Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 серпня 2023, 00:33
5501
20

Журналіст: «Динамо зараз – це скромний провінційний клуб»

Український коментатор підписав вирок киянам

| Оновлено 22 серпня 2023, 00:33
5501
20
Журналіст: «Динамо зараз – це скромний провінційний клуб»
xsport.ua. Віктор Вацко

Український журналіст Віктор Вацко піддав критиці керівництво київського «Динамо», яке не може прийняти нові футбольні реалії та продовжує жити минулим.

У неділю, 20 серпня, «Динамо» в 2-му туру УПЛ поступилося «Чорноморцю» (2:3).

Журналіст висловився з приводу кризи в київському клубі, власником якого є Ігор Суркіс:

«Динамо» 10 років тому грало на рівних у Лізі чемпіонів? Так за цей час багато що змінилося. В Україні за останні півтора року все змінилося кардинально та в катастрофічно гірший бік.

10 років тому у «Динамо» річний бюджет був 100 млн доларів, може 120-130, а футболісти коштували в рази дешевше, ніж зараз. Тоді до киян хотіли їхати гравці з закордону: бюджет, зарплата, Ліга чемпіонів».

Журналіст назвав сучасний скромний бюджет «Динамо» та дав визначення київському клубу:

«Зараз бюджет клубу це 20-25 млн доларів. Команда не може придбати нормального футболіста на проблемну позицію. Центрфорварда п'ять років шукали, так і не знайшли, свій Ванат виріс. Захисника купити не можуть.

«Динамо» зараз – як і кожний клуб України – це скромно, провінційно за європейськими мірками, давайте дивитися правді в очі».

Також журналіст розповів за рахунок чого киянам можна вибратися з кризи:

«Ключем до успіху такого клубу має стати якісно вибудована система клубної роботи. Якісний професійний менеджмент, а не кум, брат, сват. Якісна селекційна робота, якісна робота дитячої академії, правильна робота на трансферному ринку».

Головною проблемою Вацко вважає небажання керівництва клубу прийняти нові реалії:

«Проблема в тому, що в «Динамо» цього немає. Власники клубу звикли жити за стандартами гранда з необмеженими за українськими мірками фінансовими можливостями, з колосальним політичним впливом у кабінетах футбольної влади.

Вони не можуть перебудувати себе, перебудувати клуб, який зараз вже дуже далеко не гранд», – сказав журналіст.

Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гармаш провів 400-й матч в українській кар'єрі
Футбол | 05 травня 2024, 01:12 0
Гармаш провів 400-й матч в українській кар'єрі

На найвищому рівні Гармаш дебютував у жовтні 2007 року

Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону
Футбол | 04 травня 2024, 21:31 80
Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону

Команда Мічела достроково виборола путівку до Ліги чемпіонів

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Опять, та же история с самым честным, никогда не перекручивающим и не вырывающим слова из текста сайтом спорт.юа! Шо тока люди для заголовка не напечатают.
Вацко сказал: *что 20-25 млн (сколько тратит ДК сейчас) это скромно, провинциально по европейским меркам!" И что с этого? Почему привязались именно к слову "провинциально", а не к "скромно"?))) Написали бы статью "Динамо - скромный клуб" ))) 
Чуваки, столько сколько тратят в той Англии у нас все клубы "провинциальные" и "скромные"! Абсолютно! 
Просто не красиво перекручивать слова/фразы. Фу таким быть, даже ради рейтинга.
bolelschik
Вацко, ты сам написал "как каждый клуб Украины". Поэтому дело не в руководстве клуба, точнее не только в нем
sheva
Почитав коментарі і коли, хтось гонить на ДК, наприклад Вацко (хоча там дійсно, посил був зовсім в іншому) чи вболівальники ШД, то вболівальники ДК стають в позу...та розказують як судді допомагають опонентам, кабінетні ресурси і т.д. Але, тільки цим двом клубам вигідна якась дія, що допомагає їм обом, срати вони хотіли на всіх інших. Стають союзниками, та навіть на спорт.юа, в коментарях, мінусують інших. Бо виявляється їм обом складно 2 матчі в тиждень грати. А те що у інших команд, через такі їх дії, вікно у 2 тижні, так як вони грають тільки на вікенди, пох... Це називається сидіти на 2-х бутилках. До речі, боюсь уявити, якщо зараз ШД, ще навіть не розпочав, такі складні, логістичні маршрути Європою, і їх возить: Верес,Олександрія,Кривбас, а це було замітно не озброєним оком в 2 таймах, що буде далі...  
Serhii P.
Капітан "очевидність". Суркіс і без нього це чудово усвідомлює, тому і покладається на власних вихованців, а не легіонерів.
Віктор Коробка
Якщо країна дійсно збирається боротися з корупцією та збавлятися від засилля олігархів, то це зачепить і футбол. Бютжети всіх клубів, а особливо це стосується Шахтаря та Динамо, суттево поскромнішають. І той, хто швидше інших пристосується до нових реалій, той і буде на горі таблиці. Можливо я помиляюсь, але мені здається, що цим шляхом крокує Зоря, підбираючи тіх гравців, що не підійшли "грандам" і показуючи з ними гру, не гіршу, ніж у них. Можливо до неї приєднаються такі команди, як Кривбас, Рух, Чорноморець. Можливо Шахтар та Динамо перебудують свою політику. Будемо надіятися на краще. Але те, що ми просядемо в рейтингу до 15-20 місця - це реальність. І попадання в группу ЛЧ буде теж неаби-яким успіхом.
FunnyCat_____
Забавно как вырвана из текста фраза в заголовке
есть же разница что сказал Вацко и как подана статья
и зачем вообще писать о Динамо, на нашем ламповом сайте поклонников Шахтера?
Xvalenok03
1. Проблема о которой говорит вацко давно известна. Обычная и очередная констатация фактов.
2. То как преподносится информация сайтом, дозирование новостей, нарезка кусочков, перекручивание слов, броские интригующие заголовки, лишний раз доказывает его желтизну.  Все ради того чтобы завлечь побольше читателей-писак и поднять свой рейтинг.
3. Реакция пописывающих здесь и реакция сайта на слова пописывающих говорит о том, что сайт давно превратился из информационно-аналитического в обычную желтуху.
Дані Рохас
критика
Кепа Ларисабродяга
пора Динамо и другим украинским клубам из игрушек олигархов становится реальным бизнесом, или уходить в небытиё
EGOS
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил