Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 серпня 2023, 18:08
4899
24

Свято помилок. Ворскла перемогла Верес

Гравці обох команд багато помилялися, особливо у першому таймі

| Оновлено 19 серпня 2023, 18:08
4899
24
Свято помилок. Ворскла перемогла Верес
ФК «Верес»

Рівненський «Верес» і полтавська «Ворскла» 19 серпня зустрілися у матчі четвертого туру чемпіонату України з футболу. Поєдинок відбувся у Рівному, на стадіоні «Авангард».

«Верес» і «Ворскла» невдало стартували у сезоні 2023/2024. Рівненська команда під керівництвом нового тренера Сергія Лавриненка не програла лише в одному із трьох поєдинків. Натомість свій єдиний заліковий бал «Верес» набрав у матчі проти донецького «Шахтаря» – чинного чемпіона країни. «Ворскла» до зустрічі з «Вересом» провела два матчі і в обох зазнала поразок (ще один поєдинок було перенесено). Крім того, підопічні Віктора Скрипника вилетіли з Ліги конференцій УЄФА, пропустивши до наступного раунду грузинську «Ділу».

Сьогоднішній поєдинок команди розпочали у досить швидкому темпі. Футболісти швидко бігали, а ось будувати комбінації на швидкості було складно. Гравці обох клубів часто фолили та помилялися у передачах. До того ж неодноразово ці помилки були такими, які складно пояснити. Дивишся такий футбол і не розумієш, чи це УПЛ, чи чемпіонат області. Багато гольових моментів у першому таймі виникали після невдалих дій футболістів. Саме після помилок було забито два голи.

Першого взяття воріт у матчі довго чекати не довелося. Після вкидання з ауту Степанюк із лівого флангу зробив простріл у штрафний майданчик «Вереса», де Кучеров зрізав м'яч у свої ворота. За вісім хвилин «Верес» міг зрівняти рахунок. Марусич після навісу з лівого флангу пробив по воротах – Ісенко відбив м'яч, який летів під поперечину.

ФК «Верес»

На 18-й хвилині «Ворскла» знову забила гол. Епізод почався з того, що гравець «Вереса» (швидше за все, це був Близниченко, у трансляції було не дуже добре помітно) з правого флангу оборони робив довгу передачу на інший фланг, але помилився. М'яч перехопив Скляр і завдав удару приблизно з 20-ти метрів. Паст у стрибку відбив м'яч, а Юрченко результативно зіграв на добиванні та подвоїв перевагу своєї команди.

Буквально відразу «Верес» скоротив відставання в рахунку. «Ворскла» розігрувала удар від воріт, «Верес» пресингував. Чеснаков вирішив віддати пас на Ісенка, а той зробив незручну передачу на партнера, який на лінії штрафного майданчика у боротьбі із суперником віддав занадто сильний пас на Чеснакова. Від Володимира м'яч відскочив у напрямку Ісенка. Голкіпер побіг до м'яча і намагався його вибити, але влучив у Чеснакова. У результаті «круглий» опинився у Станіслава Шарая, який зблизька пробив під поперечину.

Через чотири хвилини Павлюк неподалік кутового прапорця закривав м'яч корпусом, щоб той вийшов за межі поля. Владислав Шарай відібрав м'яч і зробив передачу на Близниченка. Андрій завдав удару з меж штрафного майданчика, але у ворота не влучив. На 34-й хвилині Сантана невдало вибив м'яч. Станіслав Шарай одним дотиком його прийняв, а другим завдав удару з-за меж штрафного майданчика. М'яч зачепив гравця «Ворскли» і полетів вище воріт.

ФК «Верес»

У другій половині зустрічі команди помилялися менше. Перевагою володіли гравці «Вереса». Підопічні Сергія Лавриненка хотіли відігратися, але без гольових моментів зробити це неможливо. Як не намагалися господарі поля в атаці, але за весь тайм вони мали лише одну реальну нагоду для взяття воріт: на 75-й хвилині Владислав Шарай пробив з меж штрафного майданчика, Ісенко врятував «Ворсклу». На передостанній хвилині основного часу Ісенко зіграв на перехопленні та отримав удар ногою в обличчя від Марусича, який теж ішов на м'яч. Нападника «Вереса» було вилучено з поля за грубу гру.

«Ворскла» здобула першу перемогу в сезоні. «Верес» на своєму полі не виграв жодного з п'яти матчів з полтавським клубом. Крім того, перервалася безпрограшна серія рівненського клубу, яка налічувала чотири матчі.

Українська Прем’єр-ліга. 4-й тур.

«Верес» – «Ворскла» – 1:2

С.Шарай (20) - Кучеров (6, автогол), Юрченко (18).

Шевченко (62) - Челядін (38), Сантана (45+2), Скляр (48), Нестеренко (71), Кане (80).

Марусич (89).

«Верес»: Паст, Вовченко, Курко, А.Блізніченко (Гайдучик, 88), Марусич, Яго (Гагун, 78), С.Шарай (Світюха, 78), Балан (Гакман, 64), Кучеров, В.Шарай, Шевченко.

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Скляр, Юрченко (Тіагуіньо, 83), Степанюк, Чеснаков, Павлюк, Бацула, Челядін (Нестеренко, 67), Кане, Сантана (Л. Рамірес, 74).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Наші оцінки:

«Верес» (заміни): Гакман - 5.5, Гагун - 5.5, Світюха - 5.5, Гайдучик - б/о.

«Ворскла» (заміни): Нестеренко - 5.5, Рамірес - 5.5, Тіагуіиньо - б/о.

ВЕРЕС – ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Нарешті Ворскла вимучила першу перемогу. Однак з такою слабкою грою боротиметься хіба що за право залишитись в УПЛ.
Swed
А за Ворсклу никто премиальных не обещал.)   Хотя надо было тут умирать, а не с Шахтёром.   Скоро Лавриненко станет опять безработным.
igor shmuylo
Раньше у Ворсклы самое сильное что бы было ,ето защита и вратарь . Сейчас нет не защитыи нападение   тоже  .как они собираются играть дальше .
Gargantua
Ливер пропустил от Борнмута практически так как Ворскла. Тоже запрессинговали при розыгрыше от вратаря.
BekXan
Верес ну якого трясті...Тепер цей полупокер виграв собі 2-3 тури.А могли фактично на 70% відправити в відставку,а тепер ще мучатися Ворсклі з ним.
Александр Ад
осбливо це стосуеться суддівства.Як вона не дала  2 жовту гравцю Ворскли  Челядіну за грубий фол проти Гакмана!?Ще двум полтавцям  теж Відбирала м'яча у володіючих м'ячом рівнеців і на їх користь тут же призначала штрафний та багато інших-наприклад не додала часу в кінці за час .що пійшов на перегляд голу Вереса з офсайду.Ганьба.Хто призначів таку судейку теж ганьба!