Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 12 серпня 2023, 01:45
7261
12

Топ-5 pound-for-pound. Як рейтинг має виглядати зараз?

Наша версія п’ятірки найкращих боксерів

| Оновлено 12 серпня 2023, 01:45
7261
12
Топ-5 pound-for-pound. Як рейтинг має виглядати зараз?
Getty Images/Global Images Ukraine. Теренс Кроуфорд

Рейтинг pound-for-pound – дуже суб’єктивна річ. Оцінити, хто з боксерів був кращим, враховуючи, що у них різна вага – дивне заняття, але боксерські фанати постійно цим займаються. Визначити найкращого боксера поза ваговою категорією цікаво. Особливо, якщо лідери рейтингу відбоксували один за одним.

Підбиваємо підсумки та складаємо свою топ-5 найкращих боксерів рейтингу pound-for-pound – рейтингу найкращих боксерів поза ваговою категорією.

5. Тайсон Ф’юрі, Велика Британія

Рекорд: 33-0-1, 24 КО
Останній поєдинок: перемога технічним нокаутом у десятому раунді над Дереком Чісорою

Getty Images/Global Images Ukraine. Тайсон Ф’юрі

Так, так, ми всі не любимо Тайсона Ф’юрі за зриви нормальних поєдинків. Він зірвав бій проти Ентоні Джошуа, він зірвав бій проти Олександра Усика. Він постійно хоче багато грошей, а коли отримує, хоче ще більше. Це все правда і не варто з цим сперечатись.

Як і не варто сперечатись з тим, що Тайсон Ф’юрі – один з найкращих суперважковаговиків останніх років. І ще, можливо, найкращий зараз. Просто ми не можемо це перевірити через його ж рішення.

Британець величезний, але прекрасно рухається. Виглядає занадто неправильно, але встигає атакувати суперника та не давати влучити по собі. Добре використовує вагу проти будь-кого і буде фаворитом у поєдинку проти будь-якого супертяжа. Навіть Джошуа і Усика, з якими він поки що не зустрічався. Ф’юрі може бути і першим, якщо перестане бігати, а нарешті прийме всі виклики. Френсіс Нганну – такий собі виклик.

4. Сауль Альварес, Мексика

Рекорд: 59-2-2, 39 КО
Останній поєдинок: перемога рішенням суддів над Джоном Райдером

Getty Images/Global Images Ukraine. Сауль Альварес

Канело здає і позиції, і фізично. Або ж так здається. Хоча саме попередні суперники змусили так думати. Альварес легко, але без запалу перебоксував Геннадія Головкіна у третьому поєдинку, а потім у дуже складному поєдинку переміг рішенням суддів британця Джона Райдера, який був явним аутсайдером протистояння.

Але варто враховувати, що є ймовірність того, що Сауль просто не знайшов мотивації у тому, щоб видавати максимум проти Райдера. Коли в 33 роки у людини понад шістдесят поєдинків та понад десять років у професійному боксі, іноді сил продовжувати битися на тому ж рівні не вистачає.

Водночас Альваресу всього 33, він – абсолютний чемпіон. Причому, один з небагатьох за всю історію, який захистив статус, а не продав чи віддав його у наступному ж поєдинку. І попереду у нього мегафайти – зустріч із Чарло є великим викликом, а сам Сауль мотивується на неї просто посеред тренувань. Рано викидати цю людину далеко за топ-5.

3. Олександр Усик, Україна

Рекорд: 20-0, 13 КО
Останній поєдинок: перемога рішенням суддів над Ентоні Джошуа

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Усик

За всієї поваги, на перше чи друге місце українець не тягне. Тому що мало боксує. Дуже часто це не через його провину. Усик хоче організовувати великі поєдинки і, якби вони з Ф’юрі зробили поєдинок, а українець переміг би, то залізно став би першим номером, і надовго.

Але протистояння проти Деніела Дюбуа – не те, чого хотілось найбільше. На фоні конкурентів поки що Усик відстає. Там абсолютні чемпіонства, перемоги у нових категоріях. А тут – захист від, хоч і молодого та сильного, але претендента. Але у разі перемоги у потенційному турнірі у грудні українець залізобетонно стане першим номером.

2. Наоя Інуе, Японія

Рекорд: 25-0, 22 КО
Останній поєдинок: перемога нокаутом у восьмому раунді над Стівеном Фултоном

Getty Images/Global Images Ukraine. Наоя Инуэ

Навряд японця варто ставити на перше місце. Як мінімум, поки що. Перехід у нову вагову категорію та поєдинок проти лідера нового дивізіону – це дуже круто. І не менш круто те, як він переміг. Стівен Фултон був знищений. Американцю не можна було віддати жодного раунду. При бажанні хіба якийсь один намалювати.

У цей же час японець не виглядав у цій вазі якимось занадто малим чи недостатньо потужним. Трошки меншим за Стівена, так. Але фізичної готовності йому вистачило, щоб нівелювати по декілька сантиметрів у розмаху рук та зрості. А тактичної - щоб побити чемпіона.

При цьому, Інуе має шанси стати першим номером за результатами року. Для цього йому треба стати абсолютним чемпіоном у наступному поєдинку. Перебратись у нову вагу та стати абсолютом за два поєдинки – ось це досягнення.

1. Теренс Кроуфорд, США

Рекорд: 40-0, 31 КО
Останній поєдинок: перемога технічним нокаутом над Ерролом Спенсом

Getty Images/Global Images Ukraine. Теренс Кроуфорд

Чемпіон світу у трьох дивізіонах та двічі абсолютний чемпіон світу. Сильний, точний та жорсткий. Зі справді нокаутуючим ударом. Переміг головного суперника в кар’єрі.

Що ще треба американцю, щоб остаточно затвердити за собою перший рядок рейтингу найкращих боксерів поза ваговою категорією? Нічого не треба, от він її і отримує.

Бій проти Спенса – мистецтво боксу Кроуфорда. От тільки він так вміє, і більше ніхто. Бути одночасно всюди і при цьому не пропускати удари, а насипати у відповідь. Майстерність, інтелект – все при ньому. Стовідсотковий лідер.

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
andre_lui
"Рінг" майже такий рейтинг і надав. Лише 5-м не Фюрі
IronValdemar
Сорі, але вагова категорія японця нікому не цікава. Тому він в кращому випадку на 5 місце. В іншому все так.