Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 серпня 2023, 23:39
456
1

Віталій ПОНОМАРЬОВ: «Ми зробили великий обсяг роботи, і він дав результат»

Тренер «Руху» – про початок сезону для команди

| Оновлено 19 серпня 2023, 23:39
456
1
Віталій ПОНОМАРЬОВ: «Ми зробили великий обсяг роботи, і він дав результат»
УПЛ. Віталій Пономарьов

Головний тренер львівського «Руху» Віталій Пономарьов підбив підсумки початку сезону для своєї команди.

— Віталію Юрійовичу, вітаємо вас із визнанням найкращим тренером за підсумками 3-го туру. Як би ви загалом оцінили старт своєї команди у чемпіонаті? Чим ви задоволені, а що хотілося б покращити у грі команди?

— Звичайно, приємно почати чемпіонат з трьох перемог у матчах із хорошими командами. Ми дуже багато працювали та готувалися до матчів чемпіонату. У нас молода команда і ці перемоги були дуже важливими у психологічному плані. Ми проробили великий обсяг роботи та він дав результат — це дуже приємно усвідомлювати, а крім того, це дуже важливо для психології молодих футболістів.

— Родзинка нинішнього «Руху» – численне представництво у складі першої команди футболістів, які є вихованцями Академії клубу. Як вони переживають ось цей період переходу з юнацького футболу до дорослого?

— Зрозуміло, що це інший рівень, але я добре знаю цих футболістів, оскільки вже тренував їх. Так само і вони добре знають мої вимоги, тому в цьому відношенні нам простіше порозумітися. Але рівень швидкості гри, а й відповідно, прийняття рішень на футбольному полі, вже вищий, ніж в юнацькому чемпіонаті. Звичайно, їм потрібен певний час для адаптації. Але знову ж таки, добру справу зробив той факт, що ми вже працювали разом, це якоюсь мірою допомагає їм легше адаптуватися до нових реалій.

— Після матчу першого туру Юрій Вернидуб обурився рішенням арбітра, а у другому турі ноти невдоволення роботою рефері лунали з боку Оболоні. Чи маєте ви якісь питання до арбітражу?

— По перших трьох турах поки немає великих нарікань. Ті арбітри, які працювали на наших матчах, цілком пристойно впоралися зі своїми задачами. Що буде далі — побачимо.

— Наступний матч у вас проти «Колоса». Ця команда влітку підсилилася досвідченими футболістами та також ще не програвала у поточному чемпіонаті. Наскільки психологічно важко вам буде протистояти цьому супернику після успішного старту?

— Я не думаю, що із налаштуванням команди на цей матч виникнуть якісь труднощі. «Колос» – досить якісна команда, за три гри вони ще не пропускали жодного м’яча, що свідчить про надійну роботу у захисті. Це буде непроста гра, дуже серйозний, підписали досвідчених гравців і загалом провели якісну селекцію цього літа. Тому ми готуємося до серйозної гри.

— Юрій Климчук виглядає лідером команди, чимало ключових епізодів у матчах цього чемпіонату відбулися за його активної участі. У ЗМІ ходили чутки, що він міг залишити колектив влітку. Як вам вдалося зберегти цього футболіста?

— Це швидше питання до керівництва клубу. Щодо можливості його відходу з команди я нічого не знаю, але можу сказати, що він дуже якісно працював на зборах, справді, як лідер колективу. Він один із найдосвідченіших футболістів і я радий, що у нас в команді є такий гравець, як Юрій Климчук.

— Ще один гравець із величезним досвідом – голкіпер Юрій Паньків, який є одним із найстарших за віком серед діючих футболістів УПЛ. Наскільки він допомагає в комунікації між командою та тренерським штабом?

— У нас такі функції виконує не лише Юрій Паньків, а ще й Олексій Довгий, Мар’ян Мисик. Це футболісти трохи старшого віку і дуже допомагають нам, тренерському штабу, у роздягальні. Вони дуже якісно створюють хорошу атмосферу у колективі, це справжні помічники тренерського штабу. Знову ж таки, я дуже їм дякую, вони професіонали та своїм прикладом на тренуваннях показують, як потрібно ставитися до справи. Та й поза футбольним полем вони демонструють, як правильно поводитися в суспільстві. Ці хлопці завжди підтримують молодих футболістів, тому ми їм дуже вдячні.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
simon andre
Ворскла Заря слабые сейчас Полесье не стабильно Колос играет лучше .