Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 серпня 2023, 20:26
3575
4

Поразки Динамо та Дніпра-1, відставка Кучера, шалена нічия Шахтаря

Найцікавіші події четвертого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 21 серпня 2023, 20:26
3575
4
Поразки Динамо та Дніпра-1, відставка Кучера, шалена нічия Шахтаря
ФК Динамо

Дебютну перемогу в новому сезоні здобула «Ворскла», яка мінімально здолала на виїзді «Верес». Першу перемогу в нинішньому чемпіонаті вистраждав і «Металіст-1925», який переграв «Минай». А ось «Рух» після трьох перемог поспіль уперше втратив очки: львів'яни зіграли внічию з «Колосом». В одному із центральних поєдинків туру «Зоря» зіграла у «суху» нічию з «Олександрією». Наші єврокубкові бійці – «Дніпро-1» та «Динамо» – синхронно поступилися – «Оболоні» та «Чорноморцю» відповідно.

Після матчу в Ужгороді наставник дніпрян Кучер подав у відставку. «Шахтар» вів у грі з «Кривбасом» у два м'ячі, але у підсумку - бойова (з трьома вилученнями) нічия 3:3.

Дербі туру

Вчорашні першолігові, а нині представники елітного дивізіону – ЛНЗ та «Полісся» – влаштували дебютні розбірки у рамках УПЛ.

Востаннє суперники грали у першій лізі менше трьох місяців тому. З того часу витекло зовсім небагато води, проте склади обох команд змінилися кардинально: від колишніх залишилося лише сім «старих» гравців.

Господарі поступилися 1:2, хоч і мали чисельну перевагу протягом майже всього другого тайму.

Почин туру

Перший матч у футболці «Полісся» провів молодий бразильський форвард Аріельсон. І одразу ж – результативний. 18-річний нападник відзначився забитим м'ячем: хорошим ударом здалеку у нижній кут воріт.

Курйоз туру

Комічний, а якщо інтерпретувати з погляду «Ворскли» – трагікомічний – гол забив «Верес» у матчі з полтавцями. Що називається, гол із нічого. Наочна ілюстрація, як не можна проводити удар від воріт.

Захисник Чеснаков вирішив не вибивати м'яча подалі від воріт, а віддав голкіперу. Ісенко чомусь запанікував і відпасував на Павлюка, який під пресингом зарядив по своїх воротах. Але влучив у форварда «Вереса» Марусича. Далі м'яч знову опинився у Павлюка, котрий знову відпасував на Чеснакова. Той не зміг як слід прийняти м'яч, і щоб не було кутового удару, Ісенко спробував винести м'яч подалі. Але поцілив у Чеснакова. А від капітана ворсклян футбольний снаряд прилетів до півзахисника «Вереса» Шарая, який і відправив його в сітку воріт. Ржу не можу.

Джокер туру

На 68-й хвилині матчу «Металіст-1925» – «Минай» у складі харківської команди відбулася заміна: замість Юсова на поле вийшов Дмитренко. А вже за три хвилини Владислав зумів розпечатати ворота Бандури, успішно зігравши на добиванні. Є перша перемога «Металіста-1925» у сезоні.

«Близнюки» туру

Дуже схожими забитими м'ячами обмінялися футболісти «Руха» та «Колоса». Різниця лише в тому, що гості забили з гри, а господарі - зі стандарту. В іншому – все дуже схоже: довга та точна верхова передача, провал захисту, і точний удар головою (Цуріков та Слюбик) під поперечину.

Вболівальник туру

Матч «Зорі» та «Олександрії» відвідав головний тренер збірної України Сергій Ребров. У присутності Сергія Станіславовича команди видали закритий та обережний футбол. Цікаво, чи візьме когось із футболістів після цієї гри наставник «синьо-жовтих» на «олівець»?

Наприкінці матчу «Зоря» – «Олександрія» відбулася сутичка асистентів головних тренерів – Бартуловича (помічник наставника луганців Лалатовича) та Єзерського («права рука» тренера олександрійців Ротаня). Підсумком конфлікту стала жовта картка Єзерського.

Характер туру

«Дніпро-1» першим відкрив рахунок у матчі проти «Оболоні» - з одинадцятиметрової позначки на початку першого тайму відзначився Піхальонок. Але у другій частині поєдинку номінальні гості помітно активізувалися. І спочатку зрівняли рахунок – зусиллями Таранухи, а потім вирвали перемогу наприкінці зустрічі. Переможний гол на рахунку Краснопіра.

Відставка туру

Після поразки від «Оболоні» головний тренер «Дніпра-1» Олександр Кучер подав у відставку. Офіційний сайт дніпровського клубу цитує слова фахівця: «Я йду у відставку разом із тренерським штабом. Провину за незадовільні результати в останніх матчах беру на себе».

Спека туру

Матч «Дніпро-1» – «Оболонь» проходив в аномальних футбольних умовах – в Ужгороді стояла нестерпна спека. Під час матчу стало зле одному з операторів телетрансляції: він знепритомнів. Чоловіку було вчасно надано медичну допомогу.

Перемога туру

Поєдинки за участю «Чорноморця» та «Динамо» останнім часом відбуваються в цікавій та інтригуючій боротьбі. Не став винятком і нинішній матч. «Динамо» виглядало втомленим після складного єврокубкового матчу проти «Аріса», але водночас треба віддати належне й одеситам, які намагалися не підлаштовуватися під опонента, а грати у свою гру. І в певному сенсі їм це вдалося.

Саме «Чорноморець» першим відкрив рахунок. «Чорноморець» першим забив і другий гол після того, як кияни рахунок зрівняли. А переможний м'яч підопічні Григорчука провели вже у компенсований час.

Слова туру

Після поразки від «Чорноморця» головний тренер «Динамо» Мірча Луческу не приховував свого розчарування: «Найважчими були помилки, яких ми самі припустилися. Вибачте за емоції, я дуже злий зараз після матчу… Важко було переїжджати з Бухареста до Одеси, важко грати через два дні на третій, але це не виправдання – ми мали перемагати сьогодні».

Матч туру

Бомбезний поєдинок видали «Кривбас» та «Шахтар»: шість забитих м'ячів та підсумкова нічия. Хоча спочатку здавалося, що «гірники» здобудуть просту перемогу: на початку першого тайму вони вели з перевагою в два м'ячі. Відзначилися Кащук та Криськів. Але потім Хомченовський один м'яч відіграв. І понеслося.

Наприкінці першого тайму Криськів забив третій гол (і свій другий), за кілька хвилин господарі знову скоротили відставання в рахунку (Кожушко).

У другій половині зустрічі було забито лише один м'яч – за «Кривбас» відзначився Безкоровайний. Але подій на футбольному полі вистачало: було показано одразу три червоні картки: дві донеччанам (Бондаренко, Чигринський), одну «Кривбасу» (Хомченовський).

Загалом, дуже веселою та багатою на події вийшла гра.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
potemkin78
уровень команд выравнялся, теперь он на уровне дна
OKs100
Тем временем Жирона третья в Ла Лиге. Поборется за зону ЛЧ.