Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 серпня 2023, 07:35
12091
4

Повернення Ярмоленка, дубль Ваната, травма Бондаря, бійка в Олександрії

Найцікавіші події першого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 01 серпня 2023, 07:35
12091
4
Повернення Ярмоленка, дубль Ваната, травма Бондаря, бійка в Олександрії
ФК Динамо. Андрій Ярмоленко

28 липня стартував новий чемпіонат України. Чемпіон – «Шахтар» – під керівництвом нового керманича ван Леувена розпочав захист титулу непростою перемогою над «Металістом-1925». А ось бронзовий призер минулого сезону - «Зоря» - під керівництвом нового наставника Лалатовича поступився «Руху». Дебютант УПЛ «Полісся» розпочав сезон із перемоги – над «Вересом». А у ЛНЗ дебют в еліті не вдався – поразка від «Чорноморця». «Динамо» здобуло розгромну і водночас вольову перемогу над «Минаєм» - 4:1.

Перенесення туру

Центральний поєдинок дебютного туру нового сезону вчасно не відбувся. Матч «Ворскла» – «Дніпро-1» перенесено на невизначений час через участь обох команд у єврокубках – кваліфікації Ліги конференцій та Ліги чемпіонів відповідно.

Старт туру

Новий сезон УПЛ стартував поєдинком «Оболоні» та «Колоса». Матч вийшов не дуже видовищним та бідним на події. Обидві команди не награли навіть на один забитий м'яч. Підсумок – нульова нічия, яка стала закономірним фіналом «ходіння по муках». Тішить одне: цей «сухий» нічийний заспів ніяк не вплинув на результати інших матчів стартового туру: там було цікавіше.

Вболівальники туру


ФК Полісся

Дебютна для «Полісся» гра в еліті українського футболу – проти «Вереса» – мала відбутися у Рівному. Але житомиряни попросили опонентів «помінятися місцями» – перший очний матч провести у Житомирі, у відповідь – у Рівному. Ті погодились. У день гри «Полісся» організувало для своїх уболівальників фан-зону – поряд із стадіоном. А от охочі побачити гру на власні очі, тобто на самій арені, могли це запросто зробити.

Тому що, незважаючи на офіційну заборону відвідин поєдинків УПЛ, організатори матчу пускали людей на трибуни. І люди заповнили цілий сектор. Гравцям «Полісся», напевно, було комфортніше грати за підтримки трибун. Але вболівальники на стадіоні під час воєнного стану – це пряме порушення регламенту змагань. Тож на ФК «Полісся» напевно чекають штрафні санкції.

Скоростріл туру

Дебютний гол за «Полісся» в УПЛ забив Макуана. Конголезький форвард відзначився вже на другій хвилині зустрічі. Цей м'яч, по суті, і визначив результат поєдинку: «зелено-жовті» виграли 2:0 (ще один гол на рахунку Будківського).

Дебюти туру

По-різному склалися дебюти нових тренерів «Шахтаря» та «Зорі» – ван Леувена та Лалатовича відповідно. Під керівництвом нідерландського фахівця «гірники» здобули непросту перемогу над «Металістом-1925». А ось під керівництвом колишнього футболіста «гірників», а нині наставника «Зорі», Лалатовича, луганська команда зазнала поразки від «Руха».

Несподіванка туру

Бронзовий призер минулого сезону – «Зоря» – екзаменував у Львові одного з аутсайдерів минулого чемпіонату – «Рух». І спочатку луганці підтверджували свій клас: у середині першого тайму відзначився Назарій Русин. Однак у середині другої половини зустрічі господарі відновили рівновагу (завдяки точному удару Рунича). А під завісу матчу найкращий футболіст «Руха» минулого сезону – Климчук – дальнім влучним ударом приніс своїй команді перемогу.

Кутовий туру

«Шахтар» повів у рахунку в матчі проти «Металіста-1925» після відмінно розіграного кутового удару. Кащук подав у центр штрафного майданчика, де Матвієнко, відірвавшись від опонента, в один дотик точно пробив головою під поперечину.

