Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 05 серпня 2023, 09:51
2621
3

ПОЖЕЧЕВСЬКИЙ: «Не думаю, що невдача в Горі призведе до відставки Скрипника»

Колишний керманич полтавської команди – про невдачу в Ліги конференцій

| Оновлено 05 серпня 2023, 09:51
2621
3
ПОЖЕЧЕВСЬКИЙ: «Не думаю, що невдача в Горі призведе до відставки Скрипника»
ФК Ворскла Полтава

Відбувся матч-відповідь кваліфікаційного раунду Ліги конференцій між «Ділою» з міста Горі та «Ворсклою», в якому гору взяла грузинська команда (3:1). Полтавчани достроково припинили участь в цьому турнірі.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній головний тренер «Ворскли» Віктор Пожечевський розповів, що перешкодило підопічним Віктора Скрипника досягти позитивного результату у вчорашньому протистоянні.

– Якщо відверто, то я не побачив, за рахунок чого «Ворскла» могла пройти далі, – зазначає Віктор Почежевський. – Знову, як і в першому матчі в Тихи було обрано пасивну гру від оборони, але якщо в Польщі вдалося переломити хід подій й вирвати звитягу, то вчора цього не сталося.

– Чому?

– Мабуть, тут винні всі, починаючи від головного тренера і закінчуючи гравцями, котрі не продемонстрували своїх кращих якостей. Не безгрішними були захисники та воротар, бракували вміння відбирати м'яч півзахисникам й тому виникав розрив між лініями і не дивно, що перебував на голодному пайку висунутий на вістря атаки Степанюк. Хіба можна на щось серйозне розраховувати, якщо полтавчани за весь матч лише одного разу влучили в площину воріт візаві.

– На відміну від поєдинку в Тихи, вчора полтавчани по ходу поєдинку не зуміли додати обертів.

– Це можна, передусім, пояснити тим, що грузини врахували помилки і у Горі рівномірно розподілили сили на всі 90 хвилин. Зрештою, далося взнаки й те, що ігрової практики в «Діли» було більше. Адже в Грузії чемпіонат вже набрав розгін, а «Ворскла» вдома ще не стартувала. Повірте, спаринги не йдуть у жодне порівняння з офіційними матчами. Встигла «Діла» провести й два матчі в попередньому раунді Ліги конференцій.

– Ця невдача на міжнародній арені не призведе до відставки керманича Віктора Скрипника?

– Не думаю, в нього діючий контракт і якщо цьому фахівцю покажуть на двері, то доведеться платити серйозну компенсацію. Треба зважити й на те, що Скрипник потрапив у складне становище, коли кращі матчі ветеранів «Ворскли» вже позаду, а молодь ще не тягне.

– «Діла» під керівництвом українського фахівця Демченка й з ще двома нашими земляками в складі воротарем Кучеренком та нападником Ковталюком, поповнила загін маловідомих команд,які останніми роками завдавали «Ворсклі» поразок в єврокубках.

– Дійсно, це вже стало сумною традицією. Черговий виліт «Ворскли» з Ліги конференцій, недавня невдача «Дніпра-1» в кваліфікації Ліги чемпіонів свідчать про те, що клубний футбол в Україні переживає кризу. І це не може не турбувати, адже вже у вересні стартувати на міжнародній арені нашій національній збірній.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Allegro_Barbaro
Скрипник сам не піде, бо після таких ігор і результатів ніхто йому чогось кращого не запропонує, та й сама ця відставка за великим рахунком навряд чи щось змінила б. Склалося враження, що Діла просто більше хотіла пройти далі, от їй це і вдалося. У Скрипника може і є якісь оригінальні тактичні напрацювання, але абослютно відсутня здатність зарядити команду, азарт і віра в перемогу.. Тобто він про це говорить на пресухах, але під час гри цього взагалі ніяк не відчутно. Мабуть варто йому з'їздити в Клаксвік на стажування, а ще краще всю команду звозити - хай у місцевих повчаться
Перець
Це карма за Максимова
BekXan
Скрипника потрібно було прибирати ще в зимку.Він повністю деградував команду.