Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ATP
| Оновлено 21 серпня 2023, 20:09
12742
1

Джокович помстився Алькарасу за Вімблдон, титул Гауфф, травма Світоліної

Sport.ua підбиває підсумки тижня в тенісі

| Оновлено 21 серпня 2023, 20:09
12742
1
Джокович помстився Алькарасу за Вімблдон, титул Гауфф, травма Світоліної
Getty Images/Global Images Ukraine

Завершився передостанній тиждень перед стартом Відкритого чемпіонату США 2023. Найкращі тенісисти планети зіграли на кортах Цинциннаті. Брали участь на турнірі Western & Southern Open і українки, проте успішними виступи наших спортсменок назвати не можна. Швидше, українські спортсменки повторили «успіх» Монреаля...

WTA 1000 Цинциннаті

У Цинциннаті зіграли 3 українки: Леся Цуренко, Марта Костюк та Ангеліна Калініна. Леся стартувала у кваліфікації проти Тейлор Таунсенд. Українка поступилася американці у трьох сетах, хоч і вважалася фавориткою перед початком зустрічі. Раніше Цуренко знялася з турніру в Монреалі через травму ліктя. Сподіваємося, що до US Open 34-річна українка підійде у добрій фізичній формі.

Марта Костюк знову перегоріла. Розгромно поступитися Жасмін Паоліні (2:6, 1:6), яка не має переваги на подачах, потрібно вміти. Після змагань у Вашингтоні, де Марта дійшла до чвертьфіналу, обігравши на своєму шляху Андреєску та Гарсію, здавалося, що вона ось-ось наблизиться до топів і буде небезпечною суперницею для всіх, але на жаль... Спочатку поразка Циньвень Чжен у Монреалі, яку хоч якось можна виправдати, але фіаско з Паоліні змушує дедалі більше сумніватися у тому, що Костюк колись вийде на високий рівень і претендуватиме на великі титули. Хоча потенціал, безумовно, величезний, та й характеру не позичати. Їй лише 20, попереду US Open, та й сезон не закінчено. Продовжуватимемо вірити в Марту, що залишається робити...

Ангеліна Калініна потихеньку повертається. Фінал у Римі, мабуть, виявився випадковістю, але не зовсім. В Італії був ґрунт, а тут Ангеліна провалюється з турніру в турнір на харді. У Цинциннаті Калініна у першому раунді обіграла непросту Чжу Лінь, а потім мала всі шанси виграти у Онс Жабер, але програла їй на тай-брейку третього сету, в якому вела 3:0 із двома брейками. Знову не вистачило зовсім небагато. Можливо, після Цинциннаті Ангеліні варто було відпочити перед USO, але вона заявилася в Клівленд, де посіяна під 5-м номером. Чекатимемо результату, на таких турнірах Калініна може видати хорошу гру.


Getty Images/Global Images Ukraine. Ангеліна Калініна

У Цинциннаті мала виступити і наша перша ракетка Еліна Світоліна. У першому раунді іменита українка могла зіграти проти Каролін Возняцкі, яка повернулася на корт, але битву двох легендарних спортсменок фанати тенісу не побачили. Елі перед стартом матчу заявила, що після Вімблдона відчуває біль у ногах. Незабаром Світоліна опублікувала фото з ортезом на правій нозі. Ортез – зовнішній медичний пристрій, призначений для зміни структурних і функціональних характеристик нервово-м'язової та скелетної системи: розвантаження, фіксації, активізації та корекції функцій пошкодженого суглоба або кінцівки.

Що конкретно турбує Еліну – невідомо, але українка пообіцяла «відпочити та відновитися до Відкритого чемпіонату США». Оскільки Світоліна знову повернула українським уболівальникам любов до тенісу, треба сподіватися, що Елі підійде до американського мейджора у добрій фізичній формі, як і Цуренко. Віримо!


Instagram. Еліна Світоліна

Титул у Цинциннаті виборола Корі Гауфф. У фіналі американка обіграла Кароліну Мухову, а у півфіналі – Ігу Свьонтек. Нарешті Коко виграла справді великий трофей. Їй з 15 років пророкують велике майбутнє, називають другою Сереною Вільямс...

Може, успіх у Цинциннаті принесе їй більше впевненості, і ми справді побачимо найближчим часом нову претендентку на звання першої ракетки світу.


Getty Images/Global Images Ukraine. Кароліна Мухова і Корі Гауфф

АТР 1000 Цинциннаті

Мабуть, у чоловічому тенісі з'являється нове класико. Перші сіяні турніру Карлос Алькарас та Новак Джокович зустрілися у фіналі Мастерса та знову видали неймовірний теніс і щодо рівня, і щодо емоцій. Карлос узяв перший сет, перемагав 4:2 у другому, але Ноле повстав із напівмертвих і забрав фінал у трьох партіях за 3 години та 50 хвилин.

Чарлі та Ноле провели між собою 4-й поєдинок. Рахунок 2:2. Раніше іспанець у п'яти сетах обіграв Новака у фіналі Вімблдона. У Цинциннаті знову тенісисти зустрілися у фіналі. Чи варто чекати на повторення цієї приємної тенденції (якщо не враховувати ватного батька Новака) і на US Open? Зупинити їх може по сітці багато хто, але якщо і Карлос, і Новак у праймі – це майже неможливо.

