Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 жовтня 2023, 16:45
7096
5

Несподіваний лідер, Ворскла на дні, складна перемога Шахтаря

Найцікавіші події третього туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 30 жовтня 2023, 16:45
7096
5
Несподіваний лідер, Ворскла на дні, складна перемога Шахтаря
УПЛ

Тур вийшов неповним: гру між «Динамо» та «Металістом-1925» перенесли на пізніший термін. В одному із центральних матчів туру «Ворскла» на своєму полі поступилася «Зорі». Наставник полтавської команди Віктор Скрипник на межі звільнення. Несподівана нічия у поєдинку «Минай» – «Дніпро-1». Ще більш несподіване лідерство «Руху»: в активі львівської команди поки що максимум балів. «Шахтар» здобув непросту перемогу над «Олександрією».

Перенесення туру

Матч між «Динамо» та «Металістом-1925» мав відбутися 13 серпня. Але не відбувся: його перенесли на невизначений термін. Причину вказано на офіційному сайті столичного клубу: «таке рішення було ухвалено за взаємною згодою сторін заради того, щоб «біло-сині» могли краще підготуватися до виступів у третьому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій проти грецького «Аріса» та гідно представити Україну на міжнародній арені» .

Заруба туру

«Чорноморець» – «Оболонь»: начебто немає в цьому протистоянні зайвої принциповості. Точно – не дербі. Проте, гра в Одесі вийшла занадто жорсткою. Шість жовтих карток – здається, небагато, але якщо врахувати, що дві з них перетворилися на червоні, а ще одна червона картка виявилася прямою, то можна стверджувати, що «моряки» та «пивовари» влаштували у турі справжню зарубу, в якій сильнішими виявилися підопічні Григорчука.

Джокер туру

«Рух» продовжує дивувати. Молода львівська команда після трьох турів йде у лідерах: має максимум набраних балів. Цього разу підопічні Пономарьова здолали «Полісся». Єдиний гол на останній хвилині основного часу забив Квасниця, який вийшов на заміну у другій половині зустрічі.

Передача туру

Не передача, а цукерка. У середині першого тайму півзахисник «Колоса» Оріховський з місця правого інсайда переадресував м'яч у центр штрафного майданчика «Вереса» на Безбородька. Пас був настільки влучним, що форварду «аграріїв» залишалося лише підставити голову під м'яч і не схибити. Що він і зробив.

Травма туру

Матч проти «Колоса» для півзахисника «Вереса» Дахновського завершився вже на 11 хвилині. Віталій зазнав тяжкої травми ключиці та був замінений. Футболісту знадобиться операція. Термін відновлення – півтора місяці.

Дебюти туру

Напередодні матчу проти «Миная» лави «Дніпра-1» поповнили Леднєв та Філіппов. Обидва взяли участь у поєдинку проти закарпатської команди. Але нічим особливим не здивували: обох було замінено у другому таймі.

Десятихвилинка туру

Основні події у матчі «Минай» - «Дніпро-1» відбулися в останні десять хвилин зустрічі. На 83-й хвилині півзахисник гостей Бабенко не реалізував пенальті (відмінну реакцію продемонстрував Бандура). На передостанній хвилині матчу господарі вийшли вперед завдяки влучному удару Твердохліба. Але це ще не все. Точку в матчі поставив півзахисник дніпрян Домінго, якому таки вдалося пробити Бандуру з одинадцятиметрової позначки.

Гол туру

Захиснику «Ворскли» Феліпе знадобилося лише дві хвилини, щоб розпечатати ворота «Зорі». На 65 хвилині бразилець вийшов на поле, замінивши Скляра, а на 67-й відправив м'яч у ворота Турбаєвського. І зробив це дуже елегантно, по-бразильськи. Феліпе отримав довгу діагональ від Бацули, прийняв м'яч на груди і другим торканням пробив точно у верхній кут воріт, без жодного шансу для голкіпера.

Демарш туру

Крісло під головним тренером «Ворскли» Віктором Скрипником розхиталося не на жарт. Подейкують про конфлікт між наставником «зелено-білих» та клубним керівництвом. А тут ще й старт сезону провалений: останнє місце у чемпіонаті, виліт із єврокубків. Після гри «Ворскли» із «Зорею» післяматчеву прес-конференцію було скасовано через повітряну тривогу. Проте журналісти спробували поговорити зі Скрипником. Але тренер відмовився від спілкування, заявивши, що «не знає, що відбувається з командою».

Затримка туру

На цілий тайм – 45 хвилин – затримався початок поєдинку у Кривому Розі між «Кривбасом» та ЛНЗ. Причина, на жаль, традиційна: повітряна тривога.

Матч туру

Останнім часом «Олександрія» стала дуже незручним суперником для «Шахтаря». Нинішній матч теж не обіцяв легкої прогулянки «гірникам», адже олександрійці вдало стартували у сезоні. На відміну від донеччан.

Номінальні господарі розпочали «за здоров'я», але мало не закінчили «за упокій». У першому таймі підопічні ван Леувена завдяки швидким переміщенням змогли забити два м'ячі - зусиллями Сікана і Траоре. В обох випадках асистентом виступав Гочолеішвілі.

Однак у другому таймі донеччани помітно зменшили оберти. І мало не поплатилися. Гості досить швидко один м'яч відіграли (забив Скорко). Ініціативою й надалі володіли підопічні Ротаня, але звести матч хоча б до нічиєї їм не вдалося.

Повернення туру

Через довгі 14 років Дмитро Чигринський знову повернувся до «Шахтаря». І вже встиг зіграти перший поєдинок за «помаранчево-чорних» – проти «Олександрії». Важко було очікувати від 36-річного центрбека феєрії. Її й не було. Але загалом каші він не зіпсував.

Символічна збірна туру: Бандура – Сич, Безкоровайний, Бурда, Гочолеішвілі - Оріховський, Васильєв – Мишньов, Антюх, Хомченовський – Сікан.

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Swed
Матч тура это Полесье - Рух,  после которого определился  лидер чемпионата.
wojsergivan
Когда кончится подкуп судей ахметовым или его людьми ?