Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 15 серпня 2023, 14:55
308
4

ГУТЦАЙТ: «Рішення про участь спортсменів з рф і рб на ОІ-2024 поки немає»

Президент НОК України – про деталі наболілого питання

| Оновлено 15 серпня 2023, 14:55
308
4
ГУТЦАЙТ: «Рішення про участь спортсменів з рф і рб на ОІ-2024 поки немає»
НОК України. Вадим Гутцайт

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт озвучив позицію НОКу щодо можливої участі українських спортсменів в Олімпійських іграх у Парижі разом зі спортсменами з росії та білорусі

«Наразі Міжнародний олімпійський комітет (МОК) офіційно не запросив росію і білорусь взяти участь в Олімпійських іграх-2024 в Парижі. Рішення про те, чи дозволять там спортсменам із цих двох країн змагатися під нейтральним прапором, наразі не прийнято.

Національний олімпійський комітет України продовжує консультації з суб’єктами олімпійського руху щодо питання участі збірної команди України в Олімпійських іграх за умови допуску до них представників з країн-агресорок. Ми працюємо над тим, щоб врахувати всі можливі аспекти цієї безпрецедентної ситуації. Остаточне рішення буде прийнято, коли всі відповідні фактори будуть розглянуті.

Наразі українські спортсмени беруть участь у відбіркових змаганнях до Олімпійських ігор лише за умови участі спортсменів із вищезазначених країн, допущених міжнародними федераціями як індивідуальних нейтральних атлетів та дотримуючись суворих умов нейтралітету, встановлених кожною з них. Багато міжнародних федерацій дотримуються позиції недопуску до змагань спортсменів із вищезгаданих країн, і НОК України рішуче підтримує цю позицію.

Крім того, НОК України й надалі твердо відстоюватиме олімпійські цінності та принципи, закріплені Олімпійською хартією. Мир в Україні не підлягає обговоренню, і ми твердо переконані, що Олімпійські ігри не повинні бути платформою для відбілювання чи легітимізації дій, які повністю суперечать цим цінностям.

Ми будемо продовжувати підтримувати діалог з українською спортивною спільнотою, МОК і міжнародними партнерами, щоб мати об’єктивну оцінку ситуації та виважену позицію. Про офіційну позицію, прийняті рішення та наші дії щодо цього питання НОК України повідомить на своїх офіційних вебресурсах», – заявив Гутцайт.

Раніше стало відомо, що Україна виступить на Іграх-2024 навіть за умови «нейтральних» із росії та білорусі.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 11 травня 2024, 08:47 2
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Долю матчу вирішив пенальті, до того ж сумнівний»
Футбол | 11 травня 2024, 22:03 21
Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Долю матчу вирішив пенальті, до того ж сумнівний»

Головний тренер «Динамо» прокоментував матч з «Шахтарем»

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex196
Неужели в такой стране как Украина нельзя собрать национальный олимпийский комитет из патриотов которые бы работали день и ночь чтобы рф и бр не допускали к слревнованим .Неужели кроме этих подонков вроде сергея бубки который имеет фирмы в россии и помогает путину зарабатывать на ракеты которыми нас бомбят людей не осталось ?
Alex196
Это же как нужно не уважать свою.страну чтобы ставить донецко русскую вату ни разу не осудившую войну в Украине в нок 
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex196
А где же протест от нок Украины в Мок томасу баху по разрушению олимаийских баз в Украине и полного запрета русского спорта ? Или мы чтото пропустили ?