Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 липня 2023, 08:11
8690
6

Підтвердили амбіції. Полісся відзначило вихід до УПЛ перемогою над Вересом

Колектив Юрія Калітвінцева забив швидкий м'яч, після чого домінував над суперниками

| Оновлено 29 липня 2023, 08:11
8690
6
Підтвердили амбіції. Полісся відзначило вихід до УПЛ перемогою над Вересом
ФК Полісся

Перший день нового сезону української Прем’єр-ліги й відразу перше розчарування – ми так і не побачили голів у дербі Київської області поміж «Оболонню» та ковалівським «Колосом» (0:0), тож уся увага переходила до зустрічі в Житомирі, де місцеве «Полісся» готувалось до дебютного матчу за своєї участі в найвищому дивізіоні країни. Причому команда Юрія Калітвінцева робила це в дуже незвичний спосіб, адже на рідному стадіоні «Центральний» саме вона виступала в якості гостей у грі проти рівненського «Вереса».

Команда тоді ще Юрія Вірта за підсумком минулого сезону лише дивом утрималась у «елітній» першості, після чого відбулась відставка головного тренера та відповідне призначення Сергія Лавриненка в якості нового керманича. Разом із тим, склад НК залишили кілька яскравих виконавців, що не дуже-то й пасувало команді з настільки скромним фінансовим ресурсом. А протистояти тим часом доводилось колективу, який ледь не з порогу задекларував бажання грати в єврокубках.

А якщо вже сказав, то свого слова потрібно дотримуватись. Саме такої думки, напевно, і дотримувався новачок житомирського колективу Бені Макуана, коли вже на другій хвилині завершував передачу Танковського на хід до лівого флангу штрафного ударом повз голкіпера. Це був перший гол не тільки для всього нового розіграшу, а й окремо для «Полісся» в рамках УПЛ. Цікаво, якої думки тепер дотримуватимуться ультрас клубу щодо наявності цього гравця?

Звичайно, зупинятись на досягнутому колектив Калітвінцева не збирався, тож ми побачили ще не один приклад того, як усі плани «Вереса» на цю гру виявляються фактично зруйнованими. Особливо добре в «Полісся» виходило розкривати захист суперників через фланги, але свої чергові нагоди згодом не змогли використати Кушніренко та той-таки Макуана.

А ще було помітно, наскільки якісно підготувався тренерський штаб дебютантів УПЛ до свого суперника, бо кожний випадок нешвидкого ухвалення рішення гравцями «Вереса» на власній половині неодмінно завершувався втратою м’яча. Так сталось і на 29 хвилині, коли Танковський атакував Курка, після чого закрутив у дальню стійку. У другій половині гри подібних випадків ставало дедалі більше.

А тим часом перевага «Полісся» безпосередньо за рахунком збільшилась до двох м’ячів за рахунок фірмового голу Будківського – кутовий від того-таки Танковського з лівого флангу полетів на дальню стійку, де «Королю повітря» за визначенням не було рівних. Важко було щось протиставити команді, яка мала таку перевагу на м’ячі та разючу здатність створювати гольові моменти за найменшого натяку.

Зі зрозумілих причин Лавриненку не сподобалась гра команди в передній лінії, тож на другий тайм вийшов на вістрі атаки новачок Марусич. Складно було відстежити безпосередній вплив Максима на поведінку «Вереса» на чужій половині, але на 53 хвилині все ж таки стався дуже цікавий епізод. Гітченко на вході до правого флангу власного штрафного збив Шарая, а арбітр Пасхал одразу вказав на одинадцятиметрову позначку.

Але ж недарма на нашій грі був присутній VAR, який у підсумку змусив рефері змінити своє рішення на користь призначення штрафного, проте «Верес» отримав «компенсацію» у вигляді прямої червоної картки для захисника суперників, а не попередження. Стандарт у підсумку рівненці так і не використали, але номінальні гості хоча б залишились у меншості.

І тут на нас очікувала найбільша несподіванка цього вечора – у меншості «Полісся» грало чи не більш надійно в захисті, аніж за рівних складах. «Верес» у підсумку створив лише супермомент за участі Курка та Марусича на 81 хвилині, але спочатку Бойко потягнув складний удар, а потім йому допомогла впоратись із добиванням стійка. І вже за кілька хвилин Балан на правому фланзі чужого штрафного вирішив упасти без належної для того підстави, за що отримав друге попередження та нівелював усі зусилля власної команди.

Дограти цю гру спокійно ми так і не змогли через сигнал повітряної тривоги, а коли всі побачили новини з Дніпра, то й не до футболу вже було. Але факту перемоги житомирців за дуже якісної гри це все одно не скасовувало.

У наступному турі рівненський «Верес» гратиме вдома проти донецького «Шахтаря», а житомирське «Полісся» навідається до дніпровського «Дніпра-1».

Наші оцінки:

«Верес» (заміни): Марусич – 6,0, Дахновський – 6,0, Шестаков – 6,0, С. Шарай – б/о.

«Полісся» (заміни): Янаков – 6,0, Шастал – 6,0, Крушинський – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Верес» – «Полісся» - 0:2

Макуана, 2, Будківський, 38

Балан, 27, Шестаков, 83 – Кравченко, 30

Балан, 87 (друге попередження) – Гітченко, 53 (грубий фол)

«Верес»: Паст – Гагун, Жуліо Сезар, Курко, Балан – Кухарук (Шестаков, 74), Кучеров – В. Шарай (Дахновський, 74), Яго (С. Шарай,79), Блізніченко – Гайдучик (Марусич, 46).

«Полісся»: Бойко – Смоляков, Гітченко, Кушніренко, Шабанов, Кравченко – Танковський (Крушинський, 84), Огіря – Макуана (Янаков, 73), Будківський, Козак (Шастал, 72).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Центральний» (Житомир).

Удари (у площину): 9 (3) – 13 (7)
Кутові: 4 – 3
Офсайди: 0 – 0.

ВЕРЕС - ПОЛІССЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 22°C

Події матчу

87’
Денис Балан (Верес) отримує червону картку.
57’
Андрій Гітченко (Полісся) отримує червону картку.
39’
ГОЛ ! М'яч забив Пилип Будківський (Полісся).
2’
ГОЛ ! М'яч забив Бені Макуана (Полісся).
Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

В Іспанії розповіли, чи зможе Куртуа зіграти у ключових матчах сезону
Футбол | 02 травня 2024, 11:53 1
В Іспанії розповіли, чи зможе Куртуа зіграти у ключових матчах сезону

Бельгійський воротар перебуває у чудовій формі

Олег ШАНДРУК: «Гру Вереса у матчі проти Динамо оцінюю позитивно»
Футбол | 02 травня 2024, 11:15 0
Олег ШАНДРУК: «Гру Вереса у матчі проти Динамо оцінюю позитивно»

Головний тренер «Вереса» прокоментував поразку від «Динамо»

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Galex
Добра була гра.
Але падло пересра...
BekXan
А що було очікувати від Вереса?Лавринеко?Він пів Інгульця якого він довів до виліту перетащив в Верес 6--7 гравців.Це поміняти шило на мило.А Полісся виглядало добре.Чемпіонат покаже.
Віталій Ткачук
Ви чого? Початок сезону, грають посередні клуби, це ж не Баварія з Реалом (умовно), побачимо по ходу сезону як воно буде.
tolj1585
З таким тренером Верес за 2 роки буде в другій лізі, з чим і вітаю керівництво НК. Дибіли!
karimj
Чому грали в Житомирі?
vh
Колір форми у Полісся - це фініш. В телетрансляції можна осліпнути.