Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 10 серпня 2023, 01:14
1434
0

КОРТЕС: «Я їду з болем, що збірна не могла грати матчі в Україні»

Новим головним тренером жіночої збірної України стане Володимир П'ятенко

| Оновлено 10 серпня 2023, 01:14
1434
0
КОРТЕС: «Я їду з болем, що збірна не могла грати матчі в Україні»
УАФ. Луїс Кортес

Головний тренер жіночої збірної України, іспанець Луїс Кортес, звернувся з листом до УАФ, в якому висловив побажання завершити роботу з командою після закінчення контракту.

В листі Луїса Кортеса на адресу УАФ йдеться:

«Настав час оголосити, що 31 серпня 2023 року я вирішив завершити мій контракт з Українською асоціацією футболу й закінчити роботу головним тренером жіночої збірної України. У листопаді 2021 року я прийняв запрошення УАФ стати наставником національної збірної та намагався побудувати амбітну команду.

Але вже за три місяці, 24 лютого 2022 року, на Україну напала росія. Утім, я намагався працювати якнайкраще й багато чого навчився від людей, які вирішили не здаватися. Від гравців, які, незважаючи на жахливу ситуацію у своїй країні, знайшли у футболі спосіб боротися за свій народ і показати світові, що Україна ще жива.

Я вдячний технічному персоналу команди, який став моєю родиною. Дякую всім за якісне ставлення до справи, бажання працювати протягом усього цього часу.

Я хочу подякувати президенту УАФ та виконкому за те, що довірили мені очолити цей проект. Також дякую всім воїнам ЗСУ, що зробили все, аби ми мали змогу працювати. Дякую всім уболівальникам, які підтримували нас протягом цього часу. Я пішов із болем, що не міг грати домашні матчі в Україні, але переконаний, що невдовзі в країні з'явиться можливість для глядачів відвідувати стадіони й підтримувати, зокрема, жіночу збірну. І я душею буду там.

Перш за все, хочемо, щоб ситуація в Україні покращилася і якомога швидше вирішилася на благо українського народу!»

Українська асоціація футболу висловлює щиру подяку Луїсу Кортесу за плідну роботу на чолі національної жіночої збірної України. Також дякує іспанському спеціалісту за організацію гуманітарної допомоги, яку отримала наша футбольна родина з початку повномасштабного вторгнення рф, та підтримку України на міжнародній арені загалом. Бажаємо успіху Луїсу в подальшій тренерській кар’єрі!

Під керівництвом Луїса Кортеса національна жіноча збірна України посіла третє місце у групі відбірного турніру чемпіонату світу-2023, випередивши Угорщину та Фарерські острови й пропустивши вперед Шотландію та Іспанію.

9 серпня із застосуванням електронних засобів зв’язку відбулося засідання Комітету жіночого футболу УАФ. За підсумками засідання комітет рекомендував Виконавчому комітету УАФ затвердити на посаді головного тренера національної жіночої збірної України Володимира Пятенка.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.