Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 23 серпня 2023, 01:58
10826
15

Мудрик не використав шанс, перший пропущений гол Луніна, помилки Забарного

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 23 серпня 2023, 01:58
10826
15
Мудрик не використав шанс, перший пропущений гол Луніна, помилки Забарного
Getty Images/Global Images Ukraine

На вихідних відбувся тур у всіх топ-5 чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Лунін пропустив швидкий гол

Мадридський «Реал» здобув другу перемогу поспіль на старті Ла Ліги. «Вершкові» в гостях здобули вольову перемогу над «Альмерією» – 3:1. Господарі забили швидкий гол, але не змогли стримати іменитого суперника. У першому таймі «Реал» зрівняв рахунок, а після перерви забив ще два м'ячі.

Попри трансфер голкіпера «Челсі» Кепи Аррісабалаги, у воротах «Реала» зайняв місце Андрій Лунін. Воротар збірної України пропустив уже на 3-й хвилині матчу. Серхіо Аррібас не залишив шансів Луніну ударом головою із близької відстані. Іспанський форвард пробив під опорну ногу воротаря. Жодної провини Андрія у пропущеному м'ячі немає. Захист «Реала» відверто недопрацював, залишивши гравця суперників неприкритим біля власних воріт.

Загалом, Лунін провів сильний матч. Вдало грав на виходах, справлявся із дальніми ударами суперників. Не припустився навіть маленьких помарок під час матчу. Не було враження, що у воротах «Реала» грає запасний воротар.

«Реал» має 6 очок у двох матчах та очолює таблицю Ла Ліги.

Полювання на Циганкова та вихід на заміну Довбика

«Жирона» не мала ніяких проблем у домашньому матчі проти «Хетафе» – 3:0.

Каталонці забили швидкий гол на початку матчу. Після перерви зняли всі питання про переможця поєдинку.

Віктор Циганков вийшов устартовому складі та провів на полі весь матч на позиції правого півзахисника. Лідер «Жирони» мав серйозну опіку від суперників. Українцю діставалося не тільки по ногах, але і по обличчю. Півзахисник збірної України міг розраховувати на другий асист у сезоні. Циганков скористався помилкою воротаря «Хетафе» Давида Сорії та відразу віддав розрізний пас на Анхеля Ерреру. Однак гол венесуельця скасували через офсайд. Українець трохи запізнився із пасом.

Артем Довбик з'явився на полі в середині другого тайму замість автора дубля Крістіана Стуані. Вже у доданий до основного час український нападник мав шанс забити у другому поспіль матчі за «Жирону», але «Хетафе» виручив воротар. Скоріше, Артем влучив у Сорію.

Каталонці із чотирма очками ділять 4-7 місця у турнірній таблиці чемпіонату Іспанії.

Результативні помилки Забарного

«Борнмут» в гостях поступився «Ліверпулю» – 1:3. Гості змогли забити швидкий гол, але потім пропустили три м'ячі. Останні понад пів години грали у більшості після вилучення Алексіса МакАллістера.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ілля Забарний проти Луїса Діаса (праворуч)

Ілля Забарний вийшов у стартовому складі та провів повний матч в центрі захисту. Гра українського захисника була зовсім непереконливою, як і вся оборона «Борнмута». Спочатку Забарний програв верхову дуель Вірджилу ван Дейку після кутового. Гостей від голу врятувала поперечка. Потім не зміг заблокувати простріл Діогу Жоти, який завершився голом Луїса Діаса. У другому таймі «проспав» вищезгаданого Жоту під час добивання. Гол португальця фактично поховав шанси «Борнмута» на здобуття очок. З позитиву – тільки заблокований удар Жоти з близької відстані, який мав усі шанси стати гольовим.

Команда Забарного у двох матчах набрала 1 очко та посідає чотирнадцяте місце у турнірній таблиці АПЛ.

Мудрик не скористався шансом

«Челсі» на «Вемблі» поступився «Вест Хему». У першому таймі команди обмінялися забитими голами. На початку другого тайму «молотобійці» вийшли вперед, а вже в доданий до матчу час забили третій гол. З 67-ї хвилини «Вест Хем» грав у меншості.

Михайло Мудрик розпочав матч на лаві запасних. Українець з'явився на полі у перерві замість Карні Чуквуемека, який зазнав пошкодження. Вінгер збірної України намагався бути активним – багато працював без м'яча, діяв у пресингу, але ефективність креативних дій була низькою. Бракувало взаємодії з партнерами. Одного разу вдалося продемонструвати свої швидкісні якості, але на простріл українця ніхто не відгукнувся. Двічі пробивав по воротах, але в обох випадках дуже далеко від цілі.

«Аристократи» з одним очком в активі посідають п'ятнадцяте місце в АПЛ.

Повернення після травми Зінченка

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Зінченко

«Арсенал» здобув мінімальну перемогу в гостях над «Крістал Пелас» – 1:0.

Долю поєдинку вирішив єдиний забитий гол. На початку другого тайму Мартін Едегор реалізував пенальті.

Олександр Зінченко відновився від травми та потрапив до заявки на гру. Українець з’явився на полі тільки на останніх хвилинах основного часу матчу. Хоча на 67-й хвилині вилучення отримав лівий захисник «канонірів» Такехіро Томіясу. За відведений час Зінченко нічим не запам’ятався на полі.