Травма туру

Перемогу «Шахтаря» над «Металістом-1925» затьмарила травма захисника «гірників» Бондаря. У компенсований час до другого тайму Валерій невдало приземлився (після верхової боротьби з Юсовим) і не зміг підвестися з газону. За межі поля його вивезли електромобілем. За попередньою інформацією, у Бондаря перелом ключиці. Центрбек вибув на два місяці.


ФК Шахтар

«Млинець» туру

На відміну від «Полісся», яке здобуло дебютну перемогу в УПЛ, прем'єрний поєдинок в елітному вітчизняному дивізіоні для ЛНЗ завершився невдачею. Черкасці у рідних стінах нічого не змогли протиставити «Чорноморцю». Чудовий матч за одеситів видав новобранець команди Бойчук, на рахунку якого гол та результативна передача.

Повернення туру

Після шестирічної перерви знаковий футболіст для «Динамо» Ярмоленко повернувся до рідної команди. Андрій вийшов із перших хвилин на гру проти «Миная». Каші не зіпсував, але подекуди здавалося, що йому не вистачає «фізики». Тим не менш, свій внесок у перемогу над опонентом «Ярмола» зробив: саме на ньому голкіпер гостей Бандура «заробив» червону картку.


ФК Динамо

Гол туру

Все почалося з помилки, а закінчилось шедевром. У простій ситуації схибив захисник «Динамо» Біловар, який під пресингом зробив невдалу передачу. М'яч дістався Вітенчуку, і той, не зволікаючи, сильним ударом з-за меж штрафного майданчика вгатив м'яч у ближню «дев'ятку».

Вилучення туру

Пряму червону картку у грі проти «Миная» захисник «Динамо» Попов заробив на рівному місці. Рефлекторна грубість Дениса абсолютно не була продиктована перебігом гри. На той момент господарі вже вигравали, були на куражі. Але Попов зіграв не у м'яч, а у суперника – високо піднятою ногою ледь не вирубав Одарюка.

Дубль туру


ФК Динамо. Владислав Ванат

Матч, що невдало складався проти «Миная», для «Динамо» врятував Ванат. Форвард «біло-синіх» протягом трьох хвилин забив два голи. У першому випадку він виявився першим на підбиранні, а в другому – використав передачу Буяльського.

Бійка туру

У середині першого тайму матчу «Олександрія» - «Кривбас» на полі та за його межами відбулася масова бійка, в якій брали участь і футболісти, і тренери. Причина – дії арбітра зустрічі Козика. Гості вважали, що суддя мав призначити пенальті у ворота «Олександрії» у моменті, коли на лінії штрафного майданчика Бабогло фолив на Хомченовському. Козик на «точку» не вказав. І почалося. Семотюк заробив червону картку, наставник «Кривбаса» Вернидуб зчепився з помічником Ротаня – Кравченком.

Символічна збірна туру: Шевченко – Матвієнко, Шабанов, Салюк – Бондаренко, Шулянський – Танковський, Макуана, Буяльський – Климчук, Ванат.

Оцініть матеріал
(89)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Пока первый тур.
Но я выскажу сугубо субъективное мнение.
Мне кажется уровень упл в целом растет.
Что бросается в глаза все команды научились прессинговать.
Нет проходных игр.
Нет бей беги как раньше.
Есть уже какие мозги на поле.
Я думаю рост увеличится.
Вова Бок
15мин смотрел, ну так живенько....
Swed
Драка на поле это позорнейший позор, да ещё в такой период жизни нашей страны.   Неужели в командах отсутствуют тренеры по воспитательной работе?   Они просто обязаны вживлять в мозг игроков недопустимость оспаривания решений арбитров во время игры!   Пусть с полицейскими  поспорят или в судах во время заседаний.   До всяких вар-ов только судья в поле был царь и бог.  И так играли во всём мире.  И тут не работает:  А чё в той игре было так, а в это перетак.  Разные арбитры, субъективное мнение.