Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 вересня 2023, 01:40
7213
2

Джошуа vs Хеленіус. Вайт вилетів, але цей суперник не гірший для такого бою

Британцю необхідно перемагати яскраво

| Оновлено 04 вересня 2023, 01:40
7213
2
Джошуа vs Хеленіус. Вайт вилетів, але цей суперник не гірший для такого бою
Getty Images/Global Images Ukraine. Ентоні Джошуа і Роберт Хеленіус (праворуч)

Британець Ентоні Джошуа (25-3, 22 КО) повертається після короткої перерви. Британець заявляв, що не збирається довго відпочивати у 2023 році і тримає своє слово. Його суперником стане боксер з Фінляндії Роберт Хеленіус (32-4, 21 КО). Він замінить Ділліана Вайта, которий злетів з бою за тиждень до виходу в ринг.

Джошуа мав боксувати з Вайтом, а зустрінеться з 39-річним суперником. Все через Ділліана

Здавалося, що поєдинок Ділліана Вайта та Ентоні Джошуа потрібен хіба лише затятим фанатам обох. У них справді є історія, але вона не будоражила, враховуючи попередні перемоги і поразки бійців.
Ділліан та Ентоні – представники різних районів Лондона. Вони завжди конфліктували, а ще боксували в аматорах. Тоді перемогу отримав Вайт, але Джошуа розповів, що на той момент він був ще не до кінця сформованим боксером, а Ділліан – професійним кікбоксером.

Тож не дивно, що їхня перша зустріч в професіоналах викликала ажіотаж. На той момент два непереможених великих та потужних молодих супертяжа. Конфлікт районів, інтересів та рекордів – все це було цікаво. І бій видався чудовим, і фінал – Джошуа яскраво нокаутував суперника, поставивши себе сильно вище за нього.

Але час минув. Джошуа мав титули, але програв тричі. Руїсу та двічі Усику. У другому та третьому випадку провів чудові поєдинки, але все одно не витягнув. Вайт теж програвав. Падав від Повєткіна і Ф’юрі. Всі три поразки – нокаутом, скандали між поєдинками та хороші бої. Але було очевидно, що Ділліан не став краще. Може, навіть гірше.

Проте вони продали арену. О2 Арена, на якій Джошуа все ж боксуватиме, була продана аж занадто швидко. Ще до першої пресконференції Ентоні і Ділліан мали повну посадку на стадіоні. Все ж, якщо це і місцевий бій, то цікавий багатьом – Лондон заповнив свою ж арену.

Але Ділліан знову попався – на допінгу. Це не перший випадок у його кар’єрі і не вперше він поводиться саме так – каже, що він ні до чого, і взагалі, чого ми оце пристали. І жодного разу він ще не довів, що правий.

Знайти суперника за тиждень до протистояння – та ще задача. Якомусь середняку можна це зробити. Тому що багатьом фанатам все одно. Але це ж Джошуа. Ентоні все ще заробляє більше за багатьох інших боксерів світу, квитки на його поєдинки розлітаються, і він не міг зустрітися з ноунеймом. Тут потрібні були й ім’я, і готовність битись, і всі інші організаційні моменти.
Звісно, першим спав на думку Дерек Чісора. Головною проблемою було те, що Дерек – частина команди Джошуа. Але йому все одно – він публічно погодився. Друга проблема – Чісора б’ється в андеркарді проти Джеральда Вашингтона. Тобто, американцю треба шукати опонента на заміну.

Ще варіант – Філіп Хргович. Ті ж проблеми, окрім команди Джошуа. Філіп готувався до зустрічі з австралійцем Маккіном. Тобто, знову ж таки, гостю треба шукати заміну за тиждень, платити гонорари, неустойки. Складно це все.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ентоні Джошуа і Роберт Хеленіус (праворуч)

Кандидатура Роберта Хеленіуса виглядала дивно, хоч і з’явилась майже одразу. Тому що Роберт тільки ось відбоксував. Його попередній бій був у суботу, а вже за тиждень виходити на Джошуа? Але результат там дозволяв – Роберт розбив 41-річного земляка за три раунди, не пропустивши і удару. Тому зі здоров’ям точно все добре. І Хеленіус погодився. Вечір врятовано, шоу теж – з фіном не буває сумно.

Хто фаворит?

Очевидно, хіба ні? Звісно, що Ентоні, і з відривом. На Джошуа можна поставити за 1.06. На його суперника - аж за 10. Десь такі ж котирування були перед поєдинком британця проти Енді Руїса. Тоді теж мексиканець швидко погодився битись, вийшовши на заміну.

Але ситуація все ж кардинально інакша. Енді був достатньо прудким, швидким та молодим. Всі розуміли, що цей хлопець може створити проблеми, просто не вірили в це. Що може зробити Хеленіус із того, що не бачив Ентоні?

Роберт сильний – це факт. Він великий, міцний. Типовий фінський боксер, в якого посередня школа, але завдяки здоров’ю та регулярним тренуванням він досяг певних висот. Що з цього не бачив і не відчував на собі Джошуа? Нічого.

Хеленіус ще й банально зручний для Джошуа. Ентоні некомфортно боксувати з суперниками, що рухаються, які багато працюють у ринзі. Усик, Руїс – вони били багато, Олександр – ще й рухався без зупинки. Роберт повільний. Він наступає, викидає важкі удари, чавить, але не розраховує на кількість, бо не потягне її.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ентоні Джошуа

Проте загалом цей бій – про те, щоб Джошуа повернув упевненість. Ентоні виглядав поганенько проти Франкліна ще й тому, що переживав через пропущені удари. Тут все має змінитись. Він каже, що повернув упевненість і тепер покаже це. А Хеленіус – ідеальний кандидат, щоб це підтвердити.

Роберт тричі бував у нокаутах. Джошуа все ще міцно б’є і збирається довести, що недарма перейшов до Дерріка Джеймса. Схоже, буде яскраво. А якщо ні, то Ентоні може і завершувати.

Поєдинок Ентоні Джошуа – Роберт Хеленіус відбудеться у суботу, 12 серпня, в Лондоні. Орієнтовний час початку бою – 23:55 за київським часом.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lex Aries
Хеленіус занадто повільний, та й роки(Дшошуа на шість років молодше). Хіба що Хеленіус гарно прикладеться, всі знають, що Джошуа не дуже тримає удари.
Valeriy bukhno
Дуже дивний заголовок і висновки. Тут не питання - чи гірший. ГІРШИЙ 100%. А стилістично для нинішньої версії Джошуа - прям солодка булочка. Місматч, аби мінімізувати ризики перед грошовитим двобоєм взимку з Вайлдером