Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 серпня 2023, 02:50
669
2

Іван НАДЕЇН: «Клуби мають продати свої права одному транслятору»

Президент «Вереса» відповів на запитання журналістів та вболівальників

| Оновлено 20 серпня 2023, 02:50
669
2
Іван НАДЕЇН: «Клуби мають продати свої права одному транслятору»
ФК Верес. Іван Надеїн

Президент рівненського «Вереса» Іван Надєїн відповів на запитання журналістів та вболівальників під час зустрічі на стадіоні «Авангард».

– Як Ви оцінюєте трансферну кампанію клубу влітку?

– Пріоритет прийняття рішень у трансферній політиці — у головного тренера. Частина новачків — це ініціатива Сергія Лавриненка. З частиною гравців наші скаути починали перемовини ще раніше. Моє переконання — підписувати таких гравців, які могли б стати активом. Наразі є одне місце в заявці. Є медійний проект «Футбольний турист». Спробуємо реалізувати чиюсь мрію. Так, можливо, нам потрібне ще підсилення опорної зони. Травмовані наразі Кухарук і Кльоц.

– Розкажіть більше про умови участі у проекті «Футбольний турист».

– «Футбольний турист» - це ідея одного з відомих рівненських журналістів. Ми не одразу прийняли рішення спробувати її реалізувати. Це проект про мрію. Хтось не зумів стати професіональним футболістом. Ми пропонуємо такий шанс. Друге — ми намагаємося бути самоокупними. Третє — нам потрібні проекти, які викликають інтерес. Викликати будь-які емоції — це добре. Чи будуть у нас пропозиції — впевнений, що будуть. Давайте подивимося, хто візьме участь в аукціоні.

Для цього потрібно сплатити заявковий внесок. 50 тисяч гривень у благодійний фонд Veres Future. Потім — торги у прямому ефірі. Стартова ціна 500 тисяч гривень. Хто виграв торги — той проходить медогляд. Якщо людина проходить медогляд успішно — підписуємо контракт. Далі в майбутнього футболіста є зобов‘язання брати участь у тренуваннях. Цей гравець буде в заявці. Це буде медійна історія. А потім все залежить від самої людини, як вона виграватиме конкуренцію в команді за місце на полі. Як це сталося з Дмитром Поворознюком у матчі плей-оф, коли він вийшов і майже гольову передачу віддав. Це не передбачиш і не пропишеш у сценарії. До 25 серпня відбір повинен завершитися і ми приймемо рішення. В космос людина полетіла за гроші. Чому футболістом за гроші вона не може стати?

– Як просувається реалізація ідеї про повернення глядачів на трибуни?

– Всі клуби підтримали ідею, що такі рішення мають приймати місцеві Обласні військові адміністрації. УАФ вже звернулася до Мінмолодьспорту. Але там це рішення поки не підтримали. Зараз Рівненська ОВА підготувала лист про те, що 1200 людей ми можемо забезпечити місцями в укритті на стадіоні в разі оголошення повітряної тривоги. Зараз ми з цим листом знову звертатимемося до Мінмолодьспорту. Ми виступаємо генераторами цих ідей.

– Яка доля телепулу після виходу з нього двох клубів?

– Формат незрозумілий навіть нам. Куди вступили — незрозуміло. Трансляції оплачуємо ми. А який прибуток — невідомо. Тому крапка в цьому питанні ще не поставлена. Зараз чекаємо пропозицію від Megogo. Моя думка — клуби мають продати свої права одному транслятору. Клуби між собою домовитися не зможуть. Весь світ заробляє на правах. А ми — витрачаємо.

– Свого часу клуб звертався до дизайнерів і планував конкурс зі зміни емблеми. Яка доля цієї ідеї?

– Це питання поки відклали. Можливо повернемося до цього. Але поки — це не на часі.

– Чи є зараз преміальні за нічиї?

– Система преміальних перебудувалася. Нічиї — ідуть в залік. Кожен заліковий бал — важливий.

– Завдання, яке стоїть перед командою на сезон — десяте місце. Чи звільнять тренера в разі, якщо команда фінішує нижче десятого місця?

– Контракт з головним тренером розрахований на три роки. Прямої умови про десяте місце там нема. Будемо думати. Я хочу, щоб Сергій Дмитрович допрацював контракт і ми говорили про наступний. Він вірить у футбол і розбирається у футболі.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Агонія в Парижі. Боруссія Дортмунд знову перемогла Мбаппе й компанію
Футбол | 07 травня 2024, 23:57 117
Агонія в Парижі. Боруссія Дортмунд знову перемогла Мбаппе й компанію

Безславний виліт від підопічних Луїса Енірке, які ледь не зламали каркас чужих воріт

«У нас реально є проблеми». Тренер Жирони стурбований відходом гравців
Футбол | 07 травня 2024, 18:48 2
«У нас реально є проблеми». Тренер Жирони стурбований відходом гравців

Мічел побоюється, що команду залишить велика кількість провідних футболістів

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fc_tre_penne
Лавриненко ніяк себе не проявив при бабках Поворознюка, не вірю в його успіх у Вересі, Верес скоріше за все вилетить у першу лігу
avk2307
Команда програла матч на момент останній команді в таблиці УПЛ, а питання про що завгодно окрім гри