Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 16 серпня 2023, 12:50
5966
10

Український хавбек Боруссії U-19 Дортмунд: «Збірна України – моя мрія»

18-річний Данило Кревсун – про команду, її та свої плани

| Оновлено 16 серпня 2023, 12:50
5966
10
Український хавбек Боруссії U-19 Дортмунд: «Збірна України – моя мрія»
ФК Боруссія Дортмунд. Данило Кревсун

Український півзахисник Данило Кревсун, який з січня цього року грає у структурі дортмундської «Боруссії» та розпочав новий сезон в клубній команді U-19, у ексклюзивному інтерв’ю Sport.ua розповів про свою адаптацію, пояснив командні цілі та поділився своїми планами.

Нагадаємо, у неділю, 13 серпня, у матчі «Боруссії» U-19 з однолітками з «Баєра» (3:1) Кревсун став автором другого голу «джмелів». Як з’ясувалося, за команду з Дортмунда Данило забив уже не вперше.

– Данило, вітаємо з голом у матчі з «Баєром». Якщо вірити наявній інформації, то цей гол став для тебе першим за юнацьку команду «Боруссії». Все вірно?
– Ні, це мій другий гол за «Боруссію». Перший я забив ще навесні у кубковому матчі. А ось у матчі юнацької Бундесліги я дійсно відзначився вперше. Отже, дякую за вітання!

– У команді знали, що ти забив у Бундеслізі вперше? Якось на це відреагували?
– Хлопці мене привітали, але без особливих емоцій. Для нас у команді це є нормою: перший гол – це не щось таке особливе. Тут ставлення до подібного не таке, як в Україні.

– Але на відео видно, що вся команда святкувала твій гол з якимось піднесенням. Чому так?
– Так, ми дійсно були дуже раді. «Баєр» – принциповий для нас суперник, на гру ми сильно налаштовувалися. Після мого голу перевага «Боруссії» збільшилася до 2:0, тому наша радість була такою сильною. Загалом, матч для нас вийшов дуже складним та важким.

– До юнацької команди «Боруссії» ти приєднався взимку цього року. Весною була адаптація. Зараз почався новий сезон. Наскільки ти вже став своїм у команді?
– Я вважаю, що моя адаптація у команді уже повністю завершилася. У ній я зараз уже як риба у воді. Перед початком сезону у нас були підготовчі збори. Під час їхнього проведення ми всі у команди дуже зблизилися, стали мов рідні. Тобто, обстановка у колективі дуже класна, в ней приємно знаходитися.

– Чи дається взнаки мовний бар’єр?
– Його немає. Я уже можу розмовляти німецькою. До того ж, ми з хлопцями у переважній більшості спілкуємося англійською. У команді є одразу сім інтернаціональних гравців, тому всім легше спілкуватися англійською. Тренер у нас данець, який живе у Німеччині десь близько 10 років. Він вільно володіє і німецькою, і англійською. Тому жодних проблем немає.

ФК Боруссія Дортмунд

– Що собою являє команда U-19 дортмундської «Боруссії», яку у нас в Україні сприймають як справжню кузню талантів?
– У «Боруссії», в цілому, все знаходиться на високому професіональному рівні. Відповідне ставлення і до нашої команди U-19. Простий приклад – робота тренера з фізпідготовки. Він з нами працює 24/7. У нього все на контролі – він може викликати когось до початку тренування задля проведення додаткової роботи, може затримати після заняття, щоб ще щось з’ясувати. Увага фізичному стану, а також відновленню, знаходиться на найвищому рівні. У нас у неділю [13 серпня] була гра з «Баєром», а сьогодні [14-го числа] ми провели заняття з відновлення різними групами. Потім був масаж і кожен за бажанням міг відвідати сауну та холодний басейн. Тобто, у команді U-19 все, як у головній команді.

Ще один момент, який підтверджує високий рівень «Боруссії». Для нас є нормою попросити у тренера-аналітика відео своєї гри у останньому матчі для власного аналізу. Потім це відео можна проаналізувати з тренерами команди. Підхід на високому рівні.

– Тренерський штаб головної команди «Боруссії» стежить за командою U-19?
– Знаю, що тренерський штаб головної «Боруссії» відвідує матчі команди – можливо, не сам головний тренер, а хтось із його помічників. До того ж, я декілька разів бачив представників тренерського штабу біля клубних полів, де ми проводили свої тренування.

– Данило, якій цілі на сезон у «Боруссії» U-19?
– Команда «Боруссія» U-19 Дортмунд, на мою думку, є найкращою у юнацькій Бундеслізі. Тому не дивно, що ми хочемо зайняти перше місце у лізі на фініші сезону. Також ми хочемо зробити максимум у Юнацькій Лізі чемпіонів. Будемо ми виступати ще у двох національних кубкових турнірах. Я вважаю, що і там ми маємо бути першими. Зробити це, звичайно, буде важко, але ми будемо для цього робити все можливе.

– Що саме на меті маєш особисто ти? Є бажання колись потрапити до головної команди «Боруссії»?
– Так, звісно, мені хотілося б колись зіграти за першу команду «Боруссії». Я знаю, що цей шлях буде складним, адже не я один такий, хто хоче грати у головній команді. У нас багато талановитих хлопців, які також про це мріють. Впевнений, всі заради своєї мрії працюють зі 100%-м прагненням. Ми рухаємося вперед. Я рухаюсь вперед разом з командою.

ФК Боруссія Дортмунд

– У команді висока конкуренція? Наскільки ти вважаєш себе гравцем її основного складу?
– У нас є приблизно 14-15 гравців, які складають кістяк команди. Втім, нікому з нас місце у стартовому складі не гарантовано. Все умовно. Ми маємо добре проявляти себе під час тренувань та грати на високому рівні в офіційних матчах.

– В Україні ти до останнього часу був у системі донецького «Шахтаря». Потім відбувся твій переїзд до Німеччини, де спочатку була команда «Пройсен Мюнстер», а далі – «Боруссія» Дортмунд. Не шкодуєш про те, що поїхав з «Шахтаря»?

– Спочатку було дуже прикро, що мене не викликали до команди U-19 донецького «Шахтаря». Я не знав, що робити далі, як бути. Але вже за пів року після цього я потрапив до «Боруссії» Дортмунд. Зараз я розумію, що поки що у моєму житті не було нічого найгарнішого, ніж є зараз. Якби я повернувся до «Шахтаря», то не досяг би того, тих результатів, які маю сьогодні.

– На твою думку, ти у Дортмунді наскільки близько знаходишся до юнацької збірної України?
– Грати за збірну України – це моя мрія. Але поки що ніхто з цього приводу зі мною не контактував. Мені залишається працювати та доводити своє бажання бути викликаним до юнацької збірної України.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Динамо – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 01 травня 2024, 08:15 14
Динамо – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Кияни права на осічку не мають і її, судячи з усього, не допустять

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Очередное гнилое отношение руководства Шахтера к своим воспитанникам. Удачи парню.
Муккоко выстрелил, почему бы ему себе не проявить.
anacreon
Всіх таких закоронних українців треба викликати в молодіжки і загравати. А там вже час покаже, чи буде гравець вартий дорослої збірної. Щоб потім не втратити.
Sergii Ischenko
якось  дивно  виглядає  Данило - єдиний  блондин,  серед  збірної  Африки  ))))