Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
|
2348
16

ЗІНЧЕНКО – американцям: «Нам потрібні F-16, щоб повернути наші землі»

Український футболіст виступив із промовою перед товариським матчем із МЮ, який пройде в США

ЗІНЧЕНКО – американцям: «Нам потрібні F-16, щоб повернути наші землі»
Getty Images/Global Images Ukraine. Александр Зинченко

Український легіонер «Арсеналу» Олександр Зінченко анонсував проведення благодійного матчу Game4Ukraine на підтримку України, а також звернувся до американців перед товариським матчем із «Манчестер Юнайтед», який відбудеться у США.

«Я хотів би подякувати США і решті світу, які надають нам величезну допомогу в цей важкий момент. Звичайно, з моменту вторгнення це вже частина мого життя. Я і моя сім'я намагаємося допомогти, чим можемо, і, звісно, у зв'язку з подією, яка станеться 5 серпня в Лондоні, я відчуваю, що моя місія – постаратися допомогти, чим можу. Мої діти питатимуть мене, коли підростуть: «Тату, що ти робив, коли йшла війна?». Я просто хочу подивитися в очі своїй доньці і сказати: «Дивись, ми з твоєю мамою намагалися зробити все можливе, щоб допомогти людям, допомогти нашій країні». Очевидно, що я використав футбол, який є найкращим видом спорту у світі, щоб якнайкраще представити нашу країну.

Скоро відбудеться такий захід за участю всіх колишніх гравців і легенд з усього світу. Це дуже важливо не тільки з точки зору збору коштів на відновлення частини України, але і як потужне послання решті світу, особливо всім українцям, які залишаються там і борються за свою незалежність, ми хочемо сказати, що вони не самотні. Я знаю, що деякі люди втомилися від цієї війни, але всі ми повинні боротися за свою свободу і незалежність, тому що я не можу собі уявити, що це станеться у 2020-х роках. Уявіть собі місце, де ви народилися і виросли, і в один прекрасний день на ваше місце приходить інша країна, руйнує все навколо, вбиває дітей і робить багато страшних речей, щоб домогтися чого? Ось у чому питання. Тому я говорю з людьми, у яких є якась втома від того, що завтра це може бути твоя країна. Тому ми повинні триматися разом і боротися до кінця.

Трохи більше місяця тому я був в Україні вперше після вторгнення, і ми з Андрієм Шевченком пішли до школи, яку збираємося відновлювати, і поговорили з дітьми. Я не буду говорити вам, про що ми говорили, тому що це страшні речі. Але я говорив із цими дітьми і поспілкувався з хлопцями, які перебувають на передовій і ризикують щодня.

Днями ми грали з командою MLS, і шоу перед початком матчу було просто неймовірним. Прямо над нами в повітрі літали F-16, чотири штуки, і я знаю, наскільки вони важливі для нас. Я хочу скористатися цією можливістю і ще раз сказати вам, хлопці, що нам потрібні ці F-16, щоб повернути наші землі і повернути наші території. Як я вже сказав, якщо у мене є місія і якщо у мене є така можливість поговорити з вами, то я повинен нею скористатися», – сказав Зінченко.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
1812
 «Папа, что ты делал, когда шла война?». Я просто хочу посмотреть в глаза своей дочери и сказать:"Играл за Уфу в чемпионате России зарабатывая тебе на хлебушек"
Vadya
Гарна промова!Але розважати на F16 - це не значить, ВОЮВАТИ! І тому, будем чекати……………………………
umnuy2
ф16 довольно старая модель-не понимаю почему все на неё молятся...её с 1978 года производят
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил