Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 серпня 2023, 05:57
3890
1

Скандали у матчах грандів, розгроми від ЛНЗ і Руху, крах Зорі та Ворскли

Найцікавіші події другого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 09 серпня 2023, 05:57
3890
1
Скандали у матчах грандів, розгроми від ЛНЗ і Руху, крах Зорі та Ворскли
ФК Рух

«Шахтар» несподівано втратив очки в поєдинку з «Вересом». «Динамо» другий матч поспіль забиває чотири м'ячі, але із явними проблемами у своїх захисних порядках. Першу перемогу в УПЛ – і одразу велику – здобув ЛНЗ, який забив три «сухі» м'ячі «Минаю». Друга поспіль поразка «Зорі» - цього разу поступилися «Кривбасу». У стані лідерів – «Олександрія», яка мінімально обіграла «Металіст-1925», і несподівано – «Рух», який розгромив «Ворсклу».

Сенсація туру

Через те, що «Шахтар» шостого серпня проводив у Лондоні товариську гру проти «Тоттенхема» - матч був прощальним для легенди «гірників» Андрія Пятова - поєдинок УПЛ проти «Вереса» донеччани провели в середу. І провели невдало.

Якщо за великим рахунком, то фактично протягом усього матчу підопічні ван Леувена не були кращими за підопічних Лавриненка. Чемпіону вдалося першим відкрити рахунок – завдяки скандальному голу Матвієнка, але, опинившись у більшості через вилучення Бондаренка, господарі оперативно зрівняли рахунок – відзначився Шевченко. Переламати перебіг гри «гірники» не змогли.

Суддя туру

На останній хвилині першого тайму поєдинку у Рівному арбітр Олександр Шандор призначив штрафний удар у бік воріт «Вереса». Щодо доцільності суддівського рішення двох думок не може бути: штрафний очевидний. Однак те, що сталося пізніше, не лізе в жодні ворота.

Шандор показав футболістам, що удар «гірники» мають проводити по свистку. Проте, коли підопічні Лавриненка встановлювали стінку, а ворота були порожні, Матвієнко вирішив пробити. Без відмашки головного арбітра. М'яч залетів у порожні ворота. І цей м'яч Шандор чомусь зарахував.

За хвилину після такого «фейкового» взяття воріт Шандор знову опинився в епіцентрі подій. Він нагородив прямою червоною карткою «гірника» Бондаренка – за небезпечну атаку проти Сікейри. Хоча міг обмежитись і жовтою.

Дербі туру

Вогняним вийшло київське дербі – «Оболонь» – «Динамо». Шість забитих м'ячів, два пенальті, одне вилучення, активна участь у матчі бригади арбітрів ВАР – під таким соусом пройшов цей веселий поєдинок. Він приніс перемогу «Динамо». Однак так, як грали «біло-сині» в захисті, грати не можна.

ВАР туру

У поєдинку на «Оболонь-Арені» у суддівської бригади ВАР (Омельченко та Висоцький) роботи було чимало. Відразу три взяття воріт потрапили під «підозру» системи ВАР.

Гол оболонця Мединського на початку першого тайму суддя у полі Іванов скасував через офсайд. ВАРівці виявилися солідарними з головним арбітром: охорона – відміна.

У другому випадку Іванов через становище поза грою скасував гол динамівця Ваната. Але цього разу судді ВАР зарахували гол.

Зарахували вони і гол півзахисника «Оболоні» Черненка, який Іванов скасував. Все з тим же формулюванням: офсайд. Судді ВАР положення поза грою в тому моменті не зафіксували.

Ювіляр туру

У другому поєдинку Ярмоленка за «Динамо», після повернення із закордонних мандрівок, півзахиснику «біло-синіх» вдалося відзначитися. Причому одразу дублем. Щоправда, обидва м'ячі Андрій забив із пенальті. Проте, на його рахунку вже 101 гол за «біло-синіх» в УПЛ.

