Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 07 серпня 2023, 07:10
4562
0

Джейк Пол побив Нейта Діаса. І це був поєдинок, який не соромно дивитись

Причому, завдяки обом спортсменам

| Оновлено 07 серпня 2023, 07:10
4562
0
Джейк Пол побив Нейта Діаса. І це був поєдинок, який не соромно дивитись
Getty Images/Global Images Ukraine. Джейк Пол (ліворуч) та Нейт Діас

Джейк Пол переміг Нейта Діаса у поєдинку за правилами боксу вранці 6 серпня 2023 року. Бій викликав забагато питань до обох спортсменів і через це очікування були занижені. А дарма – обидва показали, що вони вміють робити шоу.

Джейка і Нейта не люблять з багатьох причин. Але цей поєдинок було цікаво дивитись

Поєдинки Джейка Пола викликають у фанатів боксу та єдиноборств різні почуття. Але найчастіше це сарказм та злість. Кажуть, що він не вартий бути умовним представником професійного боксу, враховуючи, на яку аудиторію демонструють його протистояння.

Окрім цього, він створив прецедент, в якому постійно б’є доволі визначних персон ММА. Почавши це все з конфлікту з Дейною Вайтом, Пол досі кличе іменитих бійців ММА та особливо UFC, і досі незмінно їх перемагає.

Це злить людей, які дивляться ММА давно. Тому що аудиторія Джейка – не завжди боксерська чи така, що розуміє різницю між чинним чемпіоном та людиною, яка вдало не билась уже декілька років. Для них колишній чемпіон UFC – єдиний важливий фактор. І, можливо, вони вважають це ще й поразкою UFC на фоні боксу. Хоча це, звісно, не так. Тому фани ММА зляться.

З іншого боку, сам Джейк не виглядає обраним. Не так, що він прийшов у бокс і одразу показав, що це те, чого не вистачало спорту. В медійному плані – так. Але в плані боксу – це середньостатистичний середняк з посереднім джебом, малим арсеналом, але важкими кулаками. Це й ще завжди додає перцю – як такий спортсмен може бити повноцінних бійців? Вони все життя займаються цим, у них навички на рівні автоматизму, але перемагає все одно ось цей корявий великий молодий хлопець.

Фани дочекались вже й поразки Джейка – у лютому 2023 року в Саудівській Аравії Пол програв вперше в кар’єрі. Його побив, як бажалося за каноном, справжній боксер – Томмі Ф’юрі. Двоюрідний брат Тайсона Ф’юрі - не той боксер, що сильно кращий за Джейка. Але маючи більший досвід та дещо кращі навички, все ж перебоксував колишнього блогера розділеним рішенням суддів.

Getty Images/Global Images Ukraine

І це, можливо, перший важливий етап у кар’єрі Джейка Пола. Тому що він реально вирішив переглянути не тільки своє ставлення до цього, як до класного шоу з великими грошима, а й розвиватись саме, як боксер. Про це він, до речі, говорив перед поєдинком проти Нейта Діаса.

На диво, це протистояння не виглядало погано. Взагалі навіть було цікаво, як би неочікувано це не звучало. Дивно, тому що не було особливої віри в жодного з бійців. Якби Джейк нічого не змінив, то ми б дивились, як він весь бій намагається вгатити своїм оверхендом. Не так, щоб це колись було дуже цікаво. Водночас, якби Нейт готувався так, як виглядає, то він мав би втратити всі сили за 2-3 раунди і програти достроково цьому молодому здорованеві.

Але все склалося по-іншому. Джейк стартував, як завжди, активно. Пішов вперед, почав насипати. Насипав так, що Діасу було і боляче, і важко. У другому раунді колишньому бійцю UFC було не краще. Прилітало, доводилось захищатись, а виходило це не дуже.

Але далі Нейт показав, що прийшов не за чеком. Йому реально було цікаво битися за правилами боксу і намагатися накидати молодому опоненту.

Нейт почав пресингувати. Загалом, робив саме те, чого від нього і очікували. Це було добре. Взагалі, Діас у боксі не втратив свого шарму, коли в UFC він накидав ляпасів супернику і показував середній палець.

Удари екс-бійця UFC прилітали під різними кутами, він вв'язувався у розміни і виглядав там добре. На жаль, тільки витривалості не вистачало, щоб робити це більше. Якби Нейт міг пресингувати весь час, враховуючи результативність його атак, поєдинок міг би закінчитися зовсім по-іншому.

Разом з цим, не виглядав погано і Джейк. Пол неочікувано почав атакувати по-різному. Тут тобі і лівий боковий назустріч, який вилітав не один і не два рази. І аперкоти. Причому не просто абиякі, а влучні і вчасні. Навіть на ближній дистанції не просто злякано в’язав суперника, а й намагався отримати з цієї ситуації вигоду і пробити опонента.

Загалом, це виглядало весело. У п’ятому раунді тим самим боковим Джейк ще й відправив суперника у нокдаун. Але Нейт не просто не засмутився, а й більше розслабився. Став ще краще атакувати, втягувати суперника у розміни і влучати там так, що Пол явно іноді дещо плив. Правда у відповідь боєць UFC пропускав сильно більше. Просто сумарно Джейк бив багато, а влучав не менше за опонента.

До фінальних раундів Пол ще й не раз спробував себе у ролі контрпанчера. Суперник атакував до кінця. Десять раундів не стали тотальною проблемою для Нейта і це добре – ми змогли побачити дійсно непогане шоу. І не лише через занижені очікування, а й просто тому, що було багато розмінів та веселощів.

Судді побачили одноголосну перемогу Джейка Пола: 97-92 та двічі 98-91. Загалом все по справі. Молодий американець був точним, бив більше і влучав краще.

І що тепер?

Схоже на те, що найближчим часом Джейк не шукатиме собі суперників у боксі, а спробує себе в іншому руслі. Він запропонував Нейту поєдинок в ММА:

Getty Images/Global Images Ukraine

«Я хочу повторити це в ММА. Я хочу 10 мільйонів доларів. PFL, давайте повернемось до ММА. ММА, зробімо це. Є багато імен у боксі. Реванш із Томмі Ф’юрі. Він виграв бій розділеним рішенням суддів. Я спробую змінити це.

Я просто радий цій перемозі. Я ніколи не очікував бути тут», – заявив Пол.

А Нейт і не проти. PFL добре платять, а таке шоу гарантовано збере гігантську, як для них, аудиторію. Єдине, що можуть виникнути проблеми з UFC – промоція часто має права на бійця і після завершення ним кар’єри. Ну і Дейна точно захоче вставити палки в колеса одному з головних своїх конкурентів, який ще й підписав контракт з Джейком, якого він так не любить.

Не факт, що це хороша ідея для Пола. Як він бореться, неясно. Що там з ударами ногами, колінами? Зрозуміло, що вони важкі, але цього недостатньо. Ну, і пропускав він багато в рукавичках для боксу. В рукавичках для ММА цього буде ще більше і ще ризикованіше, враховуючи арсенал змішаних єдиноборств.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону
Футбол | 04 травня 2024, 21:31 93
Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону

Команда Мічела достроково виборола путівку до Ліги чемпіонів

Жирона – Барселона – 4:2. Лігочемпіонські м'яч і асист Довбика. Відео голів
Футбол | 04 травня 2024, 21:40 2
Жирона – Барселона – 4:2. Лігочемпіонські м'яч і асист Довбика. Відео голів

Дивіться відеоогляд матчу 34-го туру Ла Ліги 2023/24

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.