Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 липня 2023, 04:36
1506
0

Юрій КАЛИТВИНЦЕВ: «Ми давно забули, що грали у Першій лізі»

Тренер «Полісся» – про підготовку до нового сезону

| Оновлено 29 липня 2023, 04:36
1506
0
Юрій КАЛИТВИНЦЕВ: «Ми давно забули, що грали у Першій лізі»
ФК Полісся. Юрій Калитвинцев

Сьогодні, 28 липня «Полісся» проведе свій дебютний в історії матч в УПЛ проти «Вереса», початок – о 19:00.

Головний тренер «Полісся» Юрій Калитвинцев поділився очікуваннями від історичного матчу:

— Юрій Миколайович, давайте підіб'ємо підсумки підготовки до УПЛ. Як усе пройшло? Які особливі моменти ви би виділили?
— Те, що я казав, ще раз відмічу — для нас були створені просто чудові умови, все було для роботи, хочу відмітити рівень наших суперників. Підготовка пройшла добре, а який буде результат, покаже чемпіонат. Ми готові до відновлення чемпіонату і я бачу, що у хлопців горять очі, вони чекають, тому що грати усе ж таки краще, ніж тренуватись. Тим паче, ігри УПЛ — це в першу чергу ігри для наших вболівальників. Хлопці це розуміють і вони розуміють їх очікування, і що найголовніше — вони готові. Ми давно забули, що ми грали в Першій лізі, ми не говоримо, що ось зараз буде УПЛ, ні. У нас перша гра. Ми готуємось і дуже чекаємо початку чемпіонату.

— До команди приєдналося багато новачків. Чи задоволені ви їхньою адаптацією? Наскільки процес адаптації уже просунувся, за вашими відчуттями?
— Адаптацією так, але я не переймався цим, бо усі знають одне одного, а іноземці потраплять в дуже гарний колектив, їх приймають як рідних, це гравці нашої команди, нас не цікавить паспорт, вік та інше. Нас цікавить людина, як її людські якості, так і професійні. Щодо комплектації, відповім банально, на сьогодні, так — задоволений.

— Перший матч в УПЛ ми проведемо проти «Вереса». Поділіться вашими враженнями від календаря чемпіонату для «Полісся». Які думки у вас були коли ви вперше його побачили?
— Ну це вже, напевно, покаже результат усього сезону, я до цього ставлюсь доволі спокійно, тому що, ми не обираємо календар і ми не маємо на нього ніякого впливу. Те, що є — треба усвідомити і готуватись. Звісно, перша емоційна оцінка, що чотири гри на виїзді і одна вдома — було здивуванням. Але, як я вже казав раніше, від нас нічого не залежить, почали готуватись. Те, що перша гра з «Вересом» і так вийшло, клуби обмінялись думками. Чи добре починати гру вдома чи на виїзді, це спірне питання. Добре починати з перемоги. Шкода, що не пускають вболівальників, але ми відчуваємо підтримку навіть на виїзді, але вдома усе одно більше відчувається, що вони поряд. Тому, який є календар, не має значення, гарний він чи поганий, покаже час.

— Цього сезону матчі теж пройдуть без вболівальників. Втім, клуб хоче, щоб вболівальники відчули себе поруч із командою і для цього організовує перегляд матчу в фан-зоні. Що ви думаєте з приводу рішення грати без вболівальників?
— Я про це не думаю, оскільки я не можу вплинути на цю ситуацію, якщо ж можливість, звісно, як спортсмен, я тільки за те, щоб були вболівальники, тому що ми граємо для них. Але те, що робить наш клуб, і що робить місто і область, маю на увазі фан-зони — повірте, хлопці це відчувають. Це поряд, це настільки поряд, що якщо прислухатися, можна почути, як вболівають. В цьому плані, вдома нам грати приємніше, тому що вони поруч.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.