Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 серпня 2023, 17:41
2603
0

Віктор ЛЕОНЕНКО: «Чигринський точно не зіпсує каші в Шахтарі»

Екс-форвард «Динамо» Київ – про можливе повернення захисника в УПЛ

| Оновлено 01 серпня 2023, 17:41
2603
0
Віктор ЛЕОНЕНКО: «Чигринський точно не зіпсує каші в Шахтарі»
Instagram. Віктор Леоненко

Екс-форвард «Динамо» Київ Віктор Леоненко поділився своєю думкою з приводу можливого повернення Дмитра Чигринського в «Шахтар»:

– Чи підсилить Чигринський нинішній «Шахтар»?
– Складно відповісти. Для Чигринського цей перехід плюс, а для команди – питання. Добре, що «Шахтар» повернув Дмитра і таким чином показав, що не забуває своїх. Ракіцький, наприклад, дуже добре виглядає, хоча від нього мало чого очікували. Чигринський точно не завадить нашому чемпіонату, тим паче він хороший хлопець.

– Чигринський у 36 років тягнутиме рівень «Шахтаря» чи він більше розглядається як резервіст?
– Може, ван Леувен імпровізує. Він же з непотрібних футболістів зробив команду в «Зорі», чому йому не повторити це в «Шахтарі». Зараз в Україні такий рівень футболу, що і до 40 років можна грати, тож я не здивуюся, якщо Чигринський гратиме в основі. Каші він точно не зіпсує. Дивлюся, вже час мені й Безсонову повертатися.

– Чигринський сильніший чи слабший за Матвієнка, Бондаря, Ракіцького?
– Чигринський точно сильніший за Бондаря. У Бондаря тільки вік молодший, а привозить він дуже часто. Найімовірніше, Дмитра і взяли на його місце. Я не здивуюся, якщо Чигринський витіснить з основи Бондаря і той після відновлення взагалі не потраплятиме до складу. Вгорі Чигринський грає краще, ніж Бондар, досвіду в нього теж більше, а швидкість у захисті не особливо потрібна, головне - читати гру.

Що стосується Ракіцького і Матвієнка, то треба подивитися перші матчі Дмитра після повернення, щоб висловлювати думку.

– За інформацією ТаТоТаке, запрошення Чигринського – це ідея Срни. Чи не буде такого, що Дмитра підпишуть без відома ван Леувена і це позначиться на ставленні до нього тренера?
– Щоб відповісти на це запитання, потрібно знати характер ван Леувена. Моя думка – що «Шахтарю» Чигринський точно не завадить, а то мені здається, що у нас центральні захисники закінчилися.

– Якщо не «Шахтар», то який клуб і чемпіонат підійде Чигринському?
– У будь-якому не топовому чемпіонаті він може грати – ті ж Кіпр, ОАЕ, Індія, Греція. У Саудівську Аравію тільки навряд чи покличуть, туди зараз за 50-100 мільйонів футболістів запрошують, але я думаю, що це мильна бульбашка і скоро вона лопне, як було з Китаєм.

Олег Дідух Джерело: FanDay
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.