Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 09 серпня 2023, 18:01
1229
0

Віталій СТЕПАНОВСЬКИЙ: В Туреччині хочемо показати наш найкращий баскетбол

Наставник збірної України підбив підсумки збору і поділився думками напередодні пре-кваліфікації ОІ

| Оновлено 09 серпня 2023, 18:01
1229
0
Віталій СТЕПАНОВСЬКИЙ: В Туреччині хочемо показати наш найкращий баскетбол
fbu.ua. Віталій Степановський (праворуч)

Головний тренер збірної України Віталій Степановський напередодні виїзду до Туреччини, де наша команда зіграє у пре-кваліфікації Олімпіади-2024, розказав, як пройшла підготовка до турніру.

Про спаринг проти збірної Нідерландів: «Ми провели непоганий матч проти сильної команди. На жаль, не змогли його дограти через те що була волога підлога, впав конденсат і хлопці могли отримати пошкодження. Тож прийняли рішення з тренером збірної Нідерландів Шивеком завершити цю гру трошки раніше. Шкода, що не змогли зіграти в Арені Рига, як планувалося, адже ми будемо грати в Стамбулі на великій арені».

Про гру в цілому: «По грі можу сказати, що у нас був непоганий захист, але були проблеми в нападі проти зони, зонного пресингу суперника. Вони змогли нас загальмувати, але добре, що ми пограли проти такого захисту, адже якщо хтось гратиме такий захист проти нас, ми реагуватимемо краще, ніж в цьому матчі. Тож в цілому гра пройшла задовільно.

Можу сказати, що лише в першому матчі проти Литви, коли хлопці, можливо, нервували, ми не зіграли те, на що я розраховував. Але останні три гри були досить продуктивні і ми вже потроху налагодили наші схеми в захисті та нападі».

Про травму Сергія Павлова: «Дуже шкода, що випав Сергій Павлов, тому що він був одним із гравців, на якого я дуже розраховував. Хочу побажати йому найкращого відновлення, він може завжди розраховувати на нашу підтримку, ми зробимо все можливе, щоб він відновився і повернувся до складу національної збірної».

fbu.ua. Віталій Степановський дає настанови першому номеру збірної – Олександру Ковляру

Про командну хімію: «По-перше, хочу сказати, що всі хлопці дуже добре відпрацювали. Були важкі збори, всі терпіли, незважаючи на те, що десь у хлопців були якісь мікротравми. Але вони добре працювали, атмосфера в команді гарна, бойова і у нас залишилося лише одне тренування, після чого поїдемо в Туреччину, щоб показати наш найкращий баскетбол».

Про жеребкування кваліфікації Євробаскету: «Зараз слабких суперників вже немає, всі команди навчились грати в баскетбол. Якщо говорити про Португалію, яка не є баскетбольною країною, ця команда має гарних виконавців.

Словенців ми знаємо дуже добре, якось так відбувається, що вони завжди з нами. З Ізраїлем зіграли одну товариську гру, познайомились з цим суперником трошки ближче. Це хороша команда, у якої є досвідчені гравці, які грають в Євролізі.

Але я завжди казав, що треба розраховувати лише на свої сили і робити максимум зі свого боку. І якщо команда це зробить, буде позитивний результат», – сказав Степановський.

Збірна України матчі пре-кваліфікації Олімпіади зіграє 12-20 серпня у Стамбулі, де суперниками нашої команди по груповому етапу стануть збірні Туреччини, Ісландії та Болгарії.

Перший поєдинок команда Віталія Степановського зіграє з Болгарією, 12 серпня.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.