Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 22 серпня 2023, 13:30
613
0

Віталій СТЕПАНОВСЬКИЙ: «Україна була справжньою командою»

Тренер національної збірної України висловив задоволення пре-кваліфікацією Олімпіади-2024

| Оновлено 22 серпня 2023, 13:30
613
0
Віталій СТЕПАНОВСЬКИЙ: «Україна була справжньою командою»
ФБУ. Віталій Степановський

Головний тренер чоловічої збірної України Віталій Степановський підбив підсумки виступу команди на турнірі в Стамбулі, де розігрувалася путівка до фіналу кваліфікації Олімпійських ігор 2024 року.

Українці, як відомо, дійшли до півфіналу пре-кваліфікації, здолавши Болгарію і Ісландію, але поступившись Туреччині, та програвши Хорватії у 1/2 фінала відбору.

– Які ваші враження від останнього матчу на турнірі – півфіналу проти Хорватії?

– Ми не змогли виконати все, що підготували на цей матч, враховуючи певні фактори та причини. На жаль, можна казати про те, що нам десь не вистачило ротації і хлопці по-справжньому втомилися за попередні матчі. Гравці, які отримували більше хвилин, в другій половині виглядали дуже втомленими. Це призводило до прийняття неправильних рішень, інколи ми не встигали в захисті, побільшало технічного браку, який дозволяв супернику набирати легкі очки. В цьому плані я незадоволений грою.

Але в грі з Хорватією, як і в попередніх матчах, хлопці билися, грали з величезним бажанням, у мене жодних претензій немає. На жаль, перемогти та вийти в фінал ми не змогли, але я вдячний хлопцям за їхню працю та за весь проведений тренувальний збір.

– На фоні великих кадрових втрат, як вдалося втілити ваші ідеї та ігрову філософію за весь проведений із командою час?

– Я вдячний хлопцям, які приїхали в команду і відпрацювали з першого до останнього дня. Також хочу побажати якнайшвидшого відновлення та повернення на майданчик гравцям, які отримали серйозні травми.

Можу сказати, що я дуже задоволений. Я задоволений збором: так, важко втілити в життя все заплановане, але більшу частину – вдалося. Корективи внесла травма Сергія Павлова, якого я планував використовувати на третьому номерові, як я це робив у матчі проти Литви, коли ми грали великою п’ятіркою. Цього десь не вистачало і в грі проти Хорватії, коли Маріо Хезонья грав на трійці.

Нам банально не вистачало розмірів в ротації, для того щоб Боброва поставити на захист проти Маріо на третій номер. Можна було б трошки більше експериментувати зі складом, але в цілому задуми, які були, ми постаралися реалізувати.

– Як оціните виступ Олександра Ковляра, який цього літа отримав лідерську роль в команді?

– Я взагалі задоволений, що хлопці, які потрапили в збірну, використали свій шанс. Ще до збора в інтерв’ю я казав, що вірю в Сашу Ковляра, дуже добре його знаю і знаю, що він зможе нести на собі навантаження основного першого номера збірної України. Я дуже радий за нього, радий, що він використав свій шанс і показав, що він може добре грати на високому рівні.

– Як команда відреагувала на важку травму В’ячеслава Кравцова, а також травми Павлова та Петрова?

– Безумовно, хлопці дуже хвилюються та підтримують партнерів. Я вважаю, що дуже важливо, щоб ми були, як родина. Нам вдалося цього досягти за місяць тренувань, ми були справжньою командою, в якій склалися чудові стосунки.

Хлопці хвилюються за кожного, хто травмувався – і за Павлова, і за Петрова, а потім вже і за Кравцова. Безумовно, дуже шкода, що так сталося, але я бажаю хлопцям вдалого відновлення та повернення. Щодо Кравцова, команда, звичайно, важко сприйняла його травму — досвідченого гравця, рекордсмена збірної та чудової людини.

– Як будете підтримувати зв’язок із командою до наступних матчів, які відбудуться в лютому?

– По-перше, я хочу побажати всім хлопцям вдалого сезону. Тим хлопцям, які ще не знайшли команди, бажаю підписати контракти з хорошими клубами в хороших лігах і отримувати багато ігрового часу. Щоб підійшли до лютневого ігрового вікна у хорошій ігровій та фізичний формі. Без ігрового ритму грати важливі матчі за збірну дуже важко.

Тому бажаю всім підписати хороші контракти, а тим хлопцям, у яких є команди, бажаю вдалого сезону. Я слідкуватиму за кожним гравцем національної команди, підтримуватиму зв’язок. Потім вже прийматимемо рішення, хто приїде в збірну на лютневе вікно відбору на Євробаскет-2025.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 7
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.