Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 вересня 2023, 01:41
4875
17

Кроуфорд проти Спенса – бій 50 на 50. Поєдинок за спадщину та серця фанатів

Нарешті вони зустрінуться!

| Оновлено 04 вересня 2023, 01:41
4875
17
Кроуфорд проти Спенса – бій 50 на 50. Поєдинок за спадщину та серця фанатів
Getty Images/Global Images Ukraine. Еррол Спенс (зліва) і Теренс Кроуфорд

29 липня 2023 року американці Теренс Кроуфорд (39-0, 30 КО) та Еррол Спенс (28-0, 22 КО) – чемпіони світу за версіями WBO та WBC, WBA і IBF у напівсередній вазі (до 66,6 кг) відповідно, нарешті зустрінуться. Їхній поєдинок актуальний вже близько п’яти років, але здавалось, що абсолютно все налаштоване на те, щоб фанати так і не побачили цього протистояння.

На щастя, найдепресивніші прогнози не збулись. Кроуфорд та Спенс домовились, затвердили всі деталі та готові до протистояння. А цей бій – один з головних не просто у цьому році, а й за останні роки у боксі.

Цей поєдинок – без відчутного домінанта. На кону стоятиме титул абсолюта та спадщина

Кроуфорд та Спенс – величини, що йдуть поруч. Як Мейвезер та Пак’яо. Як Хаглер та Леонард чи Хьорнс. Ці поєдинки були просто необхідні спорту, фанатам та навіть самим боксерам. Без цього їхні кар’єри виглядали б неповноцінними.

Саме про це говорилось, коли роками аргументувалася необхідність поєдинку Кроуфорда та Спенса. Цей бій був важливий не тільки через те, що це два найкращі бійці в категорії. А й тому, що це визначні для покоління бійці.

Той же Теренс. Він став першим абсолютним чемпіоном світу з чотирма поясами після простою всього боксу у понад десять років. Об’єднав титул, розібрав та розбив більшість інших чемпіонів, і пішов далі. І далі боксував тільки краще. Після того він досі лише нокаутовує суперників, серед яких були Шон Портер, Келл Брук, Амір Хан, Хосе Бенавідес, Джуліус Індонго та інші.

Або Спенс. Він ще не був абсолютним чемпіоном, але з перших поєдинків у професіоналах було очевидно, що це великий боксер у майбутньому. Він перспективний навіть у 33 роки, буквально зламав більшість суперників та зібрав усі титули, окрім одного, в одній з найбільш конкурентних категорій боксу на даний момент. Серед переможених суперників Йорденіс Угас, Денні Гарсія, Шон Портер, Майкі Гарсія, Келл Брук, Ламонт Пітерсон та інші.

Getty Images/Global Images Ukraine. Еррол Спенс

Фактично, ці двоє перемогли всіх довкола, довівши, що нікого кращого за них не існує. Спенс може піти вище і зустрітися з тим же Канело. Але це пізніше, бо найважливіше зараз тут і на цьому місці. Кроуфорд може по другому колу перебити всю свою категорію, вирубаючи одного за іншим. Це підтвердить його крутість, але не затвердить у якості визначного боксера покоління. Бо визначні б’ють найкращих, а найкращий з оточення – це Спенс.

Диво того, що поєдинок все ж склався, у тому, що спортсмени подорослішали. Нарешті вони не грають у его, а сідають та домовляються. Кроуфорд став вільним від Боба Арума, який не вірив в успіх фінансового плану протистояння проти Спенса. Еррол потрапив у аварію, пережив складні часи і навчився цінити те, що має просто зараз.

Вони сформувались, як боксери, як особистості, і розібралися з тим, що можна поступатися, щоб отримувати більше. А тут можна отримати або багато у разі поразки, або геть усе у разі перемоги. У будь-якому випадку, більше, ніж відмовитись від поєдинку і отримати від фанатів хвилі хейту.

Тепер поєдинок за абсолютне чемпіонство у напівсередній вазі. На кону всі авторитетні титули – WBA, WBC, WBO та IBF, а також пояс журналу The Ring. Останній буде особливим та виготовленим спеціально під поєдинок. Він вже точно цього заслуговує.

Ну і головне – попереду бокс екстракласу. Без перебільшення два різні, але одночасно страшенно розумні та технічні боксери зійдуться у ринзі, що з’ясувати, хто кращий. Суто стилістично та спортивно цей бій не гірший, ніж з усіма епітетами, які можна до нього підібрати.

