Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Баскетбол в Європі
| Оновлено 12 серпня 2023, 17:57
3064
0

Україна – Болгарія. Прогноз і анонс на матч пре-кваліфікації Олімпіади

Наша збірна розпочинає боротьбу за перепустку на Олімпіаду

| Оновлено 12 серпня 2023, 17:57
3064
0
Україна – Болгарія. Прогноз і анонс на матч пре-кваліфікації Олімпіади
fbu.ua

Поєдинок Україна – Болгарія відбудеться в суботу, 12 серпня, у Стамбулі. Початок зустрічі о 17.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Xsport.

Для чоловічої баскетбольної збірної України настав час поборотися за заповітну путівку на Олімпійські ігри-2024. Шлях цей буде дуже непростим. Після не дуже вдалого виступу у кваліфікації на Кубок світу-2023, яку синьо-жовта команда подолати не змогла, на наших баскетболістів чекає попередня кваліфікація до паризького турніру разом із такими ж невдахами відбору на планетарний форум.

У ній команді Віталія Степановського належить у Стамбулі позмагатися разом із командами Туреччини, Хорватії, Болгарії, Нідерландів, Швеції, Ісландії та Бельгії. За результатами жеребкування наша команда потрапила до підгрупи з Туреччиною, Ісландією та Болгарією. Для виходу в плей-оф Україні необхідно зайняти місце не нижче другого. Далі будуть півфінали і фінал. І лише переможець стамбульського турніру здобуде місце в основному кваліфікаційному раунді паризьких Олімпійських ігор.

Свій турнірний шлях українська збірна розпочинає поєдинком із болгарами. Наш суперник ще більш невдало виступив у відборі на світову першість, не зумівши пройти навіть перший груповий турнір. Заради справедливості, варто сказати, що в ньому Болгарія потрапила до дуже складної групи з командами Боснії, Литви та Чехії. Такий результат призвів до того, що болгарам довелося опуститися до підвалу континентального баскетболу та брати участь у попередніх раундах кваліфікації на Євробаскет-2025. Отже, поки більшість збірних цілеспрямовано готувалася до турніру в Стамбулі, Болгарія проводила офіційні зустрічі з Австрією та Норвегією. Зазначимо, що свою групу суперник синьо-жовтих виграв та пройшов до основної стадії відбору на Євробаскет-2025.

До Туреччини болгари вирушили без лідера та головної зірки. Александр Везенков, який завоював титул MVP сезону 2022/2023 у Євролізі та просто виріс у одного з топових гравців європейського баскетболу, влітку підписав контракт із «Сакраменто Кінгз» і зараз вирішує питання, пов'язані зі своїм дебютом у НБА.

За відсутності Везенкова тягар лідерства у збірній Болгарії зазвичай звалює на себе натуралізований гравець. Благо для місцевої федерації по всій Європі грає багато американців різного рівня з болгарським паспортом. Однак на турнірі в Стамбулі в майці збірної виступатиме не хтось із статусних заокеанських баскетболістів на кшталт Ді Боста або Коді Міллера-Макінтайра, який грав за болгар проти австрійців лише десять днів тому, а Брендон Янг.

Американець дуже добре відомий українським шанувальникам баскетболу за виступами в українській Суперлізі у складі «Черкаських Мавп» та «Київ-Баскета». Він, звичайно, є непоганим гравцем, але зі своєю чітко вираженою стелею. Що підтверджує його клубна кар'єра. На даний момент Янг виступає у болгарському чемпіонаті. Крім нього, тягнути свою збірну до перемоги будуть молодий форвард з іспанської «Паленсії» Константін Костадінов, якому прогнозують хорошу подальшу кар'єру, і досвідчений Павлін Іванов, який виступає в задній лінії. Саме Брендон Янг та Павлін Іванов і мають скласти основну пару захисників Болгарії на турнірі в Туреччині.

Наш колектив підходить до стамбульської кваліфікації у доволі новій конфігурації, але й збірна Болгарії не змогла зібрати свій найсильніший склад. Однак гравців, загартованих у самих серйозних матчах та турнірах, у нас буде все-таки більше. Будемо розраховувати, що збірна України реалізує свою перевагу в досвіді і дебютний матч Віталія Степановського на чолі синьо-жовтої команди завершиться переможним результатом.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

12 серпня

Україна – Болгарія

Туреччина – Ісландія

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Україна – Болгарія.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Надії ще живі. Дніпро-1 мінімально обіграв Кривбас
Футбол | 06 травня 2024, 16:46 66
Надії ще живі. Дніпро-1 мінімально обіграв Кривбас

Команда Юрія Максимова перемогла вперше за останні п'ять матчів

У кого 10? Стала відома оцінка Мудрика за розгромну перемогу в АПЛ
Футбол | 05 травня 2024, 19:56 5
У кого 10? Стала відома оцінка Мудрика за розгромну перемогу в АПЛ

Український вінгер відіграв 76 хвилин проти «Вест Гема»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.