Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Автоспорт
| Оновлено 20 липня 2023, 21:25
2484
1

Юний український гонщик очолив міжнародний рейтинг картингістів

У 2022 році Олександр Бондарєв потрапив у важку аварію та переніс 10 операцій

| Оновлено 20 липня 2023, 21:25
2484
1
Юний український гонщик очолив міжнародний рейтинг картингістів
UkrKarting. Олександр Бондарєв

14-річний гонщик український Олександр Бондарев займає перше місце серед усіх 12 категорій та понад 1000 професійних пілотів світу в оновленому міжнародному рейтингу спортсменів з картингу FIA International Karting Ranking (IKR).

Олександр Бондарев – український картингіст, який виступає у категорії OK Junior у складі професійної картингової команди Kart Republic. Професійно займатися картингом він почав ще з 5 років, а в 7 років вже був наймолодшим чемпіоном України з картингу.

У березні 2022 року гонщик став володарем престижного титулу чемпіона серії WSK Super Master Series. Наприкінці квітня Олександр потрапив у важку аварію, переніс 10 операцій, 6 місяців проходив лікування та реабілітацію. Однак, вже під кінець сезону пілот феєрично повернувся у гонки.

Нещодавно Олександр здобув подіум на третьому етапі міжнародної серії Champions of the Future у Кремоні, що значно вплинуло на результат рейтингу FIA IKR. Він став першим номером не лише у своїй категорії OK Junior, а й лідером у загальній таблиці.

Наразі український гонщик готується до фінальної й головної боротьби за титул чемпіона Європи 2023, яка відбудеться наприкінці липня. Бондарев лідирує у чемпіонаті й значно випереджає конкурентів за очками після подіуму в Іспанії та двох перемог у Чехії та Данії. Перемога у чемпіонаті Європи може закріпити перше місце українця в світовому рейтингу.

Міжнародний рейтинг з картингу FIA International Karting Ranking (IKR)

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mr Voevudskiy
Светит ли ему какая-нибудь ф3, вот в чём вопрос)