Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 серпня 2023, 10:56
5609
0

Україна – Словенія. Прогноз та анонс на матч жіночого чемпіонату Європи

Для виходу до 1/8 фіналу достатньо одного очка, для завоювання третього місця – треба перемагати

| Оновлено 24 серпня 2023, 10:56
5609
0
Україна – Словенія. Прогноз та анонс на матч жіночого чемпіонату Європи
CEV

У четвертому матчі групового етапу жіночого чемпіонату Європи національна збірна України 23 серпня проведе матч із командою Словенії. Незважаючи на те, що українки набрали на 3 очки більше за суперниць, обидві збірні поки що не забезпечили собі вихід до плей-оф.

Україна

У попередньому турі підопічні Івана Пєткова завдали поразки збірній Бельгії з рахунком 3:0. Таким чином, вони зробили черговий і дуже впевнений крок до того, щоб за підсумками першого етапу опинитися в квартеті найсильніших у групі А. Тепер в матчі зі Словенією їм треба виконати одне з двох завдань. Перше мінімальне – це взяти дві партії, що автоматично гарантує українкам місце в 1/8 фіналу і до того ж остаточно відчіпляє словенську збірну від плей-оф. Друге завдання максимальне – здобути перемогу з будь-яким рахунком. Це дозволить у заключному турі поборотися навіть за друге місце у групі.

Те, що наші волейболістки здатні впоратися із поставленими завданнями, сумніватися не доводиться. Два матчі з Угорщиною та Бельгією показали їхню гарну готовність до турніру і те, що у складний період вони можуть показати свій характер. Згадаймо хоча б другі партії вказаних поєдинків, де перемогу довелося просто виривати у суперниць.

З іншого боку, звернемо увагу на те, що головний тренер нашої збірної у переможних матчах задіяв лише 8 гравців із наявних 14. Добре, якщо основний склад збірної й надалі витримає всі майбутні ігри. А якщо ні, то як вплинуть заміни, ми поки що не знаємо. У будь-якому випадку, вболіваємо за наших дівчат та бажаємо їм продовжити переможну серію.

Словенія

У словенок календар ігор на цьому турнірі виявився дуже складним. Спершу вони грали з одними із фавориток чемпіонату збірною Польщі та програли 0:3. Потім вони мали зустрітися з господарками майданчика Бельгією і знову поразка 1:3. А у третьому матчі суперницями Словенії стали чинні чемпіонки світу, олімпійські чемпіонки та віце-чемпіонки Європи волейболістки Сербії. В результаті знову довелося йти з майданчику переможеними 0:3.

Лише у четвертому своєму матчі Словенія у вівторок здобула свою першу перемогу над Угорщиною 3:0. І тепер, щоби мати шанси вийти з групи, словенським волейболісткам взагалі не можна втрачати очки в поєдинку з Україною. І навіть за такого розкладу це не гарантує їм потрапляння в четвірку найсильніших, бо зараз вже не все залежить лише від Словенії. Тим не менш, наші суперниці, звичайно ж, чіплятимуться за свій шанс, а поранений звір, як відомо, подвійно небезпечний.

Статистика матчів

Україна та Словенія єдиний раз грали разом в одній групі на чемпіонаті Європи 2019 року (до речі, разом із ними там же виступали ще дві команди із нинішньої групи А – Бельгія та Польща). В очній зустрічі сильнішими виявились словенські волейболісти 3:2. Україна тоді посіла 5 місце у групі і далі не пройшла, а Словенія в 1/8 фіналу програла Німеччині 0:3.

Прогноз на протистояння:

У європейському рейтингу Україна на даний момент посідає 9 місце, а Словенія – 12. Тобто, команди цілком схожі одна з одною за своїм рівнем. Тому обом збірним треба докласти максимальних зусиль для досягнення перемоги. Поставимо на нашу команду і побажаємо їй успіху з рахунком 3:1.

23 серпня, середа

Україна – Словенія
Гент (Бельгія). Спорткомплекс «Sport Hall». 18:00
ТБ-трансляція на Youtube каналі DIVISPORT
УКРАЇНА - СЛОВЕНіЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 3:1

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЖІНОЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті зізнався, хто буде кіпером Реала у матчі з Баварією і у фіналі ЛЧ
Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3
Анчелотті зізнався, хто буде кіпером Реала у матчі з Баварією і у фіналі ЛЧ

У матчі-відповіді проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін

Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери
Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 39
Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.