Головна проблема Карлоса – слабка реалізація брейк-пойнтів. У Цинциннаті до фіналу іспанець провів 4 матчі та у всіх віддав по одному сету. Відомий паблік TSH Tennis не зміг пройти повз і опублікував ось таку картинку:

Алькарас сам створює собі складнощі, а згодом на характері вивозить поєдинки. Томпсон, Пол, Перселл, Хуркач... Жодного тенісиста з топ-10, а плюс-мінус топом формально можна назвати лише Хуберта, навіть незважаючи на те, що Томмі перебуває вище за поляка в рейтингу, але Карлітос провів з ними загалом 634 хвилини на корті! 10.5 годин за 4 дні! У Новака, в той же час, жодного відданого сету, закриті Фокіна, Монфіс, Фрітц і Звєрєв, а за часом лише 302 хвилини. За фактом Джокович компенсував різницю у віці з Карлосом різницею в ігровому часі. Але, навіть незважаючи на це, Алькарас був близький до перемоги.

Повертаючись до брейк-пойнтів. За 5 матчів на турнірі Карлос не реалізував 45 б-п! Це 45 подач суперників. Тільки уявіть, наскільки швидше закінчувалися б ігри іспанця... А що в Новака? 19 нереалізованих брейк-пойнтів, причому 13 із них врятував Карлос у фіналі.


Getty Images/Global Images Ukraine. Карлос Алькарас та Новак Джокович

З прийомом Карлітосу потрібно ще працювати. Але навіть так він прямо зараз – найкращий тенісист планети нарівні з Джоковичем. Поліпшити цей компонент гри – і іспанець стане практично непереможним. Практично, бо не варто забувати про травми, від яких Алькарас до 20 років вже настраждався.

Якщо Алькараса варто розбирати і тицяти у його недопрацьовані якості, то за 36-річного Новака можна було б просто радіти, якби (знову повертаємось до вище сказаного) не його батько. Вже легенда тенісу робить феноменальні камбеки, бере 95-й трофей у кар'єрі та 39-й Мастерс.

Соболєва та Олійникова, які оновили особисті рекорди

Нехай Анастасія та Олександра не сяють, але писати про дівчат із виключно проукраїнською позицією завжди приємно, тим більше, коли є привід.

Соболєва виступила на ґрунтовому 25-тисячнику в Лейпцигу, де дійшла до півфіналу. Там українка зустрілася із чеським 17-річним проспектом Ніколою Бартунковою. Чеська школа тенісу – найсильніша у світі, тому засмучуватися після поразки її представникам не варто. Анастасія показала непогану гру на турнірі, після якого піднялася на 370 позицію рейтингу WTA, оновивши особистий рекорд.

Олександра зіграла на ґрунтовому 40-тисячнику у Вроцлаві. Там українка могла претендувати на щось більше, ніж чвертьфінал, адже вважалася фавориткою проти 4-ї сіяної Гергани Топалової. Але Олійникова поступилася болгарці у трьох сетах. Тим не менш, непоганий виступ у Польщі дозволив Олександрі слідом за Анастасією оновити особистий рекорд і вперше піднятися на 464-й рядок у рейтингу.

Крінж від Приходька, для якого соромно виділяти абзац

Соромно, але треба, бо не всі знають про нього. Олег, може, й не є прихильником «русского міра» (цього ми точно не знаємо), але:

  • його дівчина – російська спортсменка
  • він хоче, щоб спортсмени росії грали на турнірах, зокрема відкрито заявляв про бажання побачити їх на Олімпіаді

Повертаючись до дівчини... Даму звати Ксенія Ласкутова. Вона ставила лайки під постами руснявих пропагандистів, писала журналістові Sport.ua образи не лише у його бік, а й на адресу Сергія Стаховського, Марти Костюк та Даяни Ястремської, та й у принципі не відрізняється розумом та кмітливістю. Тому підтвердження ці фотографії:

А самому Олегу, певне, нормально. Приходько має український паспорт, завдяки якому може виступати на турнірах за кордоном, отримує підтримку від організаторів, але начхати він хотів на, як мінімум, моральні принципи.

Монфіс повертається, але Джокович...

Гаель заслужив на окрему згадку. 36-річний француз настраждався через травми, але завжди влаштовував шоу на корті. А тепер пішли результати. Після Мастерса в Торонто, де він дійшов до чвертьфіналу, Гаель чудово виступив і в Цинциннаті, обігравши Кемерона Норрі та Алекса де Мінаура.

Але далі чоловік Еліни Світоліної зустрівся з Новаком Джоковичем. H2H стало ще гірше – 0:19... Можливо, у 20-й особистій зустрічі Ноле все-таки дозволить своєму ровеснику перемогти, але поки що це лише у мріях.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?
Футбол | 27 квітня 2024, 07:55 0
Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?

Залишається 2 варіанти суперників для України: Індонезія та Узбекистан

Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал
Футбол | 27 квітня 2024, 07:56 1
Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Трегубов Дмитро
Марта перегоріла... Фіаско з Паоліні... Але ж ця Паоліні гідно трималася з Рибакіною та довела її наприкінці другого сету до зняття.