Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 10 серпня 2023, 20:02
1630
0

Ексгравець Дніпра-1: Українцям не можна поступатися Славії в боротьбі

Андрій Ділай – про першу зустріч команди Олександра Кучера з пражанами

| Оновлено 10 серпня 2023, 20:02
1630
0
Ексгравець Дніпра-1: Українцям не можна поступатися Славії в боротьбі
СК Дніпро-1

Сьогодні, 10 серпня, в кваліфікаційному раунді Ліги Європи футболісти «Дніпра-1» з'ясовуватимуть стосунки в Празі з місцевою «Славією».

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець «Дніпра» Андрій Ділай поділився своїми очікуваннями від протистояння в столиці Чехії.

– Звичайно, всі ми чекали більш вдалого виступу від дніпрян у відборі Ліги чемпіонів, – каже Андрій Ділай. – Але грецький «Панатінаїкос» виявився не по «зубах». Тепер підопічним Олександра Кучера важливо не осоромитися в баталіях із «Славією» – в другому за престижністю континентальному турнірі.

– Але до цього двобою «Дніпро-1» підходить з серйозною втратою: кращий бомбардир Артем Довбик перейшов до іспанської «Жирони».

– Хоча Артем й багато забивав в УПЛ, проте на міжнародній арені незважаючи на вражаючу антропометрію, був не помітний. Довбик з тих нападників, які залежні від партнерів, а в єврокубках суперники значно сильніші, ніж в Україні, й тому в нього часто нічого не виходило. Не треба робити трагедії з переходу Артема, його зможуть замінити на вістрі атаки Третьяков, Гуцуляк чи останній літній новачок – Філіппов, якщо його встигли заявити на Лігу Європи.

Мене більше непокоїть те, що вчорашнє передматчеве тренування пропустив ключовий півзахисник Піхальонок. Бо в поєдинках з «Панатінаїкосом» уже була нагода переконатися, що «Дніпро-1» з Піхальонком і без - це велика різниця.

– Сьогоднішній опонент дніпрян славиться бійцівською вдачею, бажанням нав'язувати супернику силову боротьбу, вмінням шукати найкоротший шлях до воріт візаві. Чим може відповісти «Дніпро-1»?

– Треба дорожити м»ячем і не допускати помилок при високому пресингу пражан. Ну й головне - не програвати в єдиноборствах, зберігати концентрацію при масованому наступі господарів. Думаю, в дніпрян було вдосталь часу, аби визначитися з сильними і слабкими місцями в «Славії».

– Хто, на вашу думку, в Празі виявиться сильнішим?

– Схиляюся до того, що буде підписано мирну угоду й доля перепустки до наступного раунду вирішиться в повторному матчі в Кошице.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024
Футбол | 03 травня 2024, 19:12 8
Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024

Національна збірна України не буде обділена бонусами

Шестеро дітей травмовано. Авіабомбою пошкоджений зал карате у Дергачах
Футбол | 04 травня 2024, 06:25 3
Шестеро дітей травмовано. Авіабомбою пошкоджений зал карате у Дергачах

Терористи з Росії створюють терор, пошкоджуючи спортивну інфраструктуру

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.