ФК Динамо. Андрій Ярмоленко (№ 7)

Слова туру

Президент «Оболоні» Олександр Слободян після гри його команди проти «Динамо» не приховував розчарування від дій суддівської бригади. Ось його тирада. «Я назвав би гру театром одного актора. Думаю, ви розумієте, про кого я говорю. Він зіпсував ті цифри на табло, які там могли бути. Думаю, що на табло мали бути нічийні цифри. Можливо, 3:3. Не зараховано два наші голи, намальовані пенальті. Усі все бачили. Суддівство було одностороннє відверто. Це ганебне суддівство. Впевнений, що нашим грандам не треба так допомагати, якщо вони хочуть, щоби був цікавий чемпіонат».

Розгроми туру

Несподівано впевнену та велику перемогу здобув дебютант УПЛ – ЛНЗ. Черкаська команда після дебютної домашньої поразки від «Чорноморця», на виїзді відвантажила три «сухі» м'ячі «Минаю». Для підопічних Ковпака це перші очки в елітному дивізіоні. А ось підопічні Шарана цього сезону поки що йдуть без турнірних балів. І якщо і програють, то незмінно з великим рахунком.

Несподівано з великим рахунком «Рух» переміг «Ворсклу». Напевно, на діях полтавської команди позначився непростий єврокубковий вояж до Грузії. Однак обов'язково треба віддати належне і львів'янам: вони виявилися на голову вищими за свого опонента. І після другого туру мають у своєму активі максимум очок.

Порятунок туру

Дуже міцним горішком для чинного віце-чемпіона – «Дніпра-1» – виявився дебютант УПЛ – «Полісся». У середині другої половини зустрічі дніпряни зусиллями Піхальонка відкрили рахунок. Але за дві хвилини до кінця основного часу Янаков відновив статус-кво, реалізувавши пенальті.

Здавалося, що матч так і закінчиться. Але своє вагоме слово у компенсований час сказав півзахисник господарів поля Бабенко, який забив переможний м'яч.

Гол туру

Дуже хороший гол у ворота «Полісся» забив півзахисник «Дніпра-1» Бабенко. Важливості та «ваги» цьому взяттю воріт додає та обставина, що забитий він уже у компенсований час. І що цей гол приніс дніпрянам перемогу.

Після затяжної атаки Бабенко наважився на удар здалеку. До воріт було метрів 35-ть. Але м'яч полетів під саму штангу. Кут був «воротарський», але кіпер «Полісся», мабуть, запізнився з кидком. Однак, цей факт заслуги Руслана не зменшує.

Кутовий туру

Єдиний м'яч у матчі «Олександрія» – «Металіст-1925» був забитий зі стандарту. Після високої подачі від кутового прапорця м'яч опинився у Бабогла. Проте завдати акцентованого удару капітану господарів поля не вдалося. Але вийшла передача. На Шулянського, який із кількох метрів несильним ударом «пробив» кіпера харків'ян Мозиля.

Розчарування туру

Бронзовий призер минулого сезону і цього разу відверто розчарував. «Зоря» знову видала непоганий перший тайм, і знову поганий другий. І знову поступилася. На цей раз – «Кривбасу». Наставник луганців Лалатович поки що явно не в своїй тарілці. Після матчу він сказав, що в окремих епізодах «не розуміє своїх гравців» і що «окремі гравці повинні грати за «Зорю», а не за себе».

Штрафний туру

Як за нотами розіграли штрафний удар, який призвів до другого взяття воріт одеситів, футболісти «Колоса». Пішла навісна передача з місця правого інсайда до штрафного майданчика. Там Мілько, як на блюдечку, скинув м'яч під удар Цурікову. Андрію залишалося лише підставити ногу і не промазати. Що він і зробив.

Символічна збірна туру: Фесюк – Золотов, Дідик, Лопирьонок, Дібанго – Бабенко, Піхальонок – Буяльський, Ярмоленко, Прядун – Ю. Климчук.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Наши арбитры решили с первых туров заявить о себе....Они показали всем, что к чемпионату они подготовились очень хорошо и все указания Лучи и его хозяев будут выполняться с максимальной старательностью...