Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 23 серпня 2023, 13:45
17683
15

Друга перемога збірної України на чемпіонаті Європи

З рахунком 3:0 українські волейболістки завдали поразки команді Бельгії

| Оновлено 23 серпня 2023, 13:45
17683
15
Друга перемога збірної України на чемпіонаті Європи
CEV

Сьогодні жіноча національна збірна України з волейболу провела свій третій матч на чемпіонаті Європи 2023 року. У бельгійському місті Гент суперницями підопічних Івана Пєткова були господарки майданчика. Поєдинок був дуже важливим для обох команд із турнірної точки зору, тому ціна перемоги була надто високою.

Українки чудово розпочали стартовий сет і повели 5:1, 7:3. У якийсь момент збірна Бельгії спробувала вирівняти ситуацію та скоротила відставання до мінімуму 7:6, 10:9. Проте наші волейболістки лідерство так і не віддали. Більше того, починаючи із середини партії, вони почали йти у відрив 12:9, 18:9. Отже, результат цього відрізку матчу був вирішений наперед - 25:18 на користь збірної України.

І другу партію наша команда почала краще, повівши 5:2, 10:6. Здавалося, що все складається для нас вдало. Втім, бельгійські волейболістки за підтримки своїх вболівальників зуміли наздогнати суперниць 12:12, 16:16, а потім самі вийшли вперед 17:16, 19:17, 21:17. І тут підопічні Івана Пєткова нагадали нам, як вони виграли другу партію у збірної Угорщини. Вже незабаром рахунок на табло став рівним 22:22, а після точних ударів Надії Кодоли та Світлани Дорсман (двічі), збірна України досягла успіху 25:23.

У третьому сеті після рівного початку 2:2, 6:6 українки постаралися піти у відрив 9:6. Господарки майданчика скоротили відставання до одного очка 10:9, але гості знову збільшили свою перевагу до трьох балів 14:11. Тепер треба було втримати цю перевагу до кінця партії, тим більше, що незабаром наші дівчата вже вели 20:14. Але бельгійки ніяк не хотіли здаватись і знову наблизилися 20:18. Добре, що у збірної України нерви виявилися міцнішими. Анастасія Крайдуба, Світлана Дорсман, Анастасія Маєвська в атаці принесли важливі очки, і Україна незабаром святкувала остаточну перемогу 25:23.

Наша команда провела гру у такому складі: Діана Мелюшкіна (набрала 1 очко), Анастасія Крайдуба (19), Надія Кодола (7), Світлана Дорсман (17), Дар'я Шаргородська (0), Олександра Міленко (10), Христина Нємцева (ліберо) – стартовий. На заміну виходила – Анастасія Маєвська (4).

Чемпіонат Європи з волейболу. Жінки
Група А. Гент (Бельгія). 21 серпня
Бельгія – Україна

0:3 (18:25, 23:25, 23:25)

БЕЛЬГІЯ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Тепер у збірної України стало 6 очок (стільки у Бельгії та Польщі) і вона зробила впевнений крок до того, щоб вийти з групи. Завтра у наших волейболісток вихідний, а у середу 23 серпня українки зіграють із командою Словенії.

КАДЕНДАР ТА РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЖІНОЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ

Оцініть матеріал
(132)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Канело захистив абсолют. Мунгія зазнав першої поразки в кар'єрі
Бокс | 05 травня 2024, 07:35 0
Канело захистив абсолют. Мунгія зазнав першої поразки в кар'єрі

У Лас-Вегасі пройшов чемпіонський поєдинок за участю Сауля Альвареса

ПУШИЧ: «Це цікавий досвід – три матчі з одним суперником за місяць»
Футбол | 06 травня 2024, 00:23 4
ПУШИЧ: «Це цікавий досвід – три матчі з одним суперником за місяць»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про перемогу над «Чорноморцем»

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Оце вже було схоже на справжній волейбол. Варто подякувати Петкову за класний настрій дівчат. Я бачив матчі, коли збірна під проводом Нємцевої грала так же класно в захисті, підіймаючи багато складних м'ячів, але щось не пригадую настільки крутої гри в атаці. Бельгія має дуже пристойний блок, і так часто пробивати його, добиваючи до підлоги, я вважав для наших малореальним. Та ще й на майданчику суперниць-фавориток. Браво, дівчата, ви показали справжню командну гру. Особливо виокремлю Дорсман. Досвідчений капітан вела за собою, що досить важко зазвичай зробити для центральної блокуючої. 
Тепер наша збірна має хороші шанси на третє місце у групі, а у такому випадку можна спробувати і на чвертьфінал зазіхнути. А перед цим обов'язково пободатися з полячками.
Андрей Залищук
оце топчик, всуху обіграти Бельгію на її полі, молодчинки дівчата!!!
P.S. де ці прогнозисти, які ставили на поразку наших 3-0?
u6464u
оце нежданчік, даже я лохонувся, не думав що в суху наші панянки зіграють доволі з непоганою командою Бельгії, приємно дівчата, у вас дуже гарна команда, хай щастить.
vitaha33
Коефіцієнт на бельгійок був 1,25. Дуже несподівано. Але гра йшла, молодці. Виграти в словенок і ми треті точно
King8619
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей
Супер девчата, если честно то не верил что 3-0 выиграют у бельгиек, причём у них дома 
Vitason
Молодцы, характер есть , второй сет вытянули очень классно!
Алексей
Вроде на группу где турчанки выходим, там с 1 местом понятно что турчанки будут, а дальше запутанная ситуация, шведки там сегодня немок обыграли 3-1 
pytlak1990
Молодці! Відігратися в другій партії це щось) хто знає? На яку групу виходить наша група в 1/8 фіналу?
roman75zpr
Это была супер-игра, супер-эмоции, супер-характер от лучшей (!) (по моему мнению) команды Украины среди всех наших мужских и женских команд разных видов спорта
Михайло Дончик
Вітаю дівчат і вітаю усіх вболівальників з цією важливою перемогою. Виграти у фавориток матчу на їх майданчику, при шаленій підтримці господарок та  переповнених трибунах- це круто! Гадаю, це ще більше придасть сили нашим красуням і мотивації перед вирішальними іграми. Одна  маленька ремарка, якби у  Крайдуби не було під час матчу спадів , може на фоні втоми чи ще щось , коли вона трохи напомилялась , то ціни цій дівчині не було б !!! Але ж вона не робот))) Так тримати !!!