Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Азартні ігри
| Оновлено 04 жовтня 2023, 13:48
1798
0

Правила гри в покер: огляд комбінацій і всіх процесів

Техаський холдем, як найпопулярніший вид покеру: правила та комбінації

| Оновлено 04 жовтня 2023, 13:48
1798
0
Правила гри в покер: огляд комбінацій і всіх процесів

Безперечно, найпопулярнішою азартною грою у світі є покер. Головне завдання гравців – зібрати найсильнішу карткову комбінацію. Правила досить заплутані, а для перемоги недостатньо знати всі комбінації в покері: необхідно знати психологію учасників, вміти впливати на них і хитрувати. Адже гравці поводяться певним чином і, знаючи ці особливості, можна повернути хід подій у вигідне для себе русло за будь-якої ситуації.

Переможні комбінації в покері та набір карт однакові для всіх різновидів гри. Але все ж покер має різні форми з невеликими відмінностями. До найпопулярніших відносять:

  • Техаський холдем – учасникам видають по 2 карти та кладуть на стіл 5 загальних. Правила покер говорять, що з них потрібно зібрати переможну комбінацію.
  • Омаха – тут гравці отримують по 4 закриті карти. Для виграшного поєднання можна використовувати 2 закриті та 3 загальні карти.
  • Розписний покер – перемога в цьому форматі гри залежить від кількості набраних очок. Їх нараховують під час кожної роздачі залежно від отриманих карт.
  • Стад – такий покер має кілька підвидів, де найпопулярнішим є 7-картковий. Для виграшної комбінації можна використовувати 5 карт.

Головні правила покер та термінологія гри

Оскільки Техаський холдем є найпопулярнішим видом гри, то основні умови варто розглянути на ньому. Отже, грати в покер можуть від 2 до 10 учасників, які під час роздачі отримують по дві карти. Дилер здає карти за годинниковою стрілкою, а два гравці зліва від нього формують стартовий банк. Їх називають великий і малий блайнд. Після цього починаються кілька раундів торгівлі.

Першим колом торгівлі є префлоп – саме на ньому учасники отримують по 2 закриті карти. Надалі гравці можуть виконувати такі дії:

  • бет – гравець робить ставку;
  • колл – якщо в поточному турі вже зроблено ставку, гравець може зрівняти її;
  • рейз – підняття наявної ставки, при цьому інші гравці повинні або зрівняти, або ще раз підняти суму;
  • фолд – це відмова від відповіді на ставку, гравець скидає карти та більше не бере участі в роздачі;
  • чек – гравець може пропустити хід – відмовитися від ставки й передати дію гравцеві, який сидить зліва.

Коло торгівлі закрите, коли всі учасники виконали свої дії. Правила гри в покер дозволяють кілька таких кіл під час кожної роздачі.

Якщо після першого кола в роздачі залишається більше однієї людини, то на стіл кладуть три загальні відкриті карти – флоп. Починається нове коло, і якщо після нього також залишається більше однієї людини в роздачі, то на стіл викладають ще одну загальну карту – терн. Минає ще одне коло і після нього дилер викладає останню спільну карту – рівер. Гравці аналізують свої карти та проводять фінальне коло торгівлі. Учасники, які зрівняли ставки на попередніх колах, беруть участь в останньому етапі гри – розкритті. Ця процедура називається шоудаун. Вони по черзі демонструють свої комбінації покеру та визначають переможця, який забирає банк.

