Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 04 вересня 2023, 01:41
1409
0

Перейра дебютує у новій вазі. Блахович – фаворит та велика проблема

Але Алекс точно матиме шанси

| Оновлено 04 вересня 2023, 01:41
1409
0
Перейра дебютує у новій вазі. Блахович – фаворит та велика проблема
Getty Images/Global Images Ukraine. Ян Блахович и Алекс Перейра (справа)

На турнірі UFC 291, який відбудеться 30 липня 2023 року, бразилець Алекс Перейра (7-2) проведе поєдинок у новій ваговій категорії – у напівважкій вазі UFC. Суперником стане колишній чемпіон промоції поляк Ян Блахович (29-9-1).

Не найбільш очевидний вибір суперника для бразильця. Стилістично це чи не найскладніший опонент, але виглядати точно буде не сумно.

Перейра і Блахович посередньо провели минулі поєдинки. Цей бій – чудовий шанс для яскравої реабілітації

Добре-добре, посередньо – це трошки несправедливо щодо них. Алекс Перейра провів непоганий бій проти Ісраеля Адесаньї. Їхнє друге протистояння в рамках UFC розпочалось так, неначе попереднє і не закінчувалось, а завершилось яскраво та потужно.

Алекс взявся робити те, що він робить найкраще – пресингувати, атакувати та намагатися затиснути суперника силою. Це було непогано. Адесанья взявся робити те, що він робить найкраще – контратакувати, ловити на помилках та розбивати суперника з дистанції. І це було непогано.

Поєдинок виглядав динамічно. Два ударники робили свою справу і намагались намацати слабкі місця один в одного. Але цього разу у Перейри неначе почало виходити швидше. У другому раунді він активно підтискав суперника, декілька разів влучив і виглядав дуже упевнено. А потім чи то занадто повірив у себе, але таки відкрився під контратаку суперника. Адесанья шансу не втратив – нокаутував візаві та нарешті відплатив за всі поразки у минулому – упевнені та спірні.

Про реванш не йшлося. Дейна Вайт пояснив, чому – через те, що Ісраель переміг упевнено. Одна справа, коли у першому протистоянні Перейра нокаутував нігерійця, хоча програвав протягом поєдинку. Інша – коли Ісраель упіймав суперника майже на початку зустрічі й переміг достроково.

Здавалось, що можна робити поєдинки і тут, у середній вазі. Але бразилець повідомив, що йому вже занадто складно скидати вагу і треба йти далі. Воно й не дивно. Тримати таку вагу, як у нього, без втрати форми у 36 років – та ще задача. Перейра вирішив йти у напівважку вагу, і йому одразу роблять поєдинок проти одного з найкращих спортсменів дивізіону останніх років.

Блахович, звісно, теж не стає кращим. Його остання велика перемога – якраз над Адесаньєю. Тоді Ісраель піднявся на одну вагу вгору, щоб зустрітися з польським гігантом. У стійці нігерієць виглядав чудово, але в партері не зміг нічого протидіяти такому супернику та програв рішенням суддів.

Після того Ян програв Гловеру Тейшейрі, який упіймав його сабмішном, повернувся, нокаутувавши Александера Ракіча коліном, та зустрівся з Магомедом Анкалаєвим. У цьому, наразі останньому поєдинку, поляк отримав нічию розділеним рішенням суддів. З грудня 2022 року Блахович не б’ється.

Поляку 40 років, його супернику – 36. Це протистояння – чи не остання нагода для обох заявити про себе і поборотись за титул. По-перше, переможець зможе претендувати на титул. По-друге, можливо, UFC все ж передумає і дасть їм пояс прямо для переможця поєдинку.

Справа у тому, що Джамалл Хілл – другий поспіль чемпіон цього дивізіону, який залишає пояс без поєдинку. Попереднім став Їржі Прохазка, який залишив його через травму та неможливість захищатись. Тепер через те ж саме його залишив Хілл.

Блахович уже декілька разів сказав, що вони ведуть перемовини з UFC, щоб їхній поєдинок з Перейрою був титульним. Наскільки це справедливо, враховуючи, що Алекс битиметься тут вперше? А коли UFC був про справедливість?

Хто фаворит?

Букмекери бачать шанси дуже і дуже близькими. На перемогу поляка можна поставити за 1.88. На перемогу бразильця – за 1.97. І це справедливо по відношенню до обох.

З одного боку, Перейра молодший. Він чудовий ударник зі страшним ударом. Якщо що, перед Адесаньєю, Алекс спарингував у тому числі із Чжаном Чжилеєм. Тим самим, який розбив сталевого Джо Джойса.

Такого рівня кікбоксер може буквально знищити будь-кого. А ще не будемо забувати, що Алекс - страшно міцний боєць. Він уособлює собою фізичну силу в атаці ударами. Враховуючи його слова, що у новій вазі йому буде простіше саме фізично, варто очікувати проблеми для поляка.

З іншого боку, Ян Блахович – не менш сильний. Але ще й вміє боротися. Ударна техніка поляка нормальна. Він від природи сильно б’є, добре працює низькими лоу-кіками, але те, як він бореться, може стати реальною проблемою для Перейри.

Досі незрозуміло, як Алекс змагатиметься з реальними борцями. Адесанья – ударник. Всі минулі суперники Перейри тут – або також, або просто слабші, як бійці, за нього. Блахович – великий, потужний, може дати бій у стійці, але ще й забороти бразильця.

Що маємо у результаті? Проблеми для Перейри? Однозначно. Не борець, який все життя бився в кікбоксингу, навряд підтягне боротьбу до достатнього рівня. Проблеми для Блаховича? Ймовірно. Ян втрачає форму, Алекс – сильний, потужний та має удар. Що йому заважає влучити та покласти суперника спати?

Варто ще й порівняти габарити. Завжди цікаво та важливо при зміні категорії. Так от, Перейра – вищий. Бразилець має 193 см, а його опонент – 187 см зросту. Бразилець молодший за чотири роки і не страждав на проблеми з диханням. Хіба суперник затягає його у партері так, що буде важко підняти руки та вдарити, вклавши силу в удар. При цьому сам поляк від природи більший за суперника. Востаннє Перейра важив близько 83-85 кілограмів. Його суперник – 93 кілограми. Величезна різниця.

Але для нейтральних фанатів саме це й чудово. Свято пречудового протистояння ударника та непоганого борця. Різні стилі, різні підходи і нова категорія. Справді чудовий поєдинок для справжніх фанатів ММА та UFC.

Поєдинок Ян Блахович – Алекс Перейра відбудеться в ніч проти неділі, 30 липня, у Солт-Лейк-Сити. В прямому ефірі поєдинок покаже телеканал Setanta Sports.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції
Футбол | 30 червня 2024, 09:01 20
Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції

Чемпіонат Європи з футболу відбувається в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Алекс Перейра вдруге нокаутував Прохазку та залишається чемпіоном UFC
MMA | 30 червня 2024, 07:59 1
Алекс Перейра вдруге нокаутував Прохазку та залишається чемпіоном UFC

Як і в листопаді 2023 року, бразилець завершив поєдинок у другому раунді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.