Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Баскетбол в Європі
| Оновлено 13 серпня 2023, 17:57
4209
2

Ісландія – Україна. Прогноз і анонс на матч пре-кваліфікації Олімпіади

Ключовий матч у боротьбі за вихід із групи

| Оновлено 13 серпня 2023, 17:57
4209
2
Ісландія – Україна. Прогноз і анонс на матч пре-кваліфікації Олімпіади

Поєдинок Ісландія – Україна відбудеться в неділю, 13 серпня, у Стамбулі. Початок зустрічі о 18.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Xsport».

Менш як за добу після закінчення стартового поєдинку олімпійської пре-кваліфікації проти болгар, команда Віталія Степановського вдруге вийде на стамбульський паркет. В суперниках у синьо-жовтих буде збірна Ісландії і цей матч вирішить дуже багато, якщо не все, в контексті визначення півфіналістів у нашому квартеті.

З самого початку було зрозуміло, що збірна Туреччини є явним фаворитом змагань, що і підтвердив вчорашній ігровий день. А ось на друге прохідне місце основними претендентами називалися саме Україна та Ісландія. Відповідно, вікторія в особистій зустрічі стане фундаментальним заділом на вихід із групи для будь-якої з цих збірних.

Матчі першого туру Україна та Ісландія провели по-різному. Синьо-жовті показали тринадцять-чотирнадцять хвилин чудового баскетболу на старті гри проти болгар та за їхніми підсумками оформили відрив +25. А далі наш колектив наче підмінили. Слабкий захист, невірні рішення в атаці, промахи з хороших позицій призвели до того, що вже підопічним Віталія Степановського довелося рятувати гру менш ніж за дві секунди до закінчення основного часу. На щастя, В'ячеслав Петров та В'ячеслав Кравцов витягли свою команду з дуже складної ситуації. В овертаймі українці таки дотиснули свого опонента. До того ж, нам дуже допомогла неточність болгар. З реалізацією 1 із 8 (12,5%) додаткові п'ятихвилинки не виграють. Фінальна сирена зафіксувала непросту перемогу збірної України – 80:71.

Збірна Ісландії свій поєдинок програла. Причому програла без шансів та без варіантів. Ще до перерви турки з трьома представниками НБА у складі вирвалися вперед на 23 очки, але на відміну від нашої збірної, не дозволили опоненту повернутися в гру. Впевнений тріумф господарів турніру – 99:72. Втім, чи могло бути інакше.

Варто зазначити, що сьогоднішній поєдинок буде своєрідним продовженням українсько-ісландської дуелі, яка розпочалася у кваліфікації на Кубок світу-2023. Тоді дві збірні, які опинилися разом на другому етапі відбору, обмінялися домашніми перемогами та звели баланс особистих зустрічей внічию. Особливо болючою стала виїзна поразка для синьо-жовтої команди. У Рейк'явіку наша збірна з двома представниками НБА у складі провела один із найгірших поєдинків за свою історію та примудрилася програти острів’янам в овертаймі. Багато в чому саме ця поразка і позбавила команду тоді ще Айнарса Багатскіса путівки на світовий форум.

З часів останньої зустрічі між збірними в середині листопада минулого року склад ісландців практично не змінився. Все також відсутня їхня головна зірка Мартін Херманссон, який продовжує відновлюватися після важкої травми. А без нього тягар лідерства на собі несуть захисник Елвар Фрідрікссон із грецького клубу «ПАОК» та центровий іспанського «Більбао» Трігві Хлінассон. Скоріш за все, саме від вищезгаданого дуету і буде йти основна загроза нашій збірній. Однак у матчі з турками найрезультативнішим гравцем (20 очок) став дев'ятнадцятирічний форвард Оррі Гуннарссон, який виступає в місцевому чемпіонаті.

Поєдинок з ісландцями матиме дуже велике турнірне значення. Перемога в ньому за одночасної вікторії турків над болгарами, що станеться з ймовірністю у 98%, достроково виведе збірну України до півфіналу турніру. Тоді як поразка вкрай суттєво зменшить шанси нашого колективу на вихід із групи. Так що, побажаємо Віталію Степановському та його команді вже недільного вечора забезпечити собі ще один матч у рамках олімпійської пре-кваліфікації.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

13 серпня

  • Ісландія – Україна
  • Болгарія – Туреччина
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гвоздик розповів, чому багато українців більше не люблять Ломаченка
Бокс | 06 травня 2024, 14:13 4
Гвоздик розповів, чому багато українців більше не люблять Ломаченка

Олександр пояснив західним ЗМІ, що Василь винен у цьому сам

Визначився останній учасник 2-го раунду плей-оф НБА. З ким зіграє Бостон?
Баскетбол | 05 травня 2024, 23:29 0
Визначився останній учасник 2-го раунду плей-оф НБА. З ким зіграє Бостон?

«Клівленд» у напруженому поєдинку обіграв «Орландо» та вийшов у наступний раунд турніру

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ВАЛ
Україна вперед до перемоги.!!!💙💛🇺🇦
Swed
Ну в Стамбуле ещё можно надеяться на что то.