Комбінації покеру: опис і відмінності

Головна роль у покері у комбінацій. Адже від того, які карти вдасться зібрати учаснику, залежить перемога в грі. Загалом Техаський холдем комбінації має 10 видів:

  1. Флеш-рояль – туз, король, дама, валет і десятка однієї масті. Це найсильніше поєднання карт, яке зустрічається вкрай рідко.
  2. Стріт-флеш – п'ять карт поспіль однієї масті, наприклад від валета до сімки треф.
  3. Каре – чотири карти однієї гідності, наприклад десятки або дами. Сила каре залежить від карт: комбінація сильніша, чим вище їхнє положення. Покер правила гри визначають найсильнішим поєднання чотирьох тузів.
  4. Фул-хаус – три карти одного номіналу + дві карти іншого (три валети + дві шістки й так далі). Старшу карту визначають за трійкою.
  5. Флеш – п'ять карт однієї масті в будь-якому порядку, незалежно від їхньої гідності.
  6. Стріт – п'ять карт будь-якої масті, які йдуть послідовно. Якщо така комбінація у кількох гравців, то переможця визначають за старшинством карт.
  7. Сет або трійка – три карти різної масті, але одного рангу, наприклад, три вісімки. Що вища гідність карт, то сильніша комбінація. Так, сет валетів перемагає сет десяток.
  8. Дві пари – дві пари карт з однаковою гідністю: пара дам + пара п'ятірок, і так далі.
  9. Пара – дві карти з ідентичною гідністю. Якщо кілька учасників відкрили цю комбінацію, правила гри в покер віддають банк тому, у кого пара старша. Найсильніша пара – тузи, а найслабша – двійки.
  10. Старша карта або кікер – найслабша комбінація. Якщо вам не вдалося зібрати інші поєднання, слід розкривати найстаршу неспарену карту. Перемагає той, чий кікер з усіх представлених вище за гідністю.

Новачкові важливо запам'ятати ці поєднання і навчитися "читати" можливі комбінації та поведінку опонентів, щоб правильно будувати свою стратегію гри.

Способи виявлення переможців

У фіналі гри завжди визначається переможець. Учасникам слід відкривати всі п'ять карт, водночас якщо вони бачать, що не можуть перебити комбінацію опонента, то можуть скинути карти. Винятком є ситуація, коли всі пішли ва-банк: у фіналі показувати комбінації покеру зобов'язані всі учасники. Гравцеві можна робити свої комбінації з усіх доступних карт: як своїх, так і відкритих на столі загальних.

У ситуації, якщо під час гри учасник зробив ставку і її ніхто не підтримав, він оголошується переможцем.

Вирішальний етап гри в покер може демонструвати й спірні моменти. Наприклад, якщо у двох гравців абсолютно однакові дві пари, сет або каре, то виграш визначають за найвищою картою, яка не входить у розклад. Якщо вона (кікер у покері) теж збігається, то банк розділяють між учасниками. У такій ситуації масть карти не береться до уваги.

Важливим етапом гри є префлоп. У деяких випадках визначити переможця можна вже на ньому – для цього гравцеві після отримання 2 карт достатньо зробити ставку, яку ніхто не зможе перебити.

FAQ

📌 Яка масть у покері найсильніша?

🎲 У цій грі немає поняття старшинства масті за замовчуванням. Комбінації в покері можна збирати з різних мастей, де відіграватиме роль уже гідність карт. Так, флеш до жирового валета і до червового валета однакові за силою.

📌 Що таке бродвей?

🎲 Це комбінація карт різних мастей від десятки до туза. Однак будьте уважні: якщо це будуть карти однієї масті, то таке поєднання буде вже роял-флешем.

📌 Як перемогти в покері?

🎲 Удача гравця залежить тільки від отриманих карт і вміння блефувати або скинути карти в правильний момент. Щоб розібратися у всіх тонкощах гри, потрібно вивчати відео, спеціалізовану літературу, а також багато практикуватися.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ГАШЕК: «Довбик зараз – найкращий форвард не лише в Європі, а й у світі»
Футбол | 13 жовтня 2024, 18:40 24
ГАШЕК: «Довбик зараз – найкращий форвард не лише в Європі, а й у світі»

Головний тренер збірної Чехії провів прес-конференцію перед матчем із Україною

Оцінено шанси України на перше місце в групі Ліги націй після гри з Грузією
Футбол | 13 жовтня 2024, 07:33 1
Оцінено шанси України на перше місце в групі Ліги націй після гри з Грузією

Букмекери вже не вважають українців аутсайдером квартету

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.