«Арсенал» разом із «Манчестер Сіті» та «Брайтоном» має по 2 перемоги та знаходиться серед лідерів АПЛ.

Маліновський не потрапив до заявки Дженоа

Віталій Миколенко просидів весь матч на лаві запасних проти «Астон Вілли». «Іриски» в гостях поступилися – 0:4.

Руслан Маліновський не потрапив до заявки «Дженоа» на матч проти «Фіорентини». «Грифони» вдома розгромно поступилися – 1:4.

Едуард Соболь не встиг відновитися від травми до матчу проти «Монако». «Страсбург» розгромно поступився – 0:3.

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sheva
Но це не завадило Забарному бути в топ-3 по оцінках за матч в складі Бормут. Та кращу чим у всіх захисників. У всіх тих діях, в яких спірт.юа звинувачує Забарного, потрібно робити поправку, що кращий гравець Борнмута це воротар, а Забарний кращий в захисті, тому що при такому тиску, жодний топовий захисник не зіграє чисто в 100% випадках. Вдалих дій було в рази більше, 78% корисних дій, та оцінка 6.8, повторюю, Забарний грає за Бормут, а не за Арсенал, Ліверпуль чи МС, і він там кращий уже в 2 матчі поспіль. Де був півзахист Борнмута, от в чому питання.
Тарік1994
Це типу накид на футболстів чи що? хто це писав? Ну якщо так підходити до знаходження "винних" у пропущенних як із Забарним то хто в захисті тоді не винен, це ж команда гра. Всі голи прийшли з протилежного від нього флангу, єдине де недограв так це коли не заблокував простіл Жоти (з протележного флангу, змістився бо там фланг провалився) і ще, що програв верхову дуель Ван Дейку, бл**, ВАН ДЕЙКУ, а не Матвієнко...який провал, жах. "Не заблокував добивання Жоти" - а хто дав пробити із опорки? А чому воротар відбив прям на ногу Жоти, а чому Сенесі єдиний хто не витримав оффсайдну лінію? Ну типу це комплексні помилки, а не персональні і Забарний у пропущенних голах винен лише опосередковано і точно не впершу чергу. Просто для людини, яка не дивилась матч і це прочитала може скластить таке враження, що він тупо провалився. В першоу турі більше всіх з уього туру АПЛ повернув м'яч своїй команд (не відбори а в цілому) та в топ 3 серед всього туру за пасами і ривками з м'ячем вперед. Проте наші журналісти і в першому турі придумали його персональну помилку за гол із за меж штрафного (типу у попередній стадії атаки себе обійти, хоча там ситуація виглядала не так, а гравець просто від нього змістився в центр - а Ілля його супроводжував, після чого Борнмут повернув собі м'яч, але півзахисник обрізався на рівному місці і одразу стався гол) Коротше раніше не розумів, а зараз розумію деяке горіння жоп у наших футболістів із за української преси. Забарний не феєрив, але точно не провалився, цілком солідно виглядав у обох матча, наче вже не перший рік грає
anacreon
ЗАБАРНОМУ вітання - пограв проти Ліверпуля. А міг грати зараз проти Вереса в УПЛ.Борнмут це команда, яка буде боротися як завжди за виживання, тому очікувати дива в матчах проти Ліверпулей не варто. Взагалі важко почалися його півроку. Сидіння в запасі, травма. Але от новий сезон і його ставлять в старт.
з МИКОЛЕНКО незрозуміло що відбувається. Чи ще не остаточно після травми  відновився і не хочуть ризикувати. Чи просто втратив місце. Але команда програє, тому може пустять назад в основу.
ЗІНЧЕНКО нарешті відновився. Зіграв десь 7 хвилин. Арсеналу треба було рятуватися, бо грали вдесятьох, виграючи в один м'яч і суперник насідав як ненормальний. Випустив як додаткового оборонця, аби гасив гру. Спочатку Зіна добре погасив гру на пару хвилин, Арсенал навіть почав катати м'яч, потім втратили і знову були пожежі. Нема Зіни - нема спокою при обороні. Всі метушаться і втрачають м'яч. Зіна прям як вчив Гвардіола - одразу починає перекатувати між собою м'яч, і іншим наказує. Від чого гра заспокоюється і є час подумати, як розвивати атаку.
ЦИГАНКОВУ не вдалося для статистики записати передачку. шкода. У ДОВБИКА шансів не було, команда вигравала  3:0 і ніхто не біг забивати четвертий. Так, по інерції атакували. Нікому не горіло.
МУДРИК. Обнять і плакать.... Світла в кінці тунелю не видно. Ні для Мудрика, ні для Челсі. Третій тренер і все те саме. Треба оренда в ЛаЛігу чи Серію А.
ЛУНІНУ вітання з черговим матчем. Поки в нас тут нитики вічно ниють - український воротар грає в основі Реала! Самого престижного клубу світу. З найтитулованішим тренером, з володарями Золотого м'яча, зірками, мільйонами фанатів. Ну що ж - доведеться боротися з Кепою і бажати аби той налажав. Чи травмувався. Кепу в Челсі спокійно садили на лавку, він вже звик. Переживе.