який грає у Прімері Федерасьйон – третьому за рангом дивізіоні у системі футбольних ліг Іспанії після Прімери та Сегунди.

Відомо, що батько та мати Ольги Кармони із самого початку були проти того, аби дівчинка займалася футболом. Батьки вважали, що цей вид спорту куди краще підходить їхнім синам, а от донці намагалися прищепити інтерес до плавання, тенісу та танців фламенко. Тим не менш, згодом, коли Ольга все одно виявила бажання продовжувати займатися футболом, Хосе Вердаско та Ольгарсія Гальвес прийняли це та підтримали дочку у її починаннях.


Facebook. Ольга Кармона з матір'ю

Коли дівчинці було трохи більше трьох років, її батьки вирішили розлучитися. В результаті Хосе Вердаско поїхав з Севільї, де й досі мешкає мати Ольги, і оселився у Малазі. Однак це не завадило чоловікові продовжувати бачитися із дочкою та брати участь у її вихованні. Іноді Хосе приїжджав до Севільї, щоб побачитися з дітьми, а також порадіти їхнім досягненням.

Як заявив іспанським журналістам двоюрідний брат Ольги Кармони Хесус, Хосе Вердаско вболівав за мадридський «Реал» та не пропустив жодного матчу своєї доньки на професійному рівні.

«Він дуже пишався усіма своїми дітьми, але особливо донькою. У родині ми вболіваємо за «Реал» Мадрид. Знаю, що Хосе бачив усі ігри Ольги, доки у п'ятницю йому не стало набагато гірше», – розповів Хесус Кармона.

***

Ольга Кармона свою кар'єру у футболі розпочинала у рідній «Севільї», за яку на професійному рівні провела 65 матчів (7 голів). У 2020 році перебралася до мадридського «Реала», який саме створив жіночу футбольну команду, і з того часу провела у футболці «бланкос» 82 поєдинки, забивши 10 м'ячів.

У 2018 році Ольга Кармона у лавах збірної Іспанії U-19 виграла чемпіонат Європи серед дівчат на турнірі, який приймала Швейцарія. Через рік іспанки, за яких знову грала Кармона, були близькими до виходу у фінал, але в додатковий час у 1/2 фіналу таки програли одноліткам із Франції (1:3).

Дебютувати за жіночу збірну Іспанії Кармоні пощастило у квітні позаминулого року, і з того часу Ольга провела за «Червону фурію» 22 матчі, у яких записала на свій рахунок 3 забиті м'ячі, причому 2 з них – на нещодавньому чемпіонаті світу.

Події після фінального поєдинку чемпіонату світу серед жінок стали для Ольги Кармони справжньою драмою на тлі загального щастя. Дівчині було вкрай непросто зібратися з силами, але вже наступного дня, коли вона виступила перед натовпом, що святкував тріумф «Червоної фурії», 23-річна Кармона видала дуже душевну і зворушливу промову, яка назавжди залишиться частиною історії дев'ятого жіночого мундіалю – абсолютно історичного для всього іспанського футболу.

«Сьогодні дуже особливий день для всієї Іспанії, але це також дуже складний момент для мене. Ви знаєте… Вчора був дуже емоційний день. Якоїсь миті це був найкращий день у моєму житті, але потім він став найгіршим… Я дуже схвильована тим, що змогла принести всім цю радість – цілій країні. Тепер в нас є ця зірка (за перемогу на чемпіонаті світу – прим. авт.), на яку ми всі так довго чекали й хотіли. Але не лише та, що ми відтепер носимо на грудях, а й усі ті, що супроводжують нас на небесах», – сказала Кармона.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Кепа Ларисабродяга
la mojer