Квитки на арену коштують неймовірних грошей, але справжні фанати зберуться і там, і перед телевізорами. Тому що це визначний поєдинок для десятиліття, як мінімум. І точно для теперішнього покоління. Не можна таке пропускати.

Хто фаворит?

Відповідно до котирувань букмекерів, мати більшу кількість поясів – ще не означає вважатись фаворитом. Поставити на перемогу Теренса Кроуфорда можна за 1.62. На перемогу Еррола Спенса – за 2.30.

Getty Images/Global Images Ukraine. Теренс Кроуфорд

Добре, чому так? Кроуфорд дійсно виглядає більш універсальним боксером. Він неначе може геть усе. Боксувати на ближній дистанції, триматися на динамічній середній чи розумно боротися з дальньої. Може боксувати, може нокаутовувати. Має витривалість та фізичну силу. Але без ухилу в той бік – може боротись, але не випадаючи саме з боксерського протистояння. В міру брудний, але по-розумному, що підкопатись дуже важко.

Спенс гірший? Звісно ж, ні. Просто інший. Еррол – більш силовий боксер. Він може вкластись, зарядити точно, вчасно, швидко та з усієї сили. При цьому Спенс чудовий у захисті тулубом та у роботі на ногах. Можливо, його дії не виглядають так само витончено, як у суперника, але він бере іншим – кількістю, жорсткістю та точністю. І весь час це працює. Завжди і проти будь-яких суперників.

Що відбуватиметься у ринзі? А хто його знає. Тому це й прекрасний бій, бо може бути будь-що. Наприклад. Кроуфорд може видати школу боксу. Придивитись до суперника два-три раунди, потім почати підіймати темп і при цьому влучати сильно більше. Переламати хід протистояння завдяки точності та жорсткості, призупинити суперника і розбивати його до гонга. Або пізньої дострокової перемоги.

Або, наприклад, Спенс може увірватись у силове протистояння, яке Теренс не потягне. Все ж, Еррол – великий хлопець. Він більший за Кроуфорда, дуже сильний і чи не найбільший боксер у кар’єрі чемпіона WBO. А ще дуже розумно тренується, має крутих дієтологів. Так от, дасть Кроуфорду таку щільність протистояння та потужних ударів, що той не впорається. Буде відбиватись, моментами результативно, але сумарно погано або просто гірше за опонента. Так Спенс виграє рішенням суддів або нокаутом.

Або взагалі близьке протистояння, де один буде дещо кращим, а віддадуть перемогу іншому. Тому що так біля рингу буде видно, або щоб зробити реванш. Варіантів купа, навіть швидкий нокаут відкидати не можна. Саме тому цей поєдинок настільки цікавий і так інтригує. Бо шанси абсолютно рівні, а на результат може вплинути будь-що.

Головний поєдинок десятиліття вже у неділю вранці. І жоден фанат боксу не має права проспати це дійство.

Поєдинок Теренс Кроуфорд – Еррол Спенс відбудеться у Лас-Вегасі в ніч із суботи на неділю, 30 липня. Орієнтовний початок бою 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 01:05 1
Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут

Карло не звинуватив когось конкретно, але заявив, що гравці діяли погано

Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 01 травня 2024, 00:30 1
Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
KIEWADIM
Ооо як я чекаю цей поєдинок. Хоча як показує практика, великі поєдинки можуть бути не зовсім цікаві в плані видовишності, тому що на карту буде дуже багато поставлено.
AndiM
Да, це не в мацковському сатанаті коржики пекти.
Brian
Это великий бой больших чемпионов. Но я бы не сказал что это бой 50 на 50. Тут есть один явный фаворит, в победах которого я никогда не сомневаюсь - конечно же это Теренс Кроуфорд.  В этом бою чуда не случится и он конечно же одержит очередную победу, скорее всего по очкам.
bullyUA
О, я смотрю недалекого Пуму забанили, и правильно сделали! Пусть научится общаться с людьми, если интеллект позволяет!
bullyUA
Кроуфорд чуть не улетел в нокаут от литовца уже в стартовых раундах, от малыша Гамбоа до экватора отгребал, с непиковым Портером до нокаута равный бой вел. Спенс это другой фрукт, ту  вопрос только в том в какой он сейчас форме после простоя и аварии. Если в боевой, то Кроуфорду тапки.
Умник
Где можно глянуть?
PUMA
Вы знаете подобный заголовок был на бой Иноэ Фултен а все было в одну сторону.Так и тут будет.Местер Кроуфорд розберет на